Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x03 – Szerencsejáték

2008. március 12. 15:25 - EasyFriend

Sandynek erős deja vu érzése van, hiszen már megint beszélőn jár Ryannél. A jó hír, amit hozott, hogy Kirsten cége nem emel vádat. A rossz hír az, hogy Ryan előélete miatt és mert nincs szülője, aki elvinné, még 60 napig rohadhat a sitten. Aki ezt érti, az menjen jogásznak. Luke, aki kevesebb hendikeppel indul a témában, a háttérben boldogan távozik is. Sandy megígéri, hogy a föld alól is, de előkeríti Ryan anyját, csak éppen Ryan nem akarja ezt. De talán még meg fogja gondolni magát, legalábbis a beszélő után nem túl bizalomgerjesztő alakok méregetik, hogy mennyire lehet alkalmas, hm, játszópajtásnak. Ezt Sandy is látja a rácsokon keresztül, és Ryan a biztonság kedvéért a szomorú kutyatekintetet is beveti. Egy kőszikla is sírva fakadna.

 

Kirsten készülődik, buli lesz, de ez még csak a kis buli, ahol a nőegyleti tyúkok (élükön az elbűvölő Julie Cooperrel) megvitatják, hogy milyen lesz a nagy buli – az aktuális jótékonysági est, amit szerveznek. A pilotban már kaptunk ízelítőt, hogy hogyan szórakozik az OC lakossága – ha azt hittük, az csak elszigetelt eset volt, tévedtünk. Mindig van egy jó ügy, amelynek érdekében alkalmuk nyílik együtt úgy istenigazából berúgni. Seth durcás, szobafogságban van, plusz zabos Sandyre, hogy nem tudja kihozni Ryant, illetve Kirstenre, hogy nem hajlandó befogadni Ryant.

 

Ryannek a börtönben az izompólós csapat kapitánya kezdi megmutatni, hogy mi merre hány méter. A nőegyletben közben az a téma, hogy a jótékonysági kaszinóest Monte Carlo vagy Las Vegas témájú legyen-e. Seth, kihasználva a lehetőséget, meg akar lógni, hogy meglátogassa a börtönben Ryant, de Kirsten rajtakapja. Szerencsére Kirsten is borzasztóan unja a locsogást, ezért Seth ráveszi, hogy bemenjen vele a börtönbe. Amíg kipaterolja a nőket a házból, Seth a szomszédban Marissát invitálná, de ő nem megy, mert Luke már így sem veszi fel neki a telefont, mi lenne, ha még fürdőgyöngyöt is vinne Ryannek a börtönbe. De Seth szomszédolása mégsem teljesen haszontalan: véletlenül meglátja az ott trécselő Summert melltartóban. Ettől Seth szava is eláll, amit nem csodálunk. (Bikinis Summer volt már, de mivel most dramaturgiai szerepe is van a nyálcsorgatásnak, nyugodt lelkiismerettel rakjuk be a képet.)


Kirsten és Seth a börtönben. Ha jól értelmezzük a sminkes munkáját, akkor Ryan nyakát keményen kiszívta valaki, de lehet, hogy az iménti csetepatét próbálták így vizualizálni. Mindenesetre Seth hamar napirendre tér afölött, hogy az egyetlen barátját piszkálják a börtönben, és azt próbálja megfejteni, hogy miért nem jött be Marissa. De Ryan mégsem mesélheti el neki, hogy nem élt a lány ajánlatával és ezért ő megsértődött. Szerencsére egy rabtárs megmenti a választól, ugyanis az illető hevesen rámozdul Kirstenre, Ryan persze most is védelmezőként lép fel, elvégre miért hagyná az őrökre ezt a munkát. Tehát bunyó, és valami véletlen folytán ismét Ryan kerül alulra és kapja a pofonokat. Tisztelem a lelkesedését, ezt a csávót tízszer is cipóra verhetik, és tizenegyedszer is neki fog ugrani az aktuális izomembernek. Ezért szeretjük.

