Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: A szökés 2x03 - Vezércsel

2007. szeptember 15. 11:40 - sixx

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: a világ legokosabb embere menekül, nyomában a második legokosabb, a sokkal hülyébbek meg mind csatlakoznak valahol, és Utah felé igy ekeznek (kiváve Héjvájört, aki erről nem tud semmit, és piros sisakkal a fején kerekezik valahol a pusztában). Egy kissé félrevezető képsorral nyitunk, Mehón és a zsaruk egy kiégett kocsi mellett állnak, "micsoda ostobaság így meghalni" mondja az egyik, és nekünk most azt kéne hinnünk, hogy Májkül meg Link odaveszett a tűzben, de mi okosabbak vagyunk egy frissen kinevezett államtitkárnál is, ezért csak röhögünk, majd később nem fogunk, mert ezt a trükköt még hatszázszor bevetik, nem vicc, tényleg.

12 órát ugrunk vissza, Mehón az irodában nézegeti a rabok képeit, enyhe homoszexuális felhangot hoz a szellő, de mire eldönthetné, hogy melyikkel akar egy vegasi hétvégét kettesben, hír jő, Link, a sebesült ember, nem ment kórházban, és most nekünk sokkolva kellene lennünk, de nem, ki az a barom, aki szökött rab létére kórházba megy, tébékártya sincs nála eleve, vizitdíjat semigen tud fizetni, hátakkormeg? Arról most elegánsan hallgassunk, hogy az előző részben az üldözők már majdnem beérték a tesókat, és teljesen érthetetlen, hogy miért nem követték a Link sebéből patakzó vért mondjuk kutyákkal, mert ha minden ilyen szarságon kiakadunk, az életben nem lesz vége a hogyvoltnak.

Mehón egy gyengébb zen-pillanatában kijelenti, hogy a halál és az adók mellett csak az a biztos, hogy egy menekülő rab hibát vét. Az évad végére annyi mondása lesz, hogy kiadhatná könyvben. "Amikor a tetovált embert üldöztem" vagy valami. Májkül Nikához, az orosz cseh kurvához fordul segítségért, és jól-rosszul ellátja Link sebét, klasszikus polihisztor ez a fiú, még a ribancot is rábeszéli arra hogy segítsen nekik, majd balra el a kocsiért, mert abban van minden, ami kell a meneküléshez. A kocsi a klasszikus dráma szabályai alapján sehol, namostmilesz. Mehón egyik embere rátalál Májkül varázstáskájára, amiben útlevelek mellett telefonok és a teljes Harry Potter sorozat is benne van, ez utóbbi kifestős változatban, hogy Link is elfoglalhassa magát útközben.

Bellik sört vásárol abban a közértben, ahol az őt felnyomó Roj nevű ex-őr is melózik, hiába no, a sors nagy tréfamester, a forgatókönyvíró méginkább. Kicsit verekednek, majd söröznek, és összebandáznak, hogy elkapják a szökevényeket a vérdíjért, micsoda sokkoló fordulat. Májkül közben a kocsiért megy, amit szorgos kezek elvontattak - persze Mehón is ezen dolgozik, megint össze fognak érni a szálak, izgulunk és körmöt rágunk, mert ez szoros lesz. Szukre egy havert hív telefonon, megtudja, hogy Merikrúz (akit most a jó ég tudja, ki alakít) hozzámegy Hektorhoz, tehát megvan a mellékküldetés is: bónuszpontokért esküvőt tönretenni. Hajrá Szukre, drukkolunk neked, brádör!

Na végre, megjelenik Kellerman ügynök is, aki Tankrédi dokinő után koslat, de mielőtt bármi geciséget tehetne vele, a csajt rendőrök viszik el a kórházból, bilincsben, női börtönös-menekülős, békategóriás aksönfilmet vizionálunk random vizes pólókkal, nagydarab, kamionsofőrre hajazó leszbikusokkal és csöcsökkel, mert az minden ilyen filmben van. Májki végül visszakapja a kocsit, de ideges lesz attól, hogy sehol a hátizsák, ráadásul Mehón PONT AKKOR telefonoz a telepre, amikor vinné a verdát, helyzet van, de a tetkósember átlát a szitán, és Mehón határozott "elneengeddbazmeg!" utasítása ellenére meglóg. Mehón nagyon ideges lesz, ezt onnan tudjuk, hogy lesöpri az asztalán felhalmozott papírhegyet, én komolyan megijedtem tőle.

