Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x01 - by Daydream

2008. január 14. 00:03 - sixx

Az előző évad végére ugye mindenki emlékszik? Aki nem az nem olvasson tovább, hanem húzzon megnézni, ahogy Tony a térdig érő hóban hazagázol és az otthon melegének a oltalmában, illő tisztelettel befejezi az ötödik évadot,. Ugye. Az ismerős főcím után rekedt narrátorunk mesél a hét egyiptomi szellemről melyek hitük szerint bennünk élnek, és egymás után távoznak a testből a halál pillanatában. Közben aláfestő zene és képes illusztráció, mint a mozgóképeknél általában. Nagyon ütős bevezetés egyébként, akár még rá is jöhetünk mi minden történt az elmúlt 5 évadban.

Következő jelentben, a család feje Tony Soprano az emlékezési és folytonossági-zavarokkal küzdő Junior fedőnéven szereplő nagybátyjánál túrja a földet elásott pénz után kutatva, a szomszédja kíváncsi tekintetével fűszerezve. Megérkezik Tony húga Janice utána Bobby és közös gyermekük, akinek igaziból nem emlékszem a nevére de szerintem nem is fontos annyira. Kisebb vita kerekedik az öreg otthonba-adását illetően, Janice a pro, Tony a contra-naná.

Ellátogatunk a börtönbe is, ahol Johnny Sack (a bíróságon John Sacrimoni) éppen a kormány vendégszeretetét élvezi, és még látogatója is akad Phil Leotardo személyében, aki referál az üzleti ügyekkel kapcsolatban, és kifejezi, hogy még mindig neheztel a bátyja halála miatt, de azért próbál Tony Sopranoval zöldágra vergődni. Begurul John hűséges társa, Mrs. Ginny Sacrimoni is.
Most a klubban vagyunk, Tony az irodában dolgozik, belép hozzá Gene elhalmozza Tony-t örököltnek mondott gyémántórákkal, és mellesleg megemlíti, hogy ha már közelít az ötvenhez, kiszállna, és Floridába költözne a családjával, sejtelmes utalás arra, hogy ebben a szakmában magas a halálozási arány. Gene olyan előzékeny, hogy még utódját is kiválasztotta, ám a család feje, ingerülten közli vele, hogy ez az a foglalkozás amiből csak úgy kiszállunk. Persze alszik rá egyet. Hazaérve Gene képes azt mondani a feleségének, aki rajongásig odavan a floridai házikóktól, hogy nagyon jól alakult. Azért falhoz vág egy színes cukorkákkal teli tálat, a biztonság kedvéért.

Óh, még egy rég látott szereplő, Carmela, la mia familia first ladyje, éppen szusit eszik, és azt meséli, hogy olyanal álmodik akik –bár ő nem tudja- már rég egy leszámolás áldozatává vált. Persze mint rendes olasz asszony, Tonyt nyaggatja, hogy egy kicsit fenyegesse már meg az ellenőrt az építészeti hivatalnál, hogy építhesse tovább a félkész házát. És a tipikus kép. Az egész banda szendvicset zabál az utcán egy piros abroszos asztalnál, éppen kijön Phil „nagyonhülyehajamvan” Leotardo Tony-tól. Elhúz. Ahogy sejteni lehetett most Phil lett a főnök, mondjuk ezzel a fejjel elég nehezen lehet komolyan venni. Tony régi ismerősként üdvözli a fekete autójából kiszálló Harris ügynököt, aki már a terror-elhárítással foglalkozik, de egy parmezános szendvicset bármikor megeszik náluk. Ja végülis kurvajófejek!

