Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x02 – A félkész ház

2008. március 05. 16:45 - EasyFriend

Ott hagytuk abba, hogy Ryan anyja felszívódott, ezért Sandy visszaviszi őt Narancs megyébe (hehe, innentől OC-t írjunk inkább, mindenkinek jobb lesz az). Ryan lassan kívülről fel tudja mondani az út menti óriásplakátok sorrendjét oda-vissza. Másnap reggel van, Seth és Ryan felfújható fotelekben punnyadnak a medencében (nekem is kell egy ilyen, persze csak a medence után), Seth próbál vidámkodni. Merthogy megint búcsúzkodás van, kitöltik a formanyomtatványt és Ryan onnantól az államé, adóellenőrnek nevelik és július 4-e lesz a szülinapja. Ezt senki sem akarja igazán, de hiába masszírozza a család Kirsten lelkét, Ryannek mennie kell. Kirsten kap egy telefont a munkahelyéről: egy bizonyos házat el kell passzolnia minél hamarabb, utasítja főnöke, aki egyben az apja is. Vacsoránál kis viccelődés, Ryan egy percen belül kétszer mosolyog, ezt osszuk be egy időre.

Éjszaka Ryan szökni készül, de Seth rajtakapja, és azt mondja, ha már szökik, tegye átgondoltan (muhaha, majd meglátjuk, mit jelent ez Seth módra). Ryan a ház előtt megvárja, közben persze jön Marissa. Jé, te folyton csak elmész, visszajönni is szoktál, vagy hogy csinálod? Közben Seth majdnem lebukik, mert Sandyre rájön az éjszakai lelkizés, meg kell magyaráznia, miért teszik ki Ryant, csak két para van ezzel. Az egyik, hogy ő sem tudja, a másik, hogy Seth-et mindez marhára nem érdekli, mert menne már szökni.

Végre le tud lépni, persze a szökős szerkójából még Marissa is rögtön rájön, hogy valami történik, és benne akar lenni. Úgyhogy ő fuvarozza a srácokat. Neki is van egy böhöm terepjárója, így már érthető a vonzalom Luke iránt, rokon lelkek, biztos valami szafarin jöttek össze. Ahhoz a bizonyos házhoz mennek, amivel Kirstennek kezdenie kéne valamit, mert jelenleg félkész állapotban éktelenkedik. Jó, hogy OC-ben ennyire megbízható emberek élnek, hogy egy félkész luxusvillát csak úgy ott lehet hagyni őr nélkül az építkezés közepén. Ez most kapóra jön.

Kirsten megint bizonygatja Sandynek, hogy helyes döntés elküldeni Ryant, de mintha már ő is kételkedne ebben. Veszekszik egy sort a kivitelezőkkel is. A házban Seth talál egy üres medencét, ami remek terep neki deszkázáshoz, Ryan Marissával a családi hátterükön kesereg. Az anyám egy tragédia, az enyém is, na ja, de az én apám börtönben ül fegyveres rablásért, erre mit lépsz? Hát, az enyém meg pénzügyi tanácsadó, szóval majdnem. És amúgy sincs vele minden rendben, mert furcsa emberek kérdezősködnek utána. Hm, hát még ha tudnád, hogy a vécében sírdogál, de ezt már nem mondja ki Ryan. Luke hívja Marissát türelmetlenül, Summer szülinapi bulijára. Ryan elhinti, hogy összebunyózott Luke-kal, persze egy olyan "lázadó csajnak", mint Marissa, ez pozitívum. (Ne tessenek nevetni, tényleg lázad, mert ugyanolyan punkzenéket hallgat, mint Seth.) Summer is türelmetlenül telefonál. Seth követeli, hogy Marissa adja át üdvözletét, de Summernek persze lövete nincs, ki a rák az a Seth. Marissa és Seth megfogadják, hogy cipzár a szájon, aztán lelépnek.

Reggel zsaruk faggatják Seth-t. Pocsékul hazudik, de így is beveszik, hogy nem tud semmit. Marissához Luke jön látogatóba, hogy elvigye megnézni, ahogy "vízre teszik a csónakot", hát gyanítom, ez se valami felfújható kétszemélyes lehet. Marissa lepattintja azzal, hogy lányos témákról csacsog neki. Most már szabad az út, hogy vigyék az utánpótlást Ryannek. Seth sátrat hozott, Marissa pedig a három legfontosabb dolgot, amire egy szökevénynek szüksége lehet: vécépapírt, zenét és uborkás testápolót. Hát a kaja valahogy kimaradt, bocs, Ryan! Így hát minden feltűnést mellőzve elsettenkednek a sarki vegyesboltig a város túlfelén levő étteremig. Így:

