Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x16 - Halálút

2008. február 18. 12:37 - Deana W.

Ez a rész nem tartogatott különösebb meglepetéseket, csak folytatták a srácok amit kell, a femilibizniszt.

Egy házaspár, David és Molly a házassági évfordulójukat ünnepelnék, ha David tudna térképet olvasni és nem a kihalt 41-es úton autókáznának a 99-es helyett. Épp csipkelődős haragszomrádot játszanak, amikor hirtelen egy férfi tűnik fel a semmiből az út közepén. A gázolást elkerülendő Molly félrerántja a kormányt és egyenesen belehajt egy szembejövő fába. A nő magához tér, nagy baj nincs, csak kicsit vérzik a szája széle – ellenben a férje mintha szublimált volna, csak a hűlt helyét találja. Nincs is annál jobb ötlet ilyenkor, mint hogy elinduljunk a bagolyhuhogástól kissé fosatós, töksötét erdő mélyére, ezért Molly sem cselekszik másképp. És talán még szerencséje is lehetett volna, ha a fák között talált vadászkunyhót nem egy kilógó belű férfi lakná. Méghozzá az, akit az előbb épp el akart ütni. Vagy mondjuk inkább szellemnek? Hát, legalábbis elég gyanús, miután a fickó szörnyfejjé változik át.

Molly erre már megijed, szalad is vissza az útra, és most tényleg mázlija van, mert pont arra jön egy kocsi – naná, hogy egy fekete Impala. Dean még épp idejében nyom satuféket, hogy ne üsse el a nőt, így az előadhatja a sztoriját a balesetről, a férje eltűnéséről és a férfiról, aki üldözőbe vette. Sammy igyekszik meggyőzni, hogy biztonságos helyre kellene mennie, amíg ők megkeresik David-et, de Molly jó feleség, nem megy sehová a férje nélkül. Ezért aztán hármasban indulnak vissza az összetört kocsihoz, ami időközben szintén eltűnt a helyéről. Sam szerint nekik is ideje lenne eltűnni, mert Greeley (gondoljuk a szellemfickó) bármikor újra megjelenhet, de hát mit mondjanak Mollynak? Az igazság Dean szerint totál kiakasztaná a nőt. Jó eséllyel igaza van, bármi is legyen az. Ezért inkább azt mondják neki, hogy elviszik a rendőrségre, hogy segítséget kérjenek.

Útközben Molly kesereg, hogy a férjét baromnak nevezte, Sam meg roppant aggodalmaskodó arckifejezéssel megígéri, hogy majd ők kiderítik mi történt. Az autórádió hirtelen önműködőre vált és a House of Rising Sun-t kezdi játszani – épp ami Mollyék balesete előtt is szólt. Ha ez nem volna elegendő jel, hogy jön a mumus, biztos ami biztos még bele is pofázik az éterbe egy karcos férfihang: a lány az enyém! Hirtelen ott is áll előttük egy alak, az út közepén. Dean tökös srác, nem áll meg, sőt beletapos a gázba és áthajt a szellemen, mire az köddé válik. Molly, ahogy várható volt, eléggé kiakadt ezen.

A Kocsi ráadásul megadja magát, ott kell hagyniuk az út szélén. Ha a szellemgázolás nem lett volna elég sokkoló szegény csajnak, most még a csodafegyverek is előkerülnek a csomagtartóból. A fiúknak nincs más választásuk, elő kell állniuk az igazsággal: hogy nem véletlenül kocsikáztak arra, mikor találkoztak, hanem épp szellemre vadásztak. Jonah Greeley egy helyi farmer volt, aki 15 évvel ezelőtt halt meg ezen az úton, és azóta minden évben, a halála évfordulóján itt kísért – őt próbálják megállítani. Molly kissé hibbantnak tartja a W. fiúkat, meg már elege van a furcsa dolgokból, ezért úgy dönt, tovább áll. Dean szerint hiába is próbálkozna, ez a Greeley nevű szellemfickó úgyse engedné le az útról, mert minden évben bosszút áll valakin a haláláért, és úgy tűnik, ez idén Molly lesz.

