Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x03 - …és megjön Omar

2008. március 04. 12:52 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott hagytuk abba, hogy megalakult a teljes létszámú BÜFI, Kima Carv-val és Herc-kel megkezdte a Gödörbeliek megfigyelését Bubbles közreműködésével, D'Angelo majdnem beismerő vallomást tett a tanú-gyilokról, és Jimmy tovább fokozza népszerűtlenségét a Bíróval folytatott ismételt eszmecsere kapcsán. (ja, a rész eredeti címe The buys lett volna, de mivel Omar nagy tisztelője vagyok és itt kapocslódik be a sztoriba- gondoltam ha már Homár, azaz Omar….) A Gödörben nyitunk, ahol a regggel 9 órás páciensek már jelentkeznek is az aznapi első betevőjükért. Az ellátmány kicsit késik, ezért Wallace és Bodie anyázva hárítja a narkósok első rohamát. Dee nem nézi jó szemmel ahogyan a ‘vevőkkel’ bánnak, hisz az örökérvényű monadás szerint: a Vevőnek mindig igaza van. Hangot is ad nem tetszésének, miszerint lehetne ezt máshogy is csinálni: a legkézenfekvőbb megoldás pedig nem biztos, hogy agyonverünk/szúrúnk/lövünk bárkit, csak azért mert narkós. Így talán a rendőrség sem szállna ki 5 percenként, hisz azokat a drog nem annyira-, a hullák exponenciálisan növekvő száma annál inkább érdekli. Az újabb piros kalap-kollekcióval befut Bubbles is, a tetőn pedig Kima és Jimmy újabb sztárfotókat készítenek.


Burrell irodájában folytatódik a reggel: a három muskétás előző esti attrakciója miatt fő a vezetőség feje. Daniels kitart a fedősztori mellett, miszerint Ő küldte oda hajnalban a három álruhás rendőrt. Egyrészt van egy félig megvakult tinink, akinek az anyja feljelentést tett a rendőrök ellen, másrészt van két sebesült rendőrünk, ami talán egálba hozhatja a mérleget. A javaslat: a bíróság döntésééig irodai munka Preznek. Burrell és Valchek őrnagy (Prez apósa…!) hálás Danielsnek, hogy segít az ügyet elsimítani, cserébe még két nyomozót és egy megfigyelő kisbuszt ajánlanak fel engesztelés gyanánt.

Sajtótájékoztatós délelőttel folytatjuk: Rawls és Bunk vetítenek az újságírók és tv-sek hada előtt Gand megölésével kapcsolatban. Próbálják utcai szóváltás következtében bekövetkezett balesetnek feltűntetni a gyilkosságot, na persze! Gyanúsított még nincs, de nyomatékosan századszor is elismétlik: nem azért ölték meg emberünket mert tanú volt. McNulty és Kima a Bunkerben nézik az élő közvetítést, és kissé csalódottak a pofátlan hazugság hallatán. A falitáblán már gyűlnek, gyülekeznek a fotók, kis névtáblákkal ellátva, viszont Avon Barksdale-ről nem hogy fotó, de még minimális info sincs. McNulty próbálja az újságolvasásba temetkező Polkot rávenni, hogy legalább egy fotót próbáljon már szerezni Avonról, de nem jut vele sokra. Mivel Avon még soha nem volt büntetve, a nyilvántartásban hiába is keresnék a képét. Ötlet: mivel Avon a Terrace-on nőtt fel valószínűleg a családja még most is ott lakik. Ám időközben -biztonsági okokból- egy pár éve elkezdték az ottlakókat lefotózni, tehát irány a Terasz, hátha akad az ottani képek között egy Avonról is. Kis noszogatás után a két ex-vagyonvédelmis kocsiba vágja magát, mégiscsak jobb a terep munka, mint a félhomályos Bunkerban aktákat tologatni.


Rawls irodája: Santangelo nyíg egy keveset főnökének, hogy milyen hülyékkel kell együtt dolgoznia, és kéri,  hadd mehessen vissza a gyilkosságiakhoz. Ám Rawls amilyen rafkós jobb ötlettel áll elő: te csak maradj szépen ahol vagy, legyél a fülem és a szemem, tudósíts minden történésről, és főleg: figyeld McNulty minden lélegzetvételét! Bunker: Esti műszakban Kima és Jimmy az aznapi események történéseit gépelik - még mindig szánalmas módon. Fremon a háttérben újabb bababútor kollekción dolgozik mikor is megérkezik Polk és Mahon. Bréking nyúz emberek: van egy fotónk Avon Barksdaleről! Nocsak! Az öröm természetesen korai, mivel a képen látható figura egy jó 40-es, és nem mellesleg fehér… Marad tehát a tvájlájt zóna Avon körül, semmi használható info, azon kívül, hogy Kima valami eldugott aktában talált egy fiatalkorára vonatkozó bejegyzést miszerint a Golden Glovesnál boxolt. Ez az a pillanat, amikor kedvenc bútorgyártónk hümmög EGY EGÉSZET és távozik az irodából. Rövid kitekintés a Golden Gloves boxterembe: Freamon felkeresi az ott dolgozó régi barátját Macet.


