Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

5IVE days to midnight 1x01 - Hétfő

2008. március 01. 16:17 - Mr. Zippo

Ez az 5 részes mini-sorozat egy fizikaprofesszorról szól – J.T. Neumeyer – aki információt kap a jövőből a saját haláláról. Kérdés, hogy meg tudja-e akadályozni ezt, vagy épp a vesztébe rohan.

Kapkodó képek, egy férfi menekül valami elől egy bárban. Az óra négyet mutat és nincs kiút. A férfi megáll, mintha tudná, hogy nincs menekvés. Kiált és ekkor bumm, golyót kap a két szeme közé. Holtan hanyatlik hátra. A gyilkos árnyéka vetül rá, s egy töltényhüvelyt dobnak kihűlő porhüvelyére. Majd a kép egy fakó fényképpé válik.


5 nappal korábban. Hétfő. Reggel ébredező kislány, és egy daloló apa, ki nem más, mint az imént látott férfi. „Boldog születésnapot Jessy!” Jessy egy lézert kap ajándékba, mellyel végigpásztázza a szobát. Képek sora. Apa lányával. Anya. Nem is maradunk soká, mert vár az iskola. Indulás előtt azért még belefér, hogy az asztalon szétszórt puzzle egy darabja a helyére kerüljön + egy emlék merüljön fel a múltból, egy megelevenedő fénykép, szerelem – „Az első családi fénykép”.

Váltunk. Egy építkezés képei. Reggeli hajtás az új toronyházban. Pakolás, ügyeskedés, de egy vasrúd kicsúszik egy résen és zuhanni kezd, meg sem áll. Furgon közeledik hősünkkel, munkások kiabálnak, szaladnak. A rúd zuhan és már majdnem találkozik a furgonnal, hogy halálos dárdaként felnyársalja a vezetőt. De az utolsó pillanatban egy kutya ugrik az autó elé. Hősünk félrekapja a kormányt, s a rúd az anyósülésben lévő táskájába fúródik a tetőn keresztül. De hát miért is lenne ez másként. Mi már tudjuk, hogy a fickónak van még 5 napja az életből.


Váltunk. Hősünk a kocsija mellett állva nem hisz a szerencséjének miközben számok, vonalak úsznak el körülötte, majd a kép áttűnik egy táblára írt képlet-halommá, melyet maga a szerencsés megmenekülő ír és rajzol. „Miért nem halott Neumeyer professzor?” Az osztály csak találgat, repülnek a fizikai kifejezések, de csak egy legény tudja a jó választ. Az utolsó padban ülő különös figura, aki felpattanva bekiabálja az igazságot. „A kutya, a kutya a véletlen tényező. A végzet.” A prof nem örül neki és elzavarja az óráról, pedig az végig csak dicséri és a legjobb tanárnak kiáltja ki. S ráadásul még levakarhatatlan is. Bár a prof egészen máson agyalna – a szerencsés megmenekülésen – irodájában, de a buzgó nebuló csak magyaráz mindenféle elméletről, írásmunkáról, mire a prof megunja és kitessékeli. Azért az közben megtudjuk a kissé különös és idegesítő Carl Axelrod-tól, mert hogy ez a becsületes neve, hogy a profnak ma van a lánya születésnapja, ami egyben a felesége halálának a napja is. Szar egy hétfő lehet.


Hősünk hazafelé tart, és épp egy csinos szőkével beszélget telefonon. Claudia egy biztosító társaságnál dolgozik, és a prof egy kis munkát készül adni neki, de hát érezni, hogy ennél több is feszül ott közöttük. A legjobban azonban Jessynek tetszik a lyuk a kocsi tetején. Mert ilyenek a gyerekek. Pedig szomorú helyre mennek. A temetőbe megemlékezni anyuról. S lám, valami furcsa lökéshullám gyűrűzik végig alattuk a földön, s a sírkő mögött egy fém aktatáska bukkan a felszínre, amit meg is találnak. És nini, épp a prof neve van rágravírozva a fogójára. Kombinációs zár van rajta, 6 jegyű, de hát hősünknek ez nem jelenthet akadályt. Még egy csók a sírkőre és indulnak is Jessy meglepetés partijára, ami titok, de azért nem akkora nagy.


A család és a barátok készülődnek. Claudia is ott van a többiek között, bár kissé kívülállóként mozog. Nagy az izgalom, mert már jön is a születésnapos. A bulit a prof testvére – Chantal – szervezi, és ez már hagyomány. Ölelkezés, ajándékok, torták, szerelmes pillantások. Öröm és bánat is, mert ez a nap a megemlékezésé is. A halott anya emlékéé. Ezért jobb ha Claudia nem vicceskedik, inti rendre Chantal, bár a prof ezt másként gondolja, és nem engedi, hogy eluralkodjon a szomorúság. Ezután a csendes kis parti egy óriási ragasztóhab-pisztoly-párbaj csatába torkollik. Azért hősünk nem feledkezik meg az új táskájáról, de összefut a sógorral – Bred – aki egyben professzortársa is az egyetemen, s felveti, hogy talán az őrült Axelrod szórakozik vele. De a kíváncsiság sokkal erősebb az óvatosságnál – vajon miért is van ez így – s a jó professzor az alaksorba távozik, hogy édes kettesben maradjon új szerzeményével.