Így végül jobb ötlet híján Molly elvezeti a fiúkat a vadászkunyhóhoz, ahol korábban találkozott a szellemfickóval. Körülnéznek, hátha megtalálják Greeley sírját, hogy kiáshassák, besózhassák és elégethessék a csontjait (Molly ezen szinte már meg sem lepődik), de nem találnak semmit. Csak annyit tudnak, hogy Greeley felesége kikérte a holttestet, majd ő maga is eltűnt, így arra tippelnek, hogy a nő hazahozta és itt temette el a férjét. A baj csak az, hogy a terület rohadt nagy és bárhol el lehet temetve a muki, az idő meg szorít, mert évente csak egyszer kísért, ezért hajnalig meg kell találniuk. Tovább kutatnak hát a sötét erdőben a Greeley ház után, hátha ott lesz a sír. Molly útközben David hangját hallja, de persze nem szól a fiúknak, inkább maga indul a hang után – Greeley jól el is kapja a fák között. De szerencsére Dean ott terem és szemrebbenés nélkül beleereszt a szellembe egy nagy adag kősót, mielőtt bánthatná a nőt. Még kapóra is jött Molly agyatlan akciója, mert így véletlenül pont rátalálnak a házhoz vezető ösvényre.

 

Bár Dean leghőbb vágya, hogy egyszer egy szép, takaros házat találjanak az út végén, ezúttal is csak egy elhagyatott, félig romos viskó fogadja őket. Mivel fejfát ekörül a ház körül sem találnak, körülnéznek bent, hátha ott lesz valami utalás a sírhelyre. Sam és Molly az emeleten keresgélnek, de csak egy régi fényképalbumra bukkanak Greeley-ről és a feleségéről. Van benne egy csomó szép szerelmes levél is, Molly nem is érti, egy ilyen rendes fickóból hogy válhatott ilyen szörnyeteg kísértet. Sam megint előveszi a megértő arcát és elmeséli Molly-nak, hogy a gonosz szellemek általában az életben rendes emberek voltak, de haláluk után valami itt tartja őket: befejezetlen ügyek, szerelem, gyűlölet, bosszú, ami miatt nem tudnak békében nyugodni, újra és újra átélik tragédiájukat, ami szörnyeteggé változtatja őket. Dean-t Sammy Jennifer Love Hewitt alakítása sem hatja meg (tényleg még az arca is olyan :D ), ő bizony nem sajnál egy szellemet sem.

 

Ellenben talál egy bedeszkázott kisajtót, amit másodszorra nagyon magabiztos arccal be is rúg. Odabent öregasszony szag van, ami nem csoda, mert egy csontvázzá aszott hulla lóg a plafonról. Mrs. Greeley az, így az ő eltűnésének rejtélye már meg is oldódott: férje halála miatt érzett bánatában felakasztotta magát. Sammy megint Jennifert játszik, levágja a nő csontvázát és eltemetik, ahogy azt illik. Sírásás közben Molly arról érdeklődik, hogy mi lesz a szellemekkel, miután levadászták őket. Ki tudja, és kit érdekel, a lényeg hogy eltűnnek – hangzik Dean válasza, de Sam megint jön a lelkizős cuccal, ez neki nagyon jól megy mostanában. Ő reméli, hogy egy jobb helyre kerülnek a szellemek, de ezt biztosan senki sem tudja. Molly-t ez már nem érdekli, nem fél ő semmitől, csak még egyszer látni akarja David-et.

 

Miközben tétlenül üldögélnek a házban, Sam és Dean arról pusmognak, hogy ideje lenne elmondani Molly-nak, mi van a férjével. Sam szerint szemétség hitegetni, Dean viszont ragaszkodik a tervhez: először mentsék ki innen, majd aztán elmondanak neki mindent. Persze Molly mindent hall, faggatózni kezd, hogy mi van David-del, de mielőtt a fiúknak színt kellene vallaniuk, megszólal a House of Rising Sun. Amíg a rádióval vannak elfoglalva Greeley elkapja Molly-t és magával hurcolja.­ Sam-nek a hirtelen jött események hatására végre feltűnik valami, egy a baleset előtt két héttel készült fényképen: Mr. és Mrs. Greeley állnak boldogan a vadászkunyhó előtt – pont ott, ahol most egy fa van. Ezek szerint ez lesz Greeley sírhelye. Régen ugyanis az volt vidéken a szokás, hogy fejfa helyett egy fát ültetnek a sírhoz. Még szerencse, hogy Sam egy két lábon járó lexikon :)

 

A vadászkunyhóban eközben Greeley épp Molly-t kínozza, mocskos körmeivel szép nagy vágásokat ejt a csajon. A srácok is odaérnek, és amíg Sam elkezdi kiásni a sírt, Dean gyorsan megmenti Molly-t. Ezzel azonban még nincs vége, az öreg gonosz vigyorral újra feltűnik a színen és most Dean-re támad. A szellemek biztos Jedi iskolába járnak, mert Greeley mindent az akaratával mozgat, Dean-t a szemével a falhoz vágja és a kés is a kezébe repül. Közben Sam őrülten ás, sóz, benzint locsol és épp még mielőtt Dean-nek komolyabb baja eshetne, gyufát gyújt. Greeley szelleme lángra kap és fájdalmában ordít, ilyet sem láttunk még. De a lényeg hogy örökre eltűnik.