Színót nyilvános telefonról hívja az asszonyt, amit Mehón lehallgat. Nem csodálkozunk ezen, Mehón nagyon előrelátó, és megfontolt ügynök, ha bevette a gyógyszerét. Az egyik kolléga elindul Színót után, Májki és Link a csudaautóba pattan, az ifjú titánról le nem rohad a baseball-sapka, biztos nem olvasta a Velveten, hogy ez 14 éves kor felett nagyon gáz. Bellik visszamegy a sittre, és a szökésben legnagyobbat szívó sittest, Szukre unokatesóját(?) szopatja egy kicsit, "nagyon meg fognak szeretni análisan, ha nem mondod el nekem, amit tudsz", az meg persze elmondja, miért ne tenné. 

Tankrédi dokinőt az apja baszlatja, mindent el fogsz mondani a rendőröknek, és majd akkor talán kihúzlak a szarból, mert én vagyok a kormányzó, és kurvára nem hiányzik nekem, hogy a drogos lányomat egy szöktetés miatt bezárják, és tudod mit, kicsim, el ne merj jönni az alelnöki beiktatásomra, mertkülönben.  Tankrédi dokinő legközelebb biztos, hogy a "Sittes macák és a fegyőr botja" című alkotásban szerepel. Szukréra rálelnek Mehónék, aki ezt rezignált arccal veszi tudomásul, "megmondtam előre, én vagyok a legokosabb" mondja a szája sarkában bujkáló félmosoly, most már csakazértis a bűnözőknek szorítunk.

Májki és Link valami titokzatos cél felé haladnak, rádiót nem lehet hallgatni a kocsiban, mert Májkül allergiás rá. Jelentőségteljes pánsíp futamok szólnak háttérben, hogy én mennyire rühellem ennek a hangszernek a hangját, az elmondhatatlan. Májk megint kiötölt valamit, most éppen egy üzenetrögzítőt hív fel, és mond rá semmitmondó
infókat, ezt persze Mehón lehallgatja, de mi tudjuk, hogy Májkül tudta, hogy Mehón le fogja  hallgatni, így az üzenet értéktelen fos. Már csak a a kérdés, hogy Mehón tudja-e, hogy Májkül tudja, hogy ő le fogja hallgatni a cuccot, ráadásul a telefonját is be tudják mérni.

Szukre látszólag a bráner másik végére került, mert lemeszeli egy motoros rendőr, aki jogosítványt és forgalmit kér, indul a szopás ezerrel. Színót a lánya iskolájához megy, szív szorul, szem nem marad szárazon, de mi ugrunk, mert ez annyira nem érdekes. Májki titokzatoskodik, Mehón üldözi, közben menedzseli a Szukre-szituációt is, ügyes ember. Szukre ellóg a rendőrtől, és egy Hitchcock-filmre emlékeztető jelenetben menekül a kukoricásban, már csak a repülő hiányzik a feje fölül.

Közben fény derül Májki tervére is, még sittes napjait megelőzően kinézett magának egy hidat, annak is a korlátját, illetve lazább darabját, csavar ki, kocsi beindít, szakadékba le, kész a "felrobbant a kocsim, mi meg benneégtünk" illúzió, Rézmező Dávid sem csinálná jobban. Az üzenet persze csali volt, hogy Mehón kövesse, és szemtanúja legyen a tűzhalálnak, zsivány. A rádiót végre be lehet kapcsolni, kár volt, szar zene szól benne, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a csatornakeresés funkció detonátorként szolgál: az indítja be majd a robbanást, amit Mehón meglát, és akkor majd elhiszi, hogy tényleg meghaltak.

A rádió azonban beszarik, így Linknek manuálisan kell a megfelelő csatornára hangolni, izgulunk, miközben Deep Purple szól ezerrel, és bumm, robbanás, Mehón vigyorog. Szukre megérkezik a haverjához, és Merikrúzt akar látni, de szopás van, mert Hektor elvitte Vegasba, erre motort kért a havertól, és irány a bűn városa. Tankrédi dokinő csoportterápián, na ki ül mellette? Kellerman haver, a világ leggecibb titkosügynöke. Az utolsó jelenet megegyezik az elsővel, Mehón elmereng és egy nagyon rosszarcú bűnözőt vizionál, nem mintha Linkoln annyira bizalomgerjesztő lenne, de ez egy ilyen perverz állat.

Májki és Link elindul Utah felé mert azt hiszik, hogy Mehón leszáll róluk, muhaha. Új kocsit kitől kapnak vajon? Az orosz cseh ribanctól, aki plüss melegítőben flangál fényes nappal, és úgy mellesleg rájuk hozta az őt követő Belliket. Király.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dragon1986 · http://kpopvideoklipek.freeblog.hu 2007.09.15. 11:56:49

Hogy volt: A szökés 3x03 - Szabadítók ?
van aki 3.évadnál tart :D

szikveez 2007.09.15. 12:09:54

Szerintem is még csak a második évad ért véget, de tán nemsoká jön a harmadik? Pont hétfőn, nem?