Mire Sandy hazaér, Ryan már Sethtel a nappaliban nyomja a lövöldözős játékot. Kirsten szerint csak ideiglenes, amíg Ryan anyját megtalálják, Sandy szerint viszont nem kéne mindig eljátszani Ryannel, felvillantják előtte a reményt, aztán csá. De várjuk ki a végét, úgy tűnik, Kirsten a börtönről is azt hitte, hogy ott korongozás és arcfestés folyik főtevékenységként, talán Ryan anyjáról is hasonlóan idealizált kép él benne.

Másnap reggel Ryan elmeséli Sethnek a háztűznézős estét Marissával. Aggódik, hogy Marissa neheztel azért, amiket mondott neki. Utána készülődés az estélyre, a lányok szervezkednek, a fiúk besegítenek. Luke-ot minden nő nyalja-falja, Ryanre meg furcsán néznek, nahát. Talán a kiszívott nyak teszi. Marissa egyszerre szeretne jóban lenni és négyszemközt elbeszélgetni mindkét fiúval. Akit ez már most idegesít, az éveket fog öregedni ettől a sorozattól. Először Marissa és Ryan tisztázza, hogy minden oké, aztán Ryan Luke-nak mondaná el, hogy nem történt semmi, de ő inkább nem akar hallani egy szót sem kettőjükről. Az étteremben Julie Cooper a cuki rózsaszín szettjében Kirstent fikázza a barátnőivel: hogy befogadott egy jöttment bűnözőt, meg hogy munkamániás és egyáltalán, milyen anya az olyan, aki dolgozik? Mikor igazán kezd belemelegedni, a szomszéd asztaltól átül Sandy, akit eddig senki nem vett észre, és barátságosan üdvözli a hölgyeket. Emlékezteti Julie-t, hogy ő is valami hasonló helyről jött, mint Ryan, hehe, ez kínos. Julie se nyelni, se köpni nem tud. Az alázás rövidre sikeredik, mert Sandy közben telefont kap, hogy meglett Ryan anyja.


Kirstent melóügyekkel zaklatják a mobilján. Ryan érdeklődő, mivel már sokat dolgozott építkezéseken. Kirstennek ez jólesik, mert Seth trónörököshöz képest méltatlanul kevés időt áldoz a Newport Csoport megismerésére, szemben például a legújabb ölős játékokkal. Pirospont Ryannek. Julie Cooper otthon méltatlankodik Jimmynek, hogy Sandy miket vágott a fejéhez. Na jó, végül is igaz, tényleg egy pöcegödörből került Newportba, de hogy jön Sandy ahhoz, hogy erre a barátnők előtt célozgasson? Jimmy kinyögi, hogy Cohenékkel nem ártana visszavenni, mert ők fizetik a számlát. Hát ez nem Julie napja.


Sandy egy mosodában talál Ryan anyjára, aki csak egy fokkal ugyan, de kevésbé tűnik szétcsúszottnak, mint mikor legutóbb láttuk. Egy fok nem sok, de arra elég, hogy Sandy adjon neki egy lehetőséget. Mikor Ryan hazaér, már ott várja az anyja Sandyvel. Vacsoránál a nő próbál normálisan viselkedni, de azért látszik, hogy ehhez erőlködnie kell. Megy a sztorizás a másik világról, csótányok, erőszakos pasik, pia, kokó, ami senkinek se nagy élmény, de Ryannek a legkevésbé, mert ő át is élte. Otthagyja az asztalt. Ryan kint kérdőre vonja az anyját, aki sír és szánja-bánja, végül Ryan ad neki még egy lehetőséget. Felajánlják, hogy aludjon ott. Na ezen én inkább aggódnék Kirsten helyében, mint Ryan miatt, de mindegy.


Reggel Seth azt mondja, szemmel kéne tartani ezt a nőt, neki kéne a próbaidő, nem Ryannek. Meglepően értelmes gondolat tőle. Így hát meghívják a Vegas-estre. Ryan elmondja Sandynek mosogatás közben, hogy az anyja szívesen letelepedne a környéken. Muhaha, na persze – vagy ha nem jön be, még mindig ott van Dubai.