 

A két szellemirtó (kösz Molly, ez jó poén volt :) ) és a megmentett nő az éjszakai hajszától kissé elcsigázottan visszatérnek A Kocsihoz. Ám Molly nem hajlandó addig elmenni velük, amíg el nem mondják neki végre, mi van David-del. Sam rejtélyes arccal közli, hogy David él és virul és elviszik hozzá Molly-t. Végre Dean is örülhet, ezúttal egy szép kis házhoz mennek. Molly kezdi elveszteni a fonalat, mert David valóban jól van, de hogy került ide, és ki az a nő akit csókolgat? Na, most jöhet a feketeleves: az David felesége, te meg Molly csak egy béna szellem vagy, aki nem emlékszik, hogy 15 évvel ezelőtt halálra gázolta Jonah Greeley-t és azóta is ott kísértesz vele együtt, a 41-es úton. Azóta minden évben ezen az éjszakán baleset történik ott, és minden évben ugyanarról számolnak be az áldozatok, már ha túlélik az ütközést: egy nőt egy csupa vér férfi üldöz az úton.

Hogy megértsük, mi történt valójában, visszaugrálunk az időben. Látjuk, ahogy Sam és Dean nyomozni kezdenek a két szellem után, és David-től megtudják, hogy Molly-t elhamvasztották – így nem értik, mi tartja őt még itt, mert hogy nem a maradványai, az biztos. Erre is választ kapunk: Molly egyszerűen nem tudta, hogy ő halott. Így lehetett az is, hogy Greeley minden évben rajta állt bosszút a haláláért. Molly-nak kezd összeállni a kép és kicsit mérges, hogy nem mondták el neki már a legelején, hogy mi a helyzet, sőt, csalinak használták Greeley ellen. Hát, igen, de most azért hozták ide, hogy lezárja a befejezetlen ügyét és végre tovább lépjen ő is – ki tudja hova, ugyebár. Sammy mindenesetre meggyőzi, hogy már nem tartozik ide, így hát Molly végül elsétál a napfelkeltébe és egyesül a fénnyel (na hát ilyen nyálas befejezést festett éggel tényleg csak a Szellemekkel suttogóban látni).

 

Kicsit még agonizálunk hogy vajon tényleg egy jobb helyre ment-e Molly. Sam szerint mindegy, csak a remény számít. Nekünk meg csak az, hogy Dean még az utolsó képen is csinálta azt az izét a szemöldökével.

Címkék: odaát
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boise 2008.02.18. 16:14:39

"Az igazság Dean szerint totál kiakasztaná a nőt. Jó eséllyel igaza van, bármi is legyen az.
Sam megint előveszi a megértő arcát
A Kocsihoz
Nekünk meg csak az, hogy Dean még az utolsó képen is csinálta azt az izét a szemöldökével."

:))))

Kezdesz belejönni! Egyre jobbat írsz! Köszi! És ez A Kocsi, nagy A-val és nagy K-val, óriási! És milyen igaz :)

Bettyno 2008.02.18. 22:02:35

hahaha:-)
hihihi:-)
:-DD
nem gondoltam volna, hogy egy ilyen lelkizős részről ilyen kacagtató hogyvoltot lehet írni, de köszi szépen:-)

Deana W. 2008.02.19. 23:43:53

köszi, ezek a kedves kommentek doppingolnak :)

egyébként Dean-nek volt még egy jó beszólása a rész végén, a szinkronban nem jött át, de gőzöm sincs ezt hogy lehetett volna mindenki számára érthetően lefordítani.
miután a csaj feloldódott a fényben és kilelkizték magukat mondja Sam-nek: All right, Haley Joel. Let's hit the road.
a szinkronban ha jól emlékszem Rómeónak volt fordítva, ami sajna nem annyira vicces.
süti beállítások módosítása