Most kapták a hírt, miszerint megverték Hesh-t a zsidó uzsorást, és Elit mert Brooklyn-ba ment vacsoráért. Bemennek a kórházba, Elinek elég durván össze van drótozva a feje. Nem kell félteni a családot, Tony odaküldött valakit. Na megérkezett az ellenőr Carmela félkész házához, de mivel Tony nem fenyítette be, nem adja meg a tovább építéshez az engedélyt, és ezért Carmela összeveszik az apjával akit felkért ugye, hogy kivitelezze, de nem jó minőségű anyagot használt. Most egy temetésen vagyunk, szegény halott éppen bizonyítékot szolgáltatott Sanseverino ügynöknek miközben elragadta a halál, szóval megérdemli. A ravatalozóban Gene még egyszer próbálkozik Tonynál egy kis pénzzel is rásegít hátha. A felesége nagyon le akar lépni már, érthető ha mindent megpróbál.

Carmela kap egy nagyon szép új Porshét Cayenne Turbo 4.5 literes V8-as motorral. Ilyennek én is örülnék!!! Reggelihez készül Tony Soprano, az ifjabb már lent tömi a fejét, megjelenik Medow, aztán el is megy úszni. Tony 2 mondatot beszél A.J.-vel, majd mond valami nagyon olaszosat: a barátaid magadra hagynak, és a végén csak a családra számíthatsz. Familia. Ez a mondat előrevetíti mennyire kész van megint, fel is keresi Dr. Melfi-t akinek hétről hétre kiönti a lelkét. Végülis, mindig ugyanarra lyukadnak ki, hogy Tony Sopranot nem becsülte az anyja, de most szó esik az élet körforgásáról és arról is mennyire le van épülve Junior bácsi.

Tony elmegy beszélni Johnny Sack sógorával, zsidó barátja ütlegelése ügyében közben stílusosan eltulajdonít egy divatos napszemdzsót. Utána a börtönben bent van Johnny-nál a felesége és annak testvére aki szemész ugye, John már eléggé össze van törve, látszik is ahogy sóvárgó arccal nézegeti a fényképeket. Két család találkozása, a new jersey-i és new york-i, félreértéseket tisztáznak egy épület mögött, Tony Soprano tudja, hogy kell bánni az ilyenekkel, okos enged szamár szenved. Tony a bőséges ebédjét követően 128 kilósra hízott, a nadrágja nélkül csak 127.

Egy barátságos köszönést követően Gene lemészárolja az ellenséget egy gyorsétteremben, majd a vérét a térképbe törli. Biztos nem nézte a helyszínelőket, különben tudná, hogy ilyet nem csinálunk. Sztiptízbár, iroda, Vito felveszi az egészség-tanácsadó szerepét, és javaslatokkal látja el Silviot aki válasz helyett csak pofákat vág, majd közli Gene-el, hogy nem engedik el Floridába a család számít rá, Gene csalódott. Próbálja a feleségének vázolni a helyzetet, aki mindenképpen el akar menni, mivel drogot talált a fiuk ágya alatt! Mi lett volna, ha a szekrénybe néz be?! Végül is ez sakk-matt. Később Gene telefonhívást kap, jelentenie kell az FBI-nak, majd megtudja, hogy már ők sem tudják támogatni a költözését, így hazamegy, majd fényképnézegetés után felakasztja magát és nagyon-nagyon lassan megfullad.

Tony telefonhívást kap a másik húgától, miszerint ma neki kell mennie Junior bácsihoz este, pedig Tony éppen a kikötőben hajókázik. Feldúltan Janicékhez hajt, és kérdőre vonja, majd belátja, hogyha valamit el akar intézni az ember jobb, ha maga teszi. Átmegy főzőcskézni, és egy Artie Shaw-dal közben a megtébolyult Junior hasba lövi. Méltóságteljesen szenved egy kicsit, de már nem éri el a telefont, hogy mentőt hívjon magának…

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.01.14. 16:10:31

nem rossz...
megemlíthetted volna név szerint Raymond Curtot, a patkányt, és Phil öccsét lőtte le anno Tony B...
valamint nem ártott volna átnézni a szöveget, vagy legalább wordbe másolni helyesírás ellenőrzés végett, mielőtt elküldöd...
süti beállítások módosítása