No vajon mi lehet a kód? Természetesen a nevezetes dátum. Születés és halál napja. És láss csodát, a táska kinyílik, és benne egy rendőrségi dosszié lapul. MEGOLDATLAN GYILKOSSÁG. Iratok + fotók egy gyilkosságról, melynek áldozata professzorunk. Beugrik egy emlékkép hősünk életének legrosszabb napjáról is, de nincs sok idő elmélkedni az első döbbeneten, mert nem lehet lógni a parti folytatásáról. A prof Jessy álmai teleszkópját adja át az ünnepeltnek. De a gond befelhőzi az ünnepet, és hősünknek mehetnéke támad. Azért Claudia utána megy, és még megegyeznek, hogy kapcsolatukat szorosabbra húzzák egy szenvedélyes estével.


De most a profot jobban izgatja a táska tartalma, ezért az egyetemi iroda magányát választja inkább. Táskában papírok, lapozgatás, keresgélés, és nini, mi van még ott??!! Hát a prof elveszettnek hitt kulcsai. Ez már nem is olyan vicces. Elmélyült nézés és emlékek megidézése. Most már biztos, hogy Axelrod szórakozik vele. Egy kis kutatás az egyetemi hálózaton, és irány az őrült diák lepukkant kérója, ahol végül is hősünk nem talál senkit. Repül az idő, Claudia és Jessy hiába várja haza aput. De nem baj, közben a puzzle kirakásának filozófiájáról társalognak. Különös egy család nem?


Prof telefonál. Zaklatott és késni fog. Kis kitérőt tesz Bradékhez, hogy neki mutassa meg a táska tartalmát, és vele ossza meg gondolatait, összeesküvés elméletét, mert az iratok több sebből véreznek. Azonban mi tudjuk, hogy ami most még hiányzik, az az elkövetkező 5 napban még előkerülhet. Brad a rendőrséget javasolja, de a prof még habozik. Azonban Brad felfedezi a papírokon, hogy ő a gyilkosság egyik gyanúsítottja. Erre ideges lesz kissé, mire a prof úgy véli mégis felkeresi azt a detektívet, akinek a nevét szintén a papírokból olvassa ki. Sikorski felügyelő nem egy kezdő. Öreg róka már ő, aki elég sok mindent látott. A prof ráveszi a beszélgetésre, de a felügyelő nem hiszi a történetet és úgy véli az egész csak egy ügyes hamisítvány. Eközben Claudia és Jessy hiába várja haza aput, az csak akkor érkezik meg, mire ők már alszanak a TV előtt. Ezért a prof kihasználja az időt, és összeállítja az ajándék teleszkópot, mert megígérte, és ő egy mintaapa. Claudia felébred és szexre csábít, de első a gyerek és az Orion köd.


Utána azért nem marad el a közös pancsolás a kádban. Gyertyafény, habfürdő és meztelen nő. Kell még más? A nap végére azért a profnak is jut ajándék. Claudia nagyon lelkes, és a prof is amíg meg nem látja, hogy azt a kék kabátot rejti a doboz, amit halálakor fog viselni. Pedig eddig nem is volt neki kék kabátja. De most már van. Kiborul a bili, a prof megmutatja az iratokat Claudiának is, mire az kibukik azon, hogy az ő neve is ott virít a gyanúsítottak között. „Meg akarsz ölni drágám?” De igazán az veri ki nála a biztosítékot, amikor meglátja a harmadik nevet. ROY BREMMER. Ez végképp beteszi a kaput nála, és úgy elrohan, mintha kergetnék. Talán egy volt szerető, elhagyott férj, vagy tettestárs az illető???


Azért a végére marad még egy meglepetés, mert ez a nap a meglepetések napja. A prof megtalálja a gyilkos golyót és a töltényhüvelyt gondosan becsomagolva rendőrségi tasakban a táska bélése alatt. Nesze neked hamisítvány! Miközben töprengve ül az ágy szélén az óra éjfélt mutat. Vajon ki akarhat megölni egy példaképet, egy csodás családapát, egy szeretett kedvest?

Címkék: 5ive days
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.03.01. 16:47:52

5 nap az élet, és mindjár jön a 4-dik!

Hartmann 2008.03.03. 11:38:01

igy beleolvasva azonnal megnézendő sorozat lett :)

dupi 2008.03.03. 18:32:13

kellemes kis sorozat, nézzétek.
süti beállítások módosítása