Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x05 - Ice

2007. október 31. 15:03 - sixx

Az előző filler epizód után itt a következő, amitől joggal reméltük, hogy előrébbvisz a Nagy Cselekményt is, hát, majd meglátjuk mi lett belőle. Valami arab piacon nyitunk, ahol egy szerencsétlen lúzer álldogál, és az aznapi jelszót skandálja, mintha kötelező lenne. Weiss jő a megmentésére, nem is azt a jelszót mondogatja, csak hasonlót. Értjük: a faszi amatőr. Mennie kell tovább, elsuhan Vaughn mellett, és KémBarbie-ra lel, aki egy olyan kocsmában ül, ahol Dix szolgál fel. Van neki egy fegyvere, amit lenyelt, és ki kell szarnia.


Közben Vaughn egy szőke nő láttán a halott exnejét vizionálja, és megpillant egy ellenkémet. Syd és Dix még hármat vesz észre nem szarozunk, eksön jön már főcím előtt. Ütik-vágják az ellent, Syd menekíti a lúzert, akinek egyszer csak LETÖRIK A LÁBA, húbazmeg. Mint akinek elfagyott, vagy ilyesmi. Az utolsó pillanatban ez egyik ellen még bele is lő egyet a szerencsétlenbe, aki darabokra hullik, értem már a címet, meg azt a kis megjegyzést, miszerint lenyelte a fegyvert. Főcím. Garner kibaszott szexis nő, meg kell adni.

Los Angeles, Syd és Vaughn az APO-ban dumálgat, szar volt ez a széthulló ember, azóta valahogy nem ettem, mondja Vaughn. Eligazítás, amin kiderül minden: a fegyver neve Ice5, a lúzer ellopta egy szerb fegyverkereskedőtől, lenyelte, széthullott. Marshall összekapart egy kicsit a cuccból, és miközben Vaughn még mindig Fogtündérre, az exnejére gondol bús képpel (micsoda csöcsei voltak...), elmagyarázza, hogy a fegyver a szerveket kristályosítja, és ez ugye annyira nem jó. A fegyver készítője Montenegróban lapít, Syd meg megy, hogy hozzon egy mintát az Ice5-ból, de nem kell gyilkolászni, csak elhozni, ennyi.


Vaughn szomorkodását KémFater is észreveszi, és rögvest kitalálja, mi a baj, ez már csak ilyen okos ember. Syd és KicsiSyd családi életet él, képeket nézeget KémMuterről, stb. Montenegró, ami egy szögesdróttal körülvett épület jelen esetben, benne egy skót nővérkével és Syddel, aki éppen önkéntes egészségügyi dolgozónak adja ki magát: a terv az, hogy belóg a laborba, elcsen némi anyagot, és mehetünk is hazafelé. Ja, csak nem a 11. percben. Dix teljesen beleolvad a környezetébe a kis munkássapkában, Montenegróban annyi néger vízvezetékszerelő rohangál ezek szerint, hogy senkinek nem feltűnő. Vaughn a műveletet irányítja egy lakásból, van laptopja meg headsetje, ez így már elég is. Syd munkába áll, rettenetes állapotban lévő beteget kell bekenegetnie. Marshall közben otthon KicsiSyddel dumálgat a gyerekéről, és mellékesen megemlíti, hogy ezt a biofegyvert bármelyik terrorista szívesen venné.


Syd már nem kenegeti az öreg fószert, hanem kutakodik, és kissé csalódottan konstatálja, hogy sehol nincs olyan rekesz a gyógyszertárban, amire az "ICE5 - Halálos terrorfegyver, naponta kétszer evés után" feliratot vésték, lel viszont egy bezárt ajtót, amit két hajtű segítségével cirkumveniál.  Mire bemenne, jön a skót nővér, majdnem lebukás, de nem. Kintről sikoltozás, és hoznak egy embert, akinek szintén letört a keze. A nővér is benne van a buliban, szerbül csacsog igazat, angolul mellébeszél. A beteget egy kódkártyával védett területre tolják, Syd nem mehet be.


