Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x22 - Tükörországban 2/1

2008. március 04. 23:01 - sixx

És itt is vagyunk menten, 42 perc elteltével, ami remélem, mindenkinek akkora élmény volt mint nekem - emlékszem, annak idején szinte transzban néztem végig ezt az utolsó másfél órát, és java, kezit csókolom, még csak most jön, tessék elhinni. A hogyvolt két részre tagolva kerül ki, ahogy a tévében is megy, a reklámok alatt lehet szusszanni egyet, házastárstól érdeklődni, hogy vaddöfakk.


Flessbekkel kezdjük, Szakállas Dzsekk holtrészegen ül egy repülőn, és masszívan iszik, a leszállásig hátralevő 20 percre is ez a terv, valahol igaza van. Régebben jobban mehetett neki, mert első osztályon utazik, kap újságot is a légikisasszonytól, természetesen az Oceanic egyik járatán vagyunk, és Los Angelesbe tartunk. A nagyon gagyi álszakállba öltöztetett Dzsekk meglát valamit az újságban, amitől hirtelen nagyon könnyes lesz a szeme, majd beül a kocsijába, egy hídra hajt, sír egy sort, mi a fene van abban a cikkben?

Aztán telefonál, de csak üzenetrögzítőt talál, és taknya-nyála összefolyik, annyira kíszen van. Sőt, TELJESEN készen van, felmászik a hídra! És már ugrana! Dzsekk nagyon mélyen volt, ehhez képest hitlerkomplexusos Sziget Dzsekk egy kiegyensúlyozott ember. Mire ugrana, baleset hagja jön a háttérből, gyereksírással kombinálva - Szakállas Dzsekk híró-ösztöne bekattan, és munkához lát. Sziget Dzsekk jobb bőrben van, szervez és mutogat, Szájidot kérdezgeti, és lassan elindul a rádiótorony irányába. Szájid szerint nincs az az Isten, hogy Dzsekk visszaforduljon, ha mégis, ő maga lövi hátba. Na jó, anniyre nem durva, de keményen néz, és ebben minden benne van. Bernard beismeri Rose-nak, hogy ő csak egy fogorvos, és nem Rambó. Muhaha. A zenekar a "Lost szereplői útra kelnek" című nótát nyomja.


Úton, elöl a lökött francia tyúk, mögötte a jónép, ismeretlen arcok és ismertek. Naomi Dzsekktől kérdezi, hogy mi volt a foglalkozása azelőtt, hogy főállású Mózes lett volna, ezen röhögünk, majd elmagyarázza a telefon működését Dzsekknek, nem egy nagy vasziszdasz, a gond inkább a csaj manchesteri akcentusával van. A hobbitnak sokkal szarabb napja van, mert ugyan két nővel bulizik, és ebbe első látásra a megkötözés is belefér (egy kis lightos bondage-ba senki nem halt még bele), de a szőke amazon éppen módszeresen veri, mert a hobbit láthatatlan tengeralattjáróról meg hasonlókról hablatyol, és közben vigyorog, mert ő TUDJA, mi lesz a dolgok vége, hiszen brádör Dezmond látta a jövőt.


Elmeséli, hogy Juliet beállt a Parti Népséghez, mire kap még egy pofont, majd a csajok balra el, hogy Bennek telefonozzanak. A hobbit meglátja a sárga fényt, amit majd ki kell kapcsolnia. Ben közben a naplóját írja az ádörök rögtönzött táborában, Mihály és a Sminkelt Férfi sakkozik. Bonnie, a szőke nő, pont ekkor rádiózik, ami annyira nem jó hír senkinek, mert az ádörök úgy tudták hogy a Tükör állomás el van árasztva, erre tessék, kiderül, hogy a gülüszemű hazudott. Az pláne nem jó hír, hogy Juliet átállt a Parti Népséghez, mert akkor tudnak a tervről! És Ryan már úton, jó katonához illően kikapcsolt rádióval - ezt hívják szopásnak errefelé. Mihálynak kell lemennie az állomásra, mégpedig gyorsan, Ryan csapatára meg majd vigyáz Jákób, vagy mittudomén.