Sandy szerint Seth sumákol, de ezt nem meri neki megmondani, csak Kirstennek – meg azt is, hogy Ryanben önmagát látja: ha segítenének neki, szép jövője lehetne, ha annak idején neki nem segítenek, ő sem lenne most itt. Kirstent közben Jimmy Cooper hívja, hogy segítséget kérjen. Eddig méltatlanul kevés szó esett Jimmy feleségéről, Marissa anyjáról, Julie-ról, aki igazi, nagybetűs Fogyasztó. Most éppen az krízishelyzet állt elő, hogy Marissa kishúgának, Kaitlinnek a pónija, akit most vettek meg, kehes lett, szóval kell a pénz az állatorvosra. Jimmy pedzegeti, hogy itt bajok vannak, de Julie befogja a fülét és énekel. Te csak írd a csekket, drágám, erős vagy, egészséges, megoldod. Most már kezdjük megérteni Jimmy helyzetét, mi is sírdogálnánk a vécében, ha a láncfűrészes gyilkosság valamiért éppen nem járható út. Jimmy és Kirsten találkát beszélnek meg.

A fiatalok a kajáldában tervezgetik Ryan jövőjét, mikor beállít Luke egy csapat pólós társaságában, nyilván kipihenik a csónak vízre tételét. Ryan odaköszönne nekik, de nem akarunk feltűnést, ezért inkább Marissa feltartja őket, amíg a fiúk kiosonnak. Sajna Seth nem egy osonóbajnok, felborít egy pincért. Ryan kisurran, de Seth-et észreveszi Luke, és innen már csak 10 másodperc a pofánverésig – legalábbis így lenne, ha nem jön vissza Ryan, hogy megvédje. "Tudod, mit szeretek a gazdagokban? Semmit!" Plusz egy pofon és aztán nyomás, mert a pólósok izmosak és sokan vannak. A házban Marissa nyavalyog egy kicsit, hogy ezt most miért kellett, de mi megértjük és köszönjük.

Kirsten és Jimmy randija hol máshol zajlana, mint a házban. Nosztalgiáznak egy sort, amit a fiatalok az emeleten elbújva hallgatják végig, no meg azt, hogy Jimmy százezer dollárt kér kölcsön Kirstentől. Szerencse, hogy neki ez aprópénz, így elintézettnek tekinthető az ügy. De Marissa kissé kiakad, meg a beszélgetésből az is kiderül, hogy a kivitelezők másnap már felveszik a munkát, szóval lépni kell.

Sandy úgy próbálja vallomásra késztetni Seth-t, hogy elviszi őt kocsival Ryant keresni. Luke a haverjaival azt tervezgeti, hogy meglátogatják Ryant a házban. Marissa ezt hallva lelép, na nem azért, hogy figyelmeztesse Ryant, nehogymár, az spoiler lenne. Csak úgy, látni akarta, illetve "vele tölteni az estét", bármit jelentsen is ez. De Ryan szerint ez nem jó ötlet, neki le kell lépnie, és így meg nem szeretné, tehát elhajtja. Kirsten intézkedik, hogy Jimmy megkapja a pénzt. Ryan cuccol, és azt hiszi, Seth érkezik a buszjeggyel, mikor Luke és a srácok megjelennek. Bunyó, közben a kirakott gyertyák (nyilván ezek is Marissa Girl Power Superpack-jéből kerültek elő, és marcipán illatúak) felborulnak, az egész épület lángolni kezd. A pólósok kimenekülnek, a ronggyá vert Ryan padlón az égő házban. Erre Luke visszamegy érte és kihúzza! Ennek a srácnak valójában akkora szíve van, hogy alig fér el az izompóló mögött. Most már tényleg lelép, Ryan a ház előtt, a ház ég, a kivitelezők holnapi programja drasztikusan megváltozott.

Jimmy sörözik és klasszikus sportközvetítéseket néz felvételről. És Julie még ebből se veszi le, hogy szét van csúszva, inkább nosztalgiáznak egy sort. Ez az ember a múltban él, Kirstennel is ez az egyetlen témája. Marissa sírva ér haza, Jimmy vigasztalná, mondd el, picur, mi bánt, legyünk őszinték, de Marissa ettől csak jobban kiakad, ki tudja, miért. Hát mit számít az a százezer dolcsi jópajtások között? Sandy telefont kap, hogy ég a ház. Jó, nem az, amiben lakik, de akkor sem egy örömhír. Ott találkoznak Kirstennel, aki teljesen ledöbben, mikor megtudja, hogy lakott ott valaki. Ez meg hogy lehet? A legújabb TUTO lakatot tettük fel, ami csak volt a sufniban! Seth megtörik és elmeséli a szökést. Ryan stoppol az út szélén, láttuk már jobb állapotban is. Luke veszi fel, aki pont olyan arcot vág, amilyet Ryan szokott. Lehet, hogy ezekben még több a közös, mint Luke-ban és Marissában? Bunyózni is szeretnek.