Az estet úgy nyitjuk, hogy Cooperék fogadják Cohenéket. A mit sem sejtő Sandy érdeklődik Jimmynél, hogy hogy megy az üzlet, valószínűleg ettől durran el Julie agya, és ezt mondja Kirstennek: "Tetszik a ruhám? A tiéd." Jó este lesz, megspékelve Ryan anyjával. Aki már megy is a blackjack asztalhoz, számolja a lapokat, nyer szériában, majd azt mondja Ryannek, menjen csak szórakozni, ő elvan, nem kell őrizgetni. Na akinek itt még kétségei lettek volna, hogy az este botrányba fog-e fulladni, az most már biztos lehet. Marissa látja, hogy Ryan anyja előkerült, és olyat tesz Ryannel, amit még soha: elbúcsúzik tőle.

Lehet, hogy mindenki más kegyetlenül megszívja ma este, de Seth-re rámosolyog Fortuna, vagy inkább teli szájjal ránevet: egy elguruló kockát vesz fel a földről, ami, mint kiderül Summeré. Aki babonás, így Sethnek meg kell fújnia a kockákat. És itt jön a csoda: Summer innentől zsinórban nyer, én is így menjek kaszinózni. Mondjuk Summernek még nem sikerült megjegyeznie Seth nevét, de semmi sem tökéletes.


Luke durcás Marissával, aki kiskutya módjára követi. Julie megköszöni Sandynek a nagylelkű kölcsönt, aki a helyszín szelleméhez méltóan pókerarccal reagál, de azért sejthetjük, hogy a felszín mögött szép csendben leolvad az agya. Ryan is megpróbálja beleverni Luke betonfejébe, hogy nem történt semmi, és Marissa Luke-ot választotta. Sandy hangulatának nem tesz jót, hogy Kirstent Jimmyvel viccelődni látja. Kirsten meg azt látja, hogy Ryan anyja elkezd inni, amit talán nem kéne.

Luke "próbáljuk újra" szövege nagyon szimbolikusan a félkarú rabló előtt hangzik el, így hát együtt húzhatják meg Marissával a kart, gyönyörű jelenet. Kirsten kiveszi Ryan anyja kezéből a poharat, mint Ryanéból a pilotban, ez amolyan családi hagyománnyá vált náluk. De a hegyibeszédre már nem jut idő, mert Sandy elragadja, így Anyu egyedül marad, és a magány sajna a legjobban alkoholban oldódik. Julie elbüszkélkedik Jimmynek, hogy rájött, Sandy nem is tudott a kölcsönről (ezek szerint Sandy álarca mégsem volt hibátlan), persze a háttérben a sárga irigység munkálkodik, amiért Kirsten megteheti, hogy számolatlanul osztogatja a pénzt. Most Jimmyn a sor, hogy kiakadjon. Cooperék veszekednek, Cohenék veszekednek. Kirsten sajnálkozik, és Jimmy a legrosszabb pillanatban megy oda magyarázkodni – hiába, nagy érzéke van az időzítéshez.


Seth, akit Summer már Nyuszifülnek hív, teljesen elvarázsolva áradozik Ryannek. Végül mindenki örömét-bánatát félreteszi Ryan anyja, aki megbotlik és részegen hempereg végig a színen, magával rántva egy-két pincért és asztalt. Sandy Derrick stílusában szól Sethnek, hogy hozza a kocsit, a többiek összekaparják Anyut, és tipli, mert már elég furcsán néz az úri közönség.

Másnap reggel, még mindenki alszik, mikor Anyu csendben próbál lelépni. De Kirsten rajtakapja. (Valami mozgásérzékelőre van direktbe rákötve ez a nő?) Anyu sajnálkozik, hogy nem olyan okos, gazdag és szerencsés, mint Kirsten, meg hát az anyai ösztönök terén is kihívásokkal küzd, kvázi ráhagyja Ryant. De közben ő is felébred, szívás. Zavarodottan int búcsút. Anyu lelép, Ryan pedig marad a Cohen házban, ez most már végleges és visszavonhatatlan. Ezzel Kirsten és az időközben felébredt Sandy között is elcsitul a viszály. Mindenki örül.


Címkék: narancsvidék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddike · http://teddike.blog.hu 2008.03.12. 18:03:29

Summer ről bármikor lehetne ilyen képeket betolni, nem kell ehhez engedély.

Köszi az írást, jó átélni ismét a sorozat elejét!
süti beállítások módosítása