Ugrunk a partra, Ryan éppen konstatálja, hogy a sátrak meg vannak jelölve, az ádörök mennek embert rabolni, Bernard, Dzsinn és Szájid meg lőni kezd, robbanás, emberek a levegőben, királyság. Kár, hogy csak két sátrat sikerül felrobbantani - Dzsinn elkúrja. Lövöldözés, Ryan elkapja Dzsinnt, ZZTop Bernardot és Szájidnak is jut egy ádör. Dzsekkék közben úton, és azon filóznak, hogy miért csak két robbanás volt - hát mert a terv befulladt, azért. Flessbekk, Szakállas Dzsekket varrják össze, és már várják az újságírók, mert ő most hős lett, hiszen öngyilkosság helyett megmentette egy nő és a fia életét. És ki jön Dzsekkért? Az exnej, aki most éppen terhes. Kissé kínos beszélgetés jön, mi van veled, megint iszol? Nem, dehogyis, nem szoktam, most mér' mondod? És mit keresel itt, egyébként is? Hát én vagyok a te legközelebbi hozzátartozód, azért. Dzsekk élete romokban volt, az tuti, és az exnej haza sem akarja fuvarozni, ez mekkora szopás már, most taxizhat.


Sziget Dzsekk aggódik, és kezd ideges lenni, mert mindenki kérdezgeti, hogy miért csak két robbanás volt, sőt, Rose megjegyzi, hogy ha előjön az "együtt élünk, egyedül halunk" kampányszlogennel, akkor pofánveri. Erre spontán népünnepély kezd kialakulni, a háttérben feltűnnek a perecárusok. Dzsekk befogja a száját, Katinka megörökölte a hobbit csuklyás felsőjét, és aranyosan néz ki belőle. Indulás a torony felé - nem lehet megállni. Naomi telefonozna, de egyelőre nem tud. A víz alatt a hobbit kissé véresen ül, és Bonnie kérdésére elmondja, hogy a zavaró kiiktatása végett van az állomáson, és ugyan mindegy mit tesznek az amazonok, ő kikapcsolja azt a szart, oszt jónapot. Igen? Akkor mi a kód, kis barátom? A hobbit persze nem tudja, de nem is érdekli, mert brádör Dezmond elmondta, hogy lesz. Kikapcsolja, jönnek a helikopterek, ő meghal, mindenki elmenekül, heppiend. Na ja, majd a harmadik évad végén pont ez lesz, mondja a szőke csaj tekintete. Te kis hülye hobbit, te.


ZZTop Bennel rádiózik, ezek elmentek, hallod? Oszt ránk robbantották a sátrakat! Heten meghaltak! Ben már tudja, hogy Juliet a ludas, és információra van szüksége, lőjétek le Dzsinnt, mondja, és meg sem rezzen a tekintete. Bernard persze köp, mert nem bírja a feszültséget, bezzeg Szájid hagyta volna meghalni a koreait, őt Irakban képezték ki, annak idején tán még a heréit is sütögették árammal. Ben megtudja, hogy Dzsekkék elindultak a rádiótorony felé, sőt, azt is, hogy van Naomi, és a telefon, meg Karl, aki figyelmeztette a Parti Népséget a támadásra. Ben legszívesebben égnek tartott kézzel és sioltozva szaladna körbe-körbe a táborban, de inkább csúnyán néz a lányára (na jó, nem az, de így egyszerűbb).


Reggel van, Ben a rádiótorony felé indulna, és utasítja a Sminkest, hogy menjen az ádörökkel a templomhoz. A lófejű gyermek közli Bennel, hogy ő is megy vele a toronyhoz, mire az beleegyezik, ezzel alaposan meglepve mindenkit. Ami pedig a tervet illeti: majd rádumálja Dzsekkéket, hogy ne telefonozzanak a sziget körül várakozó hajónak. Ugrunk a Parti Népségre, Katinkának büdös ez az egész, reggel van, Szájidék meg sehol - mi van már, én visszamegyek a partra. Szójernek nem tetszik az ötlet, mert ő szerelmes Katinkába, és nem akarja, hogy baja essen. Brádör Dezmond magához tér a csónakban, de nem sokáig nézelődhet, mert Mihály, az orosz Terminátor a partról lövi ezerrel. Dezmond a biztos halál és az úszás között vacillál kicsit, majd beugrik, és tempózik lefelé, fognak örülni a csajok. Szerencséje van, mert azok éppen bezárkóztak valahová, így a hobbit tudja figyelmeztetni, hogy bújjon el. Egy szekrénybe sikerül is, király.


