Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x19 - In Dreams

2008. február 07. 01:51 - sixx

Nos, az előző részben megtudtuk, hogy KémFater nem jár orvoshoz, hanem inkább öngyógyít, ami egy 1981-es maszkabálhoz vezetett, Syddel KémMuter szerepében. Elég fura volt, sőt, kissé bizarr, és akkor még finomak voltunk. Ezen kívül túl sok minden nem történt, Elena kezében van a Nagyon Kemény Vegyifegyver, hogy mit akar tőle, az majd kiderül. Ja, ArvinKlónról megint hallgatott mindenki, mint szar a fűben, meg arról is, hogy ARVINBÁCSI SZARRÁ VERT EGY FAZONT EGY VASDARABBAL.


Kellett nekem hiányolni a kópiát, itt van menten, egy kolostor kapujában, azon egy Rambaldi-jel, az ajtóban csuhás tengerészgyalogosnak tűnő szerzetesek fogadják, és egyházi emberektől szokatlan alapossággal motozzák meg, nohát. ArvinKlónnak egy dolog kell: a főszerzetes méhei, illetve az a csudatulajdonság, miszerint ezek tök szelíd méhecskék, az istennek nem csípnek meg senkit, vagy valami ilyesmi. Nem is, csak a főmufti valahogy kiölte belőlük az agresszivitást, és be is mutatja egy nagyon király szpesöl iffektben.

Hogy mire kell ez a technológia ArvinKlónnak, nem tudjuk. Egy üvegházban császkálnak tovább, ahol a klón meglét egy orchideát - szóval ezért jött. Mondja is menten, hogy hűbazz, ez meg nem halt ki? A szerzetes ideges lesz, nem, nem, ez csak egy másolat, mint amilyen te vagy, gonoszember. De ArvinKlónnak kell a virág, mert fizetett érte 50 milió dollárt, helló. A szerzetes nem tágít, erre a fura bácsi lelép. Csak úgy. Feladta, mi? Lófaszt, jön a béterv, egy jócsaj bekapcsol egy kis piros Rambaldi-labdát, a méhek meg berzeker módba váltanak, és legyaknak mindenkit - ArvinKlónt kivéve, mert rajta védőfelszerelés van.


LA, KémFater nyűgös betegnek tűnik, nem mintha mást néztünk volna ki belőle. Syd nyugtatja, csak kövesd a doktor utasításait, ez most nem hallucináció, fogd csak meg. A családi idill tart még egy kicsit, szó esik KémMuterről is, de ez annyira nem érdekes, mert Arvinvbácsi eligazít: ellopták az orchideát! És ez rossz! Nem tudom miféle titok az, amiről mindenki mindet tud, de mindegy, a virág az idegsejtek aktivitását fokozza, vagy az aktívsejtek idegességét, még nem döntöttük el. És ez annyira fontos, hogy KémFater és Arvinbácsi a szokásos sunyi oldalpillantásokat veti egymásra.


Arvin irodájában aztán kiborul a bili: KémFater ideges, aszontad, hogy ártalmatlan! (Mi?) És azt, hogy ez soha nem fog bekövetkezni! (MI?) Arvin nem tudta, hogy ez megtörténhet. (MI???) Aztán meg azt is mondja, hogy "nem hittem volna, hogy  az orchidea hatása visszafordítható". Hát, ArvinKlónnak ezek szerint sokkal vadabb a fantáziája, mint Arvinbácsinak. A vén kópé szerint legalább látták, milyen hatással van a piros Rambaldi-labda az állatvilágra, de ez csak olaj a tűzre, KémFater kiakad, ezt a szart te kavartad, van 72 órád, hogy elkend, ha nem, mentem a CIA-hoz, oszt neked annyi. Rambaldihoz nyúltál, mész a sittre ezerrel.


Dix, Syd, Vaughn és KicsiSyd tervet eszelnek ki: azt terjesztik majd el, hogy a főszerzetes cuccai között találtak valami dokumentumot, amiben szó van az orchideáról, ezt egy árverésen meg lehet venni, ArvinKlón majd jól odamegy, ők meg elfogják - és kurva elégedettek egy ilyen lámer tervvel. Weiss hol az istenben van? Párizs (ami most nem Budapest), és megy is az árverés, Dix és KicsiSyd mint vevők vannak jelen, Vaughn és Marshall megfigyelnek, Syd otthon a faterokkal, mert őt megismerné ArvinKlón. (Mellesleg ekkor Jen Garner már annyira terhes volt, hogy nem volt egyszerű forgatni vele, el kellett dugni asztalok mögé, satöbbi.)