Seth azt magyarázza otthon, hogy Ryan az egyetlen barátja, szóval érthető, ha segít neki, hogy ne kerüljön otthonba. Sandy leviszi a zsarukhoz, és épp nekik is mesélni kezdene, amikor beállít Luke és Ryan. Ryan még ki bír nyögni annyit, hogy sajnálja, mielőtt megbilincselve elviszik. Most legalább nem kell agyalni, hogy hol tölti a következő éjszakát. Luke-ból kitör a jófejség, és odaszól, hogy ő is ott volt és baleset volt. Ettől persze Ryannek nem lesz jobb, de legalább Luke-nak is rossz. Bajtársias. Sandy még odaszól a fiúknak, hogy ne mondjanak semmit, aztán viszlát. Szóval Ryan újra börtönben, csak most már sokkal jobb társaságban. Kis lépésekkel halad előre az ember. Jövő héten innen folytatjuk.

Címkék: narancsvidék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.05. 20:49:20

Easy! Én szívesen hozzászólnék, de egy részt nem láttam. :)

EasyFriend 2008.03.05. 22:28:37

Nem baj, a szándék a fontos. :-)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.05. 23:31:20

vicces ez a sorozat, a szereplők fekete-fehérek sokszor benne. Ryan mindig nagyon naív, Marissa mindig sülthülye, még lázadni se bír rendesen, Sandy mindig nagyon jó ember:) Marissa anyja meg egy hülye picsa minden helyzetben. Félre ne értsd, szerettem nézni, de néha bevillant egy kis Barátok közt érzés:)) főleg, amikor Marissa hatszáhuszonnyolcadszorra is félig tátott halszájjal meredt a smemibe és szemmel láthatóan fingja se volt, hogy ki mit miért tesz körülötte:)))

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.05. 23:47:42

Marissa anyja király. És elbűvölő nő élőben, csináltam vele interjút vagy két éve.

teddike · http://teddike.blog.hu 2008.03.06. 01:38:33

Nem is olyan rég tettem le a negyedik évadot a sorozatból. És most, hogy lett "hogyvolt" OC, örülök egy kis nosztalgiának.

Ryan, Marrisa - a legtöbb szereplőt lehetne fikázni valami miatt, nekem akkor is tetszett a sorozat. És eredeti hang mellett, Seth beszolásai nagyon tetszettek.

Julie Cooper, függetlenül attól, hogy mennyire jó nő, vagy mennyire kedves, nagyon nem tudtam megkedvelni.

Köszi a "hogyvolt" ot, ezt akartam igazából kinyögni, várom a többit is majd.

EasyFriend 2008.03.06. 07:43:57

sixx · comment.blog hu 2008.03.05. 23:47:42
"Marissa anyja király. És elbűvölő nő élőben, csináltam vele interjút vagy két éve. "
Uhh Melinda Clarke? Esz az irigység. Ölni tudnék egy ilyen lehetőségért.

EasyFriend 2008.03.06. 07:49:23

teddike · teddike.freeblog.hu 2008.03.06. 01:38:33
Köszi. Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy a hogyvoltokban az egyes karakterek fikázása is a legtöbbször szeretetből fakad. Nálam legalábbis így van.

Nari 2008.03.06. 09:15:46

az OC-ben a zene a legjobb meg a ruhák :) Ryan-ben és Luke-ban tényleg sok a közös... Marissa :)
Kösz a hogyvoltot Easy! :)

Windermere 2008.03.06. 09:19:22

sixx, és olvasható, vagy letölthető valahol ez az interjú?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.06. 10:09:42

minden sorozatban lehet fikázni majdnem mindegyik szereplőt, ettől még szeretjük magát a sorozatot:) Marissa anyja élőben biztos bűbáj, csak a szerepe nem túl hálás az OC-ben az elején. Később már emberibb lett, akkor már nem idegesített annyira.

Tetem 2008.03.06. 12:22:08

óóó lesznek itt még _igazán_ fikáznivaló szereplők, Marissa nyűglődése semmi hozzájuk képest...
Szegény Jimmyvel jól kib*sznak mindig az írók, de ahogy sejtem, ez a karakter is létező személy a "Real OC" társadalomban...

EasyFriend, király volt a beszámoló! Ismét! csak így tovább.

EasyFriend 2008.03.06. 13:03:47

Jah, Tate Donovanről a dvd extralemezén kiderül, mennyire testhezálló neki a szerep... Azt mondja, amikor felkérték erre a szerepre, visszakérdezett, hogy biztosan ezt akarják-e, mert a személye annyira rossz ómen, hogy szinte már garancia a sorozat bukására... :-)

sélli_ 2008.03.06. 15:15:56

Melinda Clarke mint Lady Heather... na az mekkora! Nem rossz sorozat, bár asszem a második évad után már nem néztem, mert nagyon MP-es kezdett lenni.
Klassz visszaolvasni! Easy, jó a hogyvót!
süti beállítások módosítása