Flessbekk, Szakállas Dzsekk remegő kézzel nézeget egy kórlapot, és ipari mennyiségben fogyaszt valami gyógyszert, eh, nem csak ivott, hanem drogfüggő is volt? Na, szépen vagyunk. Bejön egy doki, a kopasz fickó a Las Vegasból, őt szeretjük, mert jó arc. Közli, hogy nem kell hősködni, itt ő a Jani, és majd műt. Dzsekk is műtene, de ezt Rob, a doki nem tartja jó ötletnek, mindenestre Dzsekket kétszeres hősnek tekinti. Ja, és mellesleg ha nem inna Szakállas Dzsekk, akkor talán műthetne. Vissza a szigetre, lassan már odaérünk a toronyhoz, amikor újabb lázadás: Szójer visszamegy a partra. És megy vele Juliet is! Helló, ez meg lemondott a dokiról? Katinka lesz a nyerő? Pedig Julietnek gyönyörű szeme van, és lesmárolja a dokit, csak a miheztartás végett. Katinka mindjárt hányni fog.


Dezmond a szekrényben, a hobbit meg dúdolgat, amivel halálra idegesíti Bonnie-t (érthető), jöhet a szigonypuska, és a fájdalom, yeah, Bonnie, go girl! Erre ki bukkan fel a medencében? Mihály. Van érzéke az ilyesmihez, és tud arról, hogy van egy másik ember is a bunkerben, Dez. A hobbit élvezi a dolgot, és kavarja a szart, Mihály nem tud arról, hogy csajok dolga az adás zavarása, ettől idegbeteg lesz, de Ben éppen telefonoz a magyarázattal: a szigetért tettem mindent. Lófaszt a seggedbe, mondja Mihály, engem miért nem avattál be? Mert Jákób azt mondta, azért. És most nagyon nagy bajban vagyunk, Mihály, ki kell nyírni mindenkit a bunkerben, A csajokat is. Mihály lojalista, így rábólint. Ben egy szemét állat, de ezt már mondtuk.


Dzsekkék úton, Katinka cipőjében kavics, lehet beszélgetni egy kicsit. És mit mond Dzsekk Katinkának öt perccel azután, hogy Juliet lesmárolta? Hogy szereti. Őt. A szeplőivel. Méghogy a férfiak nem tudják manipulálni a nőket. Szójer és Juliet úton a partra, közben Szójer tudni akarja, hogy minek kellett neki követ törnie a hatodik epizódig. "Kifutópályát építettünk az idegen lényeknek" mondja Juliet és ezért nagyon szeretjük. Szójer kedves fickó, és megkérdezi, hogy Juliet dugja-e Dzsekket. "És maga?" kérdez vissza a szőke, aki ezzel hivatalosan is a sziget Megmondóembere lett. Ki jelenik meg a bozótból? Hörli, aki segíteni akar. Szegény, megint megkapja, hogy dagadt. Ez egy nagyon szemét sziget.


Ben egy nagyon kedves ember, így közli a fogadott lányával, hogy elviszi az új családjához, és Karlt csak azért zárta ketrecbe, hogy ne csinálja fel. Ugrunk egy szemre, ami Lokkbácsihoz tartozik, akit ugye két résszel ezelőtt lőttek bele egy tömegsírba. Elég szarul néz ki így a halál kapujában, de ha azt hinnénk, hogy ezen a szigeten csak úgy meg lehet halni, akkor most tévedésben vagyunk, mert nem, hiszen megjelenik MÁDÖRFAKING WALT a sír mellett, magasabb, mint egy éve volt, a hangja is mutál, és akkor még nem beszéltünk a kialakulóban lévő mikrofonfrizuráról. És azt mondja Lokkbácsinak, hogy ne bohóckodjon ott a sírban azzal a pisztollyal, amivel éppen öngyilkos akar lenni, mert a szigetnek szüksége van rá, és keljen felfelé. Hogy miért? Menten kiderül.

Címkék: lost lost finale
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.03.04. 23:20:58

Ebben azért van egy kis kamu...

s3v3n 2008.03.04. 23:28:59

Giacchino score-ja ehhez az epizódhoz lehengerlő. Az a bizonyos dallam ami fel-fel szólal a fináléban. Megadja az alaphangualtot...(pilotban is volt, de nem ennyiszer)

meghát maga az epizód... az első része is ütött, Walt a végén, i didnt see that one coming!