Az árverésen feltűnik a kolostor lerombolásánál megismert maca és meglehetős csöcsei, amitől Marshall majdnem infarktust kap, muhaha. A nő megnézi a dokumentumot, elkezd licitálni, majd telefonoz egyet és elhúz a vérbe. Mindenki ideges lesz. KicsiSyd és Dixon utána ered, de időközben ArviKlón többi embere megszerzi az iratot, Arvin szól Dixnek, hogy szakadjon ketté, és üldözze azt is, kis lövöldözés, még Marshall is fegyvert fog, és helló, egy teherautó platóján ott ül KlónSloane, és olvas. Eszem megáll.


Otthon kihallgatás, jön Arvinbácsi is, és kicsit elvitázik az imposztorral, hogy ki az igazi Sloane, vicces. KémFater vesz egy mély levegőt, és nekilát a kihallgatásnak, ami igen furán zajlik, mert az emberünk tuti biztos abban, hogy Ő Arvin Sloane, és nem hazudik, TÉNYLEG azt hiszi. Megemlíti, hogy nincs az az isten, hogy Arvinbácsi legyen az igazi Sloane, hiszen Syd és Dix a büdös életben nem dolgozna azzal az emberrel, aki kinyírta szeretteiket. Ezzel nehéz vitatkozni, az biztos. Marshall közben egy EEG-t nézeget, és nem nagyon érti a dolgot, mert a két Sloane agyhullámai tök ugyanolyanok, ami leheteten. Illetve nem, mert egy McCullogh nevű nagyon-nagyon gonosz SD-6-alkalmazott vezetése alatt működött egy project, ami agyhullámok kódolását tűzte ki céljául. Igen, mi is tudjuk, hogy ez mekkora ökörség.


KémFater persze az informácók kiapadhatatlan forrása, ez a McCullogh egy Project Barinstorm (nem vicc) főnökeként megoldotta, hogyan lehet valakinek az agyába más emlékeit plántálni, szóval ArvinKlón joggal hiszi at, hogy ő Arvinbácsi. McCullogh annak idején meglógott, de KémFater sejti merre van, Dix és Vaughn balra el. Buenos Airesben vagyunk, kiöregedett nácik és Madonna kedvenc városában, a jó doktor itt császkál gondtalanul. Találkoznak is vele, hol a virág, te rohadék? Milyen virág? Ó, mondja, és közben elővesz egy ciánkapszulát, szerintem ArvinKlón átvágott benneteket. Aztán megkavarja a ciános kávét, lenyomja és meghal. Ezt a lámerséget: Vaughn és Dix miért nem figyeltek oda egy ilyen triviális dologra? Válasz: lusta forgatókönyvírók.


Most Syden a sor, hogy ArvinKlónnal beszélgessen, megtudja, hogy a faszi egy új emberfajtát akar összekalapálni, olyat, akiben nincs semmi aggresszió, és ehhez csak az kellene, hogy ezt az embereket megváltoztató anyagot a vízbe bejuttassuk, és máris mindenki vigyorgó zombi lesz. Syd elsápad, mi is. Arvinbácsi odakint sóhajt egyet, és elmeséli, hogy igen, ez volt a terve (minek tagadná, ha a klón úgyis tud mindenről???), és az egész svájci jótékonysági izé csak egy kurva nagy átverés volt (tudtam!!!), a vizet akarta megizélni, hogy jobb embereket gyártson, de nem volt neki orchideája (hálistennek). Most azonban szar van a palacsintában, mert az egyik komponens ugye a vízben, és ha az orchidea nektárját hozávegyítik, akkor jön a Szép Új Világ.