FBI irodájában folytatódunk: McNulty és Kima újfent vizitál egyet Fitzhugh ügynöknél, hátha az FBI-nak van valami adata Avonról. Persze hasonló a cipő: itt sem tudják ki az az Avon Barksdale. Fitzhugh ellenben roppant büszke: sikeresen rajtaütöttek a korábban bekamerázott drogtanyán, mutogatja is Jimmyéknek az élőben történő akciót. Bár némi elkeseredésre ad okot, hogy ha a letartóztatott dílerek között nincs Oszama nevű (gyanítjuk nincs) akkor szinte felesleges örömködni, hiszen 9-11 óta a terroristavadászaton kívül az FBI nem nagyon fókuszál másra. Jimmy és Kima, csakhogy ne távozzanak üres kézzel kérnek pár lehallgatókészüléket kölcsönbe, ha itt már úgysincs rá szükség. Gödör: másnap reggel megérkezik végre a várva-várt piros kupkos cucc. A feltöltést és osztást a szemközt parkoló autóból 3 férfi követi nyomon. Kifigyelik, hogy melyik ház megyik ajtaján mennek be anyagért a terjesztők, és csöndben elmélkednek a látottakon. Vajon ezek kik? Mert hogy nem rendőrök, azt hótbiztos.


Avon sztriptízbárjában zárjuk a napot: Dee a szokásos aznapi drogpénzzel a zsebében érkezik meg Stringerhez a felső szinten lévő irodába. String kissé felvont szemöldökkel konstatálja, hogy 1 nap alatt annyi pénzt kalapáltak össze a Gödörben, mint amennyit a Tornyoknál szoktak. Egy pirospont Deenek. Dee lelkesen várja az új anyag piacradobását, ám hamar kiderül: valójában nincs is új cucc, soha nem is volt: mindig a régi anyag, némi átdolgozással, csak a kupakok színe változik. Mert a narkós ugye minden pénzt megad, csak anyaghoz jussotn. Bármilyen anyaghoz. Nesze neked racionális fogyasztói magatartás. Dee a jó teljesítményért kap egy kis bónuszt, szigorúan 'valami olyat vegyél amit máskor nem szoktál' jótanáccsal. Nem is melegszik sokáig a mellényzsebben a pénz, mivel amint leér a sztripbárba meg is hívja a múltkor megismert Shardene-t egy italta, vagy kettőre, vagy nem is italra?


Még egy utolsó kukkantás az esti műszakos BÜFI-sekre: Kima és Jimmy póbálják másnapra összeállítani a kisbuszos megfigyelés beosztását, mikoris csatlakozik Freamon bútorgyárosunk nem mással hölgyeim és uraim mint egy poszterrel a hóna alatt. No, és ki van a poszteren? Hát Avon Barksdale! Az IGAZI!! Bé-I-eN-Gé-O, amit annyit tesz: BINGO! Sydnor nyomozó sem alszik, viszont belátogat az esti műszakba junkie-stílusú fedőöltözetben. Roppant büszke az álcájára, de Bubbles konkrétan kiröhögi mikor meglátja: attól barátom, hogy két napja nem fürödtél, és borostás vagy, még nem lesz drogos kinézeted. Bubbles átmegy stylistba, egy kis koszt ide, egykét foltot oda, ja és fogyjál le egy 10-est, és a jegygyűrűdet se felejtsd magadon, ha nem akarsz 0,1 mp alatt lebukni. Másnap reggel a frissen fazonírozott Sydnor Bubblessel karöltve indulnak drogvásárlós portyára a Gödörben. Miközben Bubbles veszi az árut Sydnor figyeli a dílereket, majd csere aktív fotografikus memóriás rögzítés a vétel-eladásról. Miután az összes fellelhető dílertől vettek árut, a sarkon parkoló kisbuszban figyelő Kimához irányozzák magukat, túl sikeresnek nem mondható a project, mivel 1-2 kiskorú dílernél lejjebb nem sikerül ásni. Ám nem csak Kima várakozott és figyelt az utcán ezalatt, hanem az előző napi 3 nagggyongyanús fickó is… és még mindig nem tudjuk kik ezek...!!!