Los Angeles, KicsiSyd és KémFater együtt melózik a lehetséges Ice5 vásárlók listáján, de Nágyját jobban izgatja, hogy kit ábrázol a  Sydtől elcsórt fotó. KémFater idegbeteg lesz, nocsak. Közben Vaugh bejelentkezik Montenegróból, de biztos lesz még szó a karonülő cecsemővel bájolgó KémMuteres relikviáról. Vaughn jelentést tesz a délutáni incidensről, és azt is közli, hogy a skótnő is tud a dologról. Vágás, Dix éppen üti-vágja Vaughnt, hogy az bejuthasson a kórházba, papruhában, de ez csak arra kell, hogy közben Syd kilopja a kódkártyáját, és a továbbra is a kórházban császkáló Dixnek adja, akinél egy Hordozható Kódkártya Replikátor van, amivel replikál, közben Vaughn túl komolyan veszi a papi szerepet, és gyónásra buzdítja a skót nővért, akihez megérkezik a gonoszember, a Jég5 kiagyalója és egyben a skótnő, skót tesója. Syd a klónolt kártyával bejut a Titkos Folyosóra, geciember balra el, de arra megy, ahol Syd kutakodik éppen, nem lesz ez így jó. Syd elcsór vagy két ampullányit a cuccból, és majdnem lebukik, de nem, sőt, akció közben látja a fegyvert, mert azt éppen élő alanyokon tesztelik. Kedves skót legény ez.


Arvinbácsi sem tétlenkedik, hiszen az APO (micsoda hülye egy név ez) talált egy vevőt az anyagra Damaszkuszban, na, most mi lesz. Hoppá, nem is skótok ezek, hanem írek, IRA-tagok, mint mindenki egy ilyen sorozatban. Új terv van: a nőt rá kell venni, hogy álljon át a jó oldalra, ehhez Vaughn sármja kell majd, no meg a papi gallér. Syd és Dix egy furgonból hallgatják ahogy Vaughn verbálisan kopulál a szexis csajszival. Syd ki fogja tépni a nő szemét, aki közben keserédes történettel traktálja az álpapot. Vaughn együttérez, és Fogtündérről mesél, hát az a szőke ribanc engem nagyon átvágott, mint téged a terrorista tesód.


A csaj szimpatizálni látszik, Syd majdnem elsírja magát,  aztán mégsem, és a szemkitolást fontolgatja. Vaughn kiutat kínál a csajnak, ma van a napja, hogy megmentjük a lelked. Los Angeles, KicsiSyd a faterját vegzálja a kép miatt, KI VAN A KÉPEN? Miuttodomén, mondja Arvinbács, mi csak dugtunk az anyáddal. Pedig nagyon is tudja. Vissza Montenegróba, ahol Vaughn felfedi magát a nő előtt, én bizony titkosügynök vagyok, és tudok segíteni, leállíthatjuk a jegesember kísérletet, és a tesódat is sittre vágjuk. Persze, hogy ott van mögötte a geciember.


Vaughn-t megjegelik! Beleinjekciózzák az agyába a cuccot! A geciember még gecibb lesz, és a húgának nyújtja a fecskendőt, csináld te, téged baszlassanak Hágában, ne engem. Vaughn lelki terrort alkalmaz, de ez nem elég, kell Syd és karatetudománya is, mert KémBarbie természetesen beront, és lerúgja a fejét a terroristának, aki ellenáll, visszavág, ebből lesz egy kis gimnasztika, majd Vaughn szabadítás. A skót feléled! Kezében fecskendő! És majdnem leszúrja Sydet! De nem! Belevágja a húgába! Tragikus történet ez, kérem szépen.


A lányka lassan elfehéredik, és atomjaira hullik, Syd a biztonság kedvéért jól fejberúgja a terrorvezért, Vaugh pedig végleg leszámol magában Fogtündérrel. Los Angeles, KémFater jön KicsiSydhez, és a képet kéri, csak van szíve ennek ez embernek is valahol. A képen állítólag KémMuter unokahúga van, de ezt nem lehet tudni, mert az a nő annyit hazudott, mint egy bizonyos ország egy bizonyos miniszterlenöke, de ne politizáljunk. Az epizód szomorú zongorafutamokkal zárul, a Lostban is ilyen a muzsika akkor, amikor valaki elhalálozik. Ma este újabb epizód, szerdán hogyvolt.

Címkék: alias
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2007.10.30. 12:23:05

ööö, asszem az AXN nem ezt a részt adta múlt héten, talán majd ma.
Biztos volt vmi kavar a production no./air date-ekkel

Sitrep 2007.10.31. 15:56:13

hö? ma este ujabb epizód?
ja, értem, ez még tegnapról maradt, az eredeti post.

Gabba 2007.10.31. 16:06:55

És amikor Marshall mesélte a gyerekéről, hogy lenyelt egy autót? Persze nem igazit, mert az túl nagy lett volna....

Az amúgy feltűnt, hogy a titokzatos fényképen legalább egyszer a másik karjában tartotta a gyereket a nő? Goof!
süti beállítások módosítása