Dark Wolf 2008.03.04. 23:42:37

Na mi, sixx... Tudod te.

kla 2008.03.04. 23:44:09

Ne, és most adnak reklámot, vajon a nézők hány százaléka marad le a cliffhangerről?

pappjano 2008.03.04. 23:52:45

Hát eszem-f@szom megáll.... Ekora hülyék hogy lehetnek? 5 nyomorult perccel korábban még talán ok, de így h pont amikor a szigetes rész megoldódik... Én egyszerűen enm találok rá logikus magyarázatot!

Dark Wolf 2008.03.04. 23:53:59

Atyaúristen, RTL Klub....

s3v3n 2008.03.04. 23:56:43

arra gondolna hogy flesbekk..

sixx · http://comment.blog.hu 2008.03.05. 00:10:47

állj. a hogyvoltok írásánál MINDIG azt próbálom érzékeltetni, amilyen elsőre volt. ha valaki egyből levette, hogy Szakállas Jack a jövő szülötte, az festi magát.

Dark Wolf 2008.03.05. 00:12:23

Dehogy mondjuk, hogy bárki egyből levette, csak mi tudjuk, hogy te is tudod, ezért kell kamuznod.

Aragorn831109 2008.03.05. 00:44:05

Dark Wolf pedig én tényleg... :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.05. 08:51:06

"Naomi Dzsekktől kérdezi, hogy mi volt a foglalkozása azelőtt, hogy főállású Mózes lett volna"

Pont fél perccel előtte ugrott be, amikor szépen sorban elindultak a partról, hogy tiszta Exodus, erre jönnek ezzel a Mózeses dumával. Akár én is lehettem volna a forgatókönyvíró :-)

"Ben a rádiótorony felé indulna, és utasítja a Sminkest, hogy menjen az ádörökkel a templomhoz"

Milyen templomhoz? Vagy csak én nem emlékszem, hogy volt róla szó korábban?

báró Csekonics 2008.03.05. 09:40:54

Csak nekem tűnt úgy, vagy Dzsekk ex-neje a kórházban a tükörországos szőke ikertesója?

Gabba 2008.03.05. 09:41:57

"és megkérdezi, hogy Juliet dugja-e Dzsekket. "És maga?" kérdez vissza a szőke" -- én már az elejétől bírom Juliskát, és ennél a visszaszólásnál konkrétan nagyon nyihogtam :-D

Cinnouse 2008.03.05. 10:17:53

sixx: úgyse hiszed el, ha azt mondom, h nekem gyanús volt, a dupla rész közepe fele meg már elég bizti voltam benne h nm flesbek. sztem ez elég direkten így volt megcsinálva, h sejtsük h vmi nm stimmel. ja, egyébként festem magam. :)

mókus 2008.03.05. 13:02:02

szakállas jack nekem tetszik, juliet totál nem.. olyan fölényes a feje..

Dark Wolf 2008.03.05. 14:06:10

"sztem ez elég direkten így volt megcsinálva, h sejtsük h vmi nem stimmel"

Ja, hát persze. Az íróknak nem az giga WTF volt a céljuk. lol

Cinnouse 2008.03.05. 15:08:36

dark wolf:
nem, sztem nm, az is lehet írói cél, h a néző felkiáltson "vazze, tudtam h vmi nm stimmel". én végig éreztem ezt, a közepe fele még az is átvillant a fejemben, h mi van ha ez nm flesbek, és ez nm azért volt így mert olyan marhára okos lennék, hanem mert így volt megrendezve. uis ha megnézed a 23-as rész kommentjeit, láthatod h nm én voltam az egyedüli,ez pedig nyilván nm véletlen.

kla 2008.03.05. 15:52:47

"az is lehet írói cél, h a néző felkiáltson "vazze, tudtam h vmi nm stimmel"."
Az nem ez a sorozat. Pláne nem ez a rész.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.05. 16:37:59

Kla, akkor ez nem jött be nekik, mert én is ha nem is az elejétől, de a közepén már biztos sejetettem, hogy ez már előretekintés.

Aragorn831109 2008.03.05. 19:21:38

Én is festem magam. :DD

Nekem az első flashforward jelenettől gyanús volt az egész. Csak a Jack követeli az apját a kórházban jelenettel kavartak picit meg. Szerintem nem véletlenül tették bele... :D
süti beállítások módosítása