A baj nagy (3-400 milió ember vize van megfertőzve), mindenki kiakad és armaggedont vizionál, egy, csak egy legény van a gáton észnél: KémFater, aki megjegyzi, hogy a szájkarate nem segít, mert ArvinKlón emberei minden bizonnyal lapáttal hordják az orchidea nektárját a vízbe bazmeg, MOZGÁS MEGKERESNI ŐKET. Syd azért egy kicsit megszorongatja a fater tökeit, te tudtál erről! És nem szóltál senkinek! Miattad forgatják le majd a World of the Living Dead című horrort! Mielőtt kikaparná a szemét a faternek, jön Marshall, van egy ötlete.


A terv a következő: míg ArvinKlón azt hiszi, hogy ő Sloane, addig nem fogja elmondani az orchidea hollétét, így meg kell rázni, mint Krisztus a vargát, hogy magához térjen, mert akkor már elmondja. He? És ehhez - mármint a rázáshoz - egy nagyon fájdalmas emléket kell az agyába beletáplálni, és akkor majd sír hosszasan, meg nyöszörög, és kész. Ehhez először az kell, hogy Arvinbácsi átéljen egy nagyon szomorú emléket (Jacquelyn nevű, halva születet lányáról), amit rögzítenek, aztán huss, betáplálnak ArvinKlónba, aki azonnak kiugrik a szerepből, és kiderül, hogy Ned Bolgernek hívják, és a seregben szolgál, helló. És elmondja a virág lelőhelyét, naná, már csak 5 perc van az epizódból.


Arvinbátyám azonban megragadt az emlékben, és jaj, nem lehet csak úgy kirángatni belőle, mert sokkot kap, mint a csaj az Üvegtigrisben, így KicsiSyd kel, aki síróspicsogós jelenetben előszedi a hajánál fogva, és mindenki örül, de miért? Arvinbácsi egy alapvetően nagyon geciember! Jövő héten folytatjuk, egy olyan szereplővel, hogy csak nézünk majd, mint a moziban.

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.Tomi 2008.02.07. 02:37:00

Ez a rész tényleg egy kicsit zavaros volt.

Ezt a hülye rambaldi labdát egyszer igazán megszerezhetné a CIA és elmondhatnák mi is az igazából. De van egy olyan érzésem, hogy mindenre jó. Ami éppen a forgatókönyvbe kell az aktuális gonoszsághoz.

Kémfatert persze a csodadoktor kikúrálta a halálos sugárfertőzésből is.

Még szerencse, hogy nem kicsiSyd a főszereplő. Syd-nek jobban álnak a parókák és az álruhák.

És. Hiányolom az évadból az állandó főellenséget. Előző évadban olyan jókat szórakoztunk a Fogtündéren. Huhh. De hiányzik. :DDD Na meg ugye Sark-unk sincs.

s3v3n 2008.02.07. 09:13:26

talán érdemes megemlíteni hogy ezt az epizódot Jennifer Garner rendezte. amúgy nekem a 4. évadból az egyik kedvencem, bár tényleg elég keszekusza.

sélli 2008.02.07. 09:29:02

Jó kis rész volt eZ :) A piacos látványos ciánfertőzésen, hangosan felröhögtem... ekkora hokerájságot. Vón és Dix már 20 éve CIA-sok és simán leciánozza magát a csóka előttük... Monnyuk ÉN biztos nem a zakóm belső zsebébe tenném a ciánt... mi van ha reggel másik ruhát veszek fel és nincs nálam a cucc amikor kell? :))
sixx, nem kötex, csak szerintem Szlónklón 50 milliót AKART adni az orchideáért, nem fizette még azt ki.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.02.07. 10:34:17

nekem nem jött be ez a rész. bár az utóbbi időben a többi sem.
tetszett régen a Rambaldis dolog és persze Sark...annyira hiányzik.
most meg összevissza minden....

úrilány 2008.02.07. 11:12:37

(Ben után) Jen is rákapott a rendezésre? :O

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2008.02.07. 18:50:57

Sajnos ez az évad nyomába se ér a harmadiknak (pedig az sem volt egy rigófütty). Sosem hittem volna, hogy ilyeneket mondok majd, de nekem is hiányzik a protkókirálynő. Őt legalább lehetett utálni.

Gabba 2008.02.08. 11:40:43

sélli jól mondja, az imposztor tényleg csak utalni akarta az 50 millát a virágért.
Rutinos alias fanok meg persze mind tudhatták, hogy a bácsi nem cukrot szór a kávéba.
süti beállítások módosítása