16 HP 2007.09.15. 12:57:03

Hi,

Sixx, te sokkal pocsékabb, teljesen képtelen sorozatokat (24) ajnározol. Ne írjál róla, és ne nézd meg, ha ennyire bánt. A sorozat szerintem is addig igazán jó, amíg ki nem jutnak a börtönből. Viszont van egy nagy előnye: állati jók a karakterek, és az őket megformáló színészek, ellentétben a 24 papírmasé figuráival (leszámítva Jack Bauer-t, persze). És amnéznia még nem szerepelt benne, mint a 24-ben (első évad), se az, hogy junkie lenne az egyik fő terrorelhárító... Na ilyenek miatt engem a 20 sokkal jobban fáraszt, már az első sorozatot is kb csak a feléig néztem. A harmadikat meg a második részig.

Azor 2007.09.15. 13:14:09

A szívbaj jött rám. Aztán rájöttem h 2x3 :)
uhh

sixx · http://comment.blog.hu 2007.09.15. 13:26:02

16HP: kinek a pap, tudod. a 24-et nem ajnározom, sőt az előző két évad ótvar volt, de Jack Bauerbe több kakaó szorult, mint ebbe az egész bagázsba, kivéve tíbeget, mert a pali isten, ő talán le tudná fűrészelni minden további nélkül a többiek fejét, és kiharapná Májki gigáját, ha úgy hozná a sors.

omgwtf 2007.09.15. 15:48:22

oké a 3x03 már javítva, de nem hiszem, hogy egy sorozatban két epizód - pláne egymás utáni - ugyanazt a címet kapná. :) szóval kérnék egy nyugtatólövést a megvadult kopipésztbe, és javítani a rendes címre. (ami Scan volt ininglis, magyarul passz. a Foxot választottam a Retekklub helyett.)
köci

ami úgy en block a 2. szezonban érdekes, hogy attól hogy a tévében mutatnak 8 szökött rabot, nem hiszem, hogy MINDEN (de tényleg minden) ember látta az adást, megjegyezte őket, és fel is fogja ismerni őket. most belegondolok, ha a mi királyi tévénk mutatna ilyen arcokat, vajon hányan néznék, és abból hány emlékezne másnapra rájuk...


legjobb arc amúgy Kellerman. az nem szarozik. :)

balkanr 2007.09.15. 15:53:02

Az orosz kurva az cseh. Igaz,Bellick szerint magyar akcentusa van neki :)

16 HP 2007.09.15. 15:53:34

T-Bag nagy király, ebben egyetértünk.
A 2. évadon egyébként valóban végig érezhető, hogy 2 résznél előrébb nem gondolkodtak a forgatókönyvírók, meg nekem elég lett volna a szökés maga, nem vagyok nagy barátja az összeesküvés elméleteknek...
Mégis ez volt az egyetlen sorozat, amit végignéztem. A Linda óta.

Szóval várom a 3. sorozatot. A rossz címmel beugrattál engem is.

SolidSnake 2007.09.16. 01:38:14

Mehón kijelenti: "hibát vét"? Ezek szerint magyar sportújságokat olvasgat szabadidejében. Többet bír a fickó, mint ránézésre gondolnánk :-)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2007.09.16. 10:24:38

A nők szoknyában és kis pántos felsőben rohangálnak, a férfiak pedig öltönyben nyakra szorított nyakkendőben... annyira természetes.
Májkülről sem szakadna le az öltöny, persze nem csak a Velvetet nem olvasta, mert a sportcipő + baseball-sapka + öltöny sohasem volt divat.

Az is hihető, hogy 3 férfi a liftben nem tud elbánni 1 férfivel. Hihető.
Mikor ez a jelenet volt a múltkori részben, rájöttem mennyi ilyen, az emberi viselkedéssel, a józan ésszel ellentétes jelenet volt az előző évadban.

Tryptich 2007.09.16. 12:15:35

Sajna mostanában a Szökésből csak annyit látok, amit House bácsi szünetében elcsípek, de nem bánom, egy pillanatig sem volt nehéz a választás.

Gabba 2007.09.16. 13:33:49

Sajnos nagyon gyenge eddig a 2. évad, bár én becsülettel nézem. De hogy ebből miért csinálnak harmadik szériát is, azt fel nem foghatom.

mufuvecske 2007.09.16. 23:11:43

Azt mondjátok már meg,hogy ki fog derülni vmikor hogy ki az a rosszarcú fazon akit Mehón vizionál?Van egyáltalán vmi köze a törénethez?
Jáj mikor lesz már szerda, nadzson izgulok.:P

MihailablE 2007.09.17. 08:54:32

Igen lesz köze hozzá,ki fog derülni,egyébként marhajó ez a 2. évad is csak nem az rtl klubon kéne nézni 30 reklámmal megspékelve,szarrá vágogatva,mégszarabb szinkronhangokkal! Én az angol részeket töltöttem mindig,és amint lement kint usában,egyből szedtem is lefelé,meló/suli előtt kora reggel megnéz,legjobb!:) holnap hajnalban már fentlesz az S03E01,úgyhogy első előadásom asszem kimarad..

sixx · http://comment.blog.hu 2007.09.17. 09:13:30

mihail: utorrent rss feed eztv-re belő, reggel 5-re lent van, hatkor kel, hétig néz, nyolcra beér.