Ismét esti műszak: Kima, Jimmy és Sydnor keseregnek a sikertelen aznapi ténykedésükről, mikor megjön Daniels, aki a rendőrfőnöknél töltötte a délutánt. Nem hoz jó híreket: a Rendőrfőnök eredményt akar, letartóztatást akar, ezért szerdán rajtaütnek a Gödörbélieken. Hiába az észérvek: hiszen még azt sem tudják, hogy melyik ajtó mögött lapul a drog és ha sejtenék is, két naponta váltják a helyet. Nincs mit tenni, odafönt cirkuszt akarnak, muszáj megmutatni a porondot. És mindez azért, hogy a Bíró leszálljon róluk. Jimmy persze tüzet-okád ennyi hülyeség láttán, és otthagyja Kimát Sydnorral, gyársák meg ők a letartóztatáshoz szükséges vádalkut éjszaka, Ő ebben nem vesz részt. Vesz egy nagy levegőt, és elmegy Rhonda ügyésznőhöz, aki nem fogadja kitörő örömmel az esti látogatót. Már majdnem rávágja az ajtót az orrára, mikor Jimmy benyögi csak azért jöttem, hogy megtudjam, hogyan kell személyi hívót klónozni. No, ez érdekes, tessék befáradni. Minden díler mobilt használ, de ezek személyhívót, mi a teendő? Hát klónozzunk személyhívót. Nem olyan egyszerű –miért is lenne az- Rhonda egy kar vastagságú dossziét nyom Jimmy kezébe, ha ezt az igénylőlap-tömkeleget aláíratod egy bíróval plussz a feletteseddel, semmi akadálya hogy klónozzatok. Muhahahaa. Jimmy bizakodó, Daniels jófej, tuti aláírja. Még egy indulás előtti gyors kekcualizálás az ügyésznővel, (és nem először, hoppá!) majd vissza a melóba.


A Gödörben sosem áll meg az élet, nincs ez máshogy éjszaka sem. Dee elindul némi harapni való után, Bodie-ra és Poot-ra hagyva a placcot. Igen ám, de a drogot rejtő ajtók egyikét hopp, valaki hirtelenjében berúgja és egy shotgunnal felszerelkezve érdeklődik a drog holléte felől. -és megjött Omar!!!- No! Ez az egyik rosszkinézetű figurák egyike, - akik korábban lesben figyelték a helyiek ténykedését-  A másik két rosszarcú is beront, majd miután a helyiek nem szándékoznak bővebb felvilágosítást adni a drog helyzetéről, shotgunos barátunk nem szarozik: lábon lövi az egyiket némi motiváció céljából. Erre persze megoldódnak a nyelvek: a mosogató alatt figyel a szajré. Ollé. Már indulnának is kifelé mikor az egyikük elszólja magát, 'ne már Omar' Na baz, nem biztos hogy jó jel, ha rablás közben az egyik kollégád elkotyogja a neved… Sőt, az sem kimondottan szerencsés, hogy a furgonnal elszelelő Omarékat a sarkon ücsörgő Bubbles látja távozni.


Másnap Kima újságolja a hírt Jimmynek, milyen szemfüles ez a Bubbles: látta amint kirabolták Bakrsdaleéket, és még rendszámunk is van, höjj! Megy a készülődés a délutáni razziára, ám Jimmy csak ücsörög. Daniels behívja az irodájába, hogy kérdőre vonja: miért nem öltözködsz már, Jimmy persze továbbra is makacs: nem hajlandó részt venni az ügy szétbarmolásában. Daniels sem jókedvében csinálja, ezt tudjuk, de a parancs az parancs. Kissé ideges, hogy Jimmy le akarja járatni, és próbálja legalább arra rávenni, hogy jelentsen beteget. Ja, agybeteget. Jimmy inkább fogja magát, és szó nélkül távozik. Befut még az éppen lábadozó bekötözöttfejű Herc is, majd a szigorú irodai munkára száműzött Prezt hátrahagyva: irány Horány, helyett a Gödör! A  Gödörben, az előző esti rablás miatt kissé ideges a közeg: Deet éppen lecseszik, hogy miért nem volt a helyén, és még azt sem tudja kik voltak a tolvajok. Bodie benyögi, hogy hallott egy nevet (Omar), illetve, hogy fehér kisbusszal voltak. Ekkor befutnak a fél-kommandós cuccba öltözött zsaruk, rajtaütés indul, szaladjon ki merre lát! Az igazoltatások közben Bodie pofánveri Mahon detektívet, borul is fel, mint egy teknős. A hivatalos közeg elleni fellépés eredményeképp a rendőrkollégák úgy csapat jelleggel megsimogatják egy párszor gumibottal Bodiet, ahol érik. A rajtaütés persze minő meglepetés nulla eredménnyel zárul, mivel pont előző nap cseréltek rejtekhelyet. Néhány üres fiola, pár kiskorú letartóztatása, oszt jónapot. Freamon talál egy számsort a falon, amit rögzít a füzetében, de ennyiben ki is merül az aznapi 'zsákmány'.


Estizáróakkord: Jimmy egy elhagyott parkolóban ücsörög, és minő meglepetés iszik… Kisvártatva bekanyarodik egy autó, amiben Fitzhugh ügynök cimborája ül. Fitz azért hívta Jimmyt , mert lenne egy olyan jellegű mondandója amit Kimával nem akart megosztani: -mégiscsak a drogelleneseknél van-: Daniels sáros... Nucsak! Felkérték az FBI-t, nézzen kicsit utána, mivel egy párszázezer dollárral többje van, mint egy normal rendőrhadnagynak lennie kellene. De miután leadták a jelentést Burrellnek, nem történt semmi…No, még milyen hullák kerülnek itt elő a szekrényaljából? A következő részből reméljük megtudjuk!

Címkék: drót
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

craig 2008.03.10. 17:19:25

Egyre jobb lesz a sorozat! GO BÜFI!! :DD
süti beállítások módosítása