MihailablE 2007.09.17. 18:31:39

annyira nemfontos:) különbenis holnap leszek XX. éves, PB lesz az egyik ajándék!(paul van dyk koncert már megvolt:P) mellesleg respect a hogyvoltokért,nagyon frankó mindegyik,azt szeretem benne,hogy nagyon jól feleleveníthető vele a korábban angolul nézett tartalom és kellemesen poénos is mellé:)

BruceWayne 2007.09.17. 20:09:34

sixx monnyon le! :-)
a lost-os hogyvoltokat nem tudom ki írta de azok jók voltak, ezek meg nem ,mert a szerző nem szereti a sorozatot, ami egyébként nagyon jó (a 24 is szintén), az első évad is komoly volt de a második az nagyon pörög, 01-12ig van benne minden ami kell, néha becsúszik 1-2 imposibble jelenet vagy momentum, de hát ez 1 szórakoztató műfaj lényegében, ez pedig 1 akciódús és pörgős sorozat, szóval itt adnak rendesen, nem húzzák vonják stb...szóval nem jogos a panasz...akinek meg túl akciós meg menekülős meg gyors meg képtelen meg stb annak ajánlanám a sorozatos oldal lost-hogyvoltjait, ahol ha már 1 szereplő pukizott egyet a homokban, mindenki írta hogy gyá de nagy rész volt megint, 10/10, minden második részre, akkor is amikor 5 részeken keresztül semmi érdemleges nem történt...itt legalább haladunk, vannak válaszok, meg cselekmény is meg minden, nem ez minden idők legjobb sorozata de ami elvárható tőle azt hozza maximálisan, és szerintem jogtalan a fika....holnap meg S03E01, mármint annak aki ott tart :-)

MihailablE 2007.09.17. 20:37:37

Ez nem fika,humoros megközelítése a dolgoknak,nekem nagy kedvencem a sorozat és ez a hogyvolt is!

mufuvecske 2007.09.17. 22:07:33

Mihail: az első szériát nem is néztem,csak kedves barátnőm mindig mondta hogy vazeee ez mekkora, nyáron mikor coolon ismételték (6szor annyi reklámmal) néha belenézegettem és én is mondtam vazeee.Letöltöttem,megnéztem,és mostmár alig várom a szerdát.Az meg hogy nem egyszerre megy a született feleségekkel...

Rosszarcú fazonnal kapcsolatban arra tippeltem volna, hogy az ő testrészeit szórták szét a hídnál.:S (na jó lehet nem,de szeretek kombinálni :D)

Ja és a hogyvoltra meg szavakat sem találok,mondtam barátnőmnek vazze ezt olvasd, és azóta ő mondja minden héten vazze.(csak a keretes szerkezet miatt):D

mufuvecske 2007.09.17. 22:08:49

Ja és Mihail!Isten éltessen sokáig!Még sok sok születésnapot!Bódogat!:D

Bruti* 2007.09.18. 13:52:41

Nerazzurri!
Nem tisztem sixx-et megvédeni és nem is kell, de, ha nem szeretné a PB-t, biztos nem firkálna itt róla. A második évad gagyibbra sikeredett, mint az első, ennek szól szerintem a savazás, de még így is a jobbak között van.
A hogy volt-nak, meg kifejezetten jól áll a cikizés.
Ha csak azt írná le, ami történt, szerintem unalmas lenne. Így meg röhögünk.
A 3. évadtól, azé' többet várok.

MihailablE 2007.09.19. 08:40:26

Köszönöm szépen!:)
Amúgysztem marha izgalmas volt a harmadik évadnyitó,bejövős! Csak most megint hetes várakozások...

VÍRUS B13 2007.12.13. 19:18:03

NAGYON DURVA A SZÖKÉS

Saavedro 2015.04.02. 14:06:32

"Arról most elegánsan hallgassunk, hogy az előző részben az üldözők már majdnem beérték a tesókat, és teljesen érthetetlen, hogy miért nem követték a Link sebéből patakzó vért mondjuk kutyákkal,"

Miért érték volna be őket majdnem? A kutyás dolog azonban jogos.

Jó a cikk!
süti beállítások módosítása