Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Harmadik műszak 6x09 - Apák bűne

2007. július 11. 11:45 - sixx

Folytatódik a Davis fater ügy, legalábbis a cím ezt sugallja, de hol van Miller hadnagy? Vagy csak nem figyeltem valamire? Mindegy, jó kis sorozat lett ebből a Harmadik műszakból, az első évad DVD-je ott vigyorog a polcon, majd ledarálom nyáron. Lassítva futó lábakkal nyitunk, Davis az, aki ezek szerint nyitóképnek tökéletes a sorozat készítői szerint, mi atlétás Cruzt szeretnénk inkább. Lakásajtóhoz érve a Sasha által előtúrt bizonyítékok fogadják sárga borítékban, nem lennék Finney kapitány helyében a következő 42 percben. Justice for all.

Bosco! Végre megismerem, tiszta izgis ez. Yokas jön be dumálgatni vele, hát nem nagyon érek én erre rá, mert Fred válik tőlem, és otthon kell legyek a kölykökkel. Mikor rendőrködik akkor? Mindegy. Davis ismét, borítékben talált képeket és egyéb bizonyítékokat mutat Sullynak, tudtál te arról, hogy titeket annak idején vizsgálgattak, he? Téged is, Sully bácsi? Tán csak nem sáros vagy te is? Davis kissé zaklatott. Főcím.

Haláleset, Jelly/Yokas és Sasha/Sully a helyszínen, klasszikus nyomozós résznek néz ki. A kiscsaj neve törökösen hangzik. Davis egy sokcsillagos főrendőrrel találkozik, segítség kellene a fater ügyében, mit tetszik szólni? Van bizonyítékom is! Amikor a másik azt mondta, hogy "örülök, hogy hozzám fordult ezzel", azonnal az ugrott be, hogy el lesz kenve a dolog megint, ne legyen igazam. Ha! Rögvest hívta Finney kapitányt. A meggyilkolt lány szülei muszlimok, nem akarják a boncolást engedélyezni, várható volt. Jó kislány volt, nem volt vele baj, nem volt faszija, de ellensége igen, az összes amerikai, mert muszlim, egy kis propaganda John Wellstől, köszi. Sasha és Sully közben kideríti, hogy csak volt bojfrend, mecsoda meglepetés.

A lány egy tompa tárggyal a fejére mért ütésbe halt bele, Yokas kérdése a kórboncnokhoz: sokat szenvedett? Nem, de nyolchetes terhes volt. Szerintem a fater tette, de majd meglátjuk. A csaj barátja előkerült, futballista, sőt, irányító, amit nem tudom, hogy így fordítottak-e vagy hátvédnek, ha az utóbbinak (ez a megszokott), akkor ne tessék elhinni. A barát aszondja, hogy már nem nagyon jártak együtt, mert a fater nem akarta a kapcsolatot, haha, mondja Yokas, terhes a csajod, oszt otthagyod? Viccelsz, bolondozol? Kiderül, hogy el akartak lógni otthonról, mert ha a fater megtudja, hogy terhes a csaj, akkor kinyírja, ilyen geciemberek ezek a muszlimok, most ez a propaganda ömlik a pofánkba.

Sully jogi tanácsot kér Davis apjának ügyében, ezek szerint ő nagyon is jól tudta mindvégig, hogy pontosan mi is történt, sőt, ezt alá is tudja támasztani, és kinek mondja ezt? A Hősök vastagszájú szereplőjének, akit Izsák, a festő lőtt hasba. Jó ez a csaj, de a frizura valami katasztrofális. Sully virágnyelven beismeri, hogy Davis apja nyakig benne volt a kábszeres ügyekben, de ő nem, erre szól a csaj, hogyha köpni akar, akkor arra számítson, hogy őt is bevarrhatják, mert eltitkolta, nem kap majd nyugdíjat sem, és így tovább. Yokas a neten horrorsztorikra lel a családi becsület megóvásának érdekében megcsonkított és kinyírt muszlim nők ezreiről, és belelkesül, ez nyom, mondja, menjünk csak vissza a faterhoz! Most, hogy ennyire egy irányba terelik a gyanút, inkább a focista gyerek felé hajlok, a csaj nem akarta elvetetni a gyereket, ő meg agyonvágta, mert a karrier, meg az ösztöndíj az fontosabb, mint a baba. Meglátjuk.

Carlos és Finney Grace mentősnőt nézegetik, aki az újonc helyett csinálja a papírmunkát, az meg bocsánatot kér azért, mert megmentette az életét. Grace beismeri, hogy kicsit kiborult az egész túszszedéses/tapizásos/lelövéses hepaj miatt, és nehezen dolgozza fel a történteket, ugorjunk, mert ez nagyon gázos. Yokas meg van veszve, vérszagot érez, mert a neten olyan ügyeket olvas, amiben a muszlim férfiak ölik a nőket. Jelly visszarántja a valóság rögös talajára, a neten van infó a faterről is? Nincs, de kitérdekel, BŰNÖS! Visszamennek a családhoz, ahol Yokas kajakra megvádolja a valóban meglehetősen brutál fejű fatert, te ölted meg a lányod, valld csak be! És letartóztatja! Ez hülye!

Sashát Finney kapitány hívatja, Sully megkapja partnernek ifjabb Finneyt, Yokas pedig a fatert baszogatja, és tulajdonképpen a férje iránt érzett ellenszenvét vezeti le rajta, látszik, hogy legszívesebben a tökénél fogva akasztaná fel. Jelly szkeptikus, és joggal, hiszen a telefontársaságtól érkezett infóról úgy tűnik, hogy a focista gyerek a hunyó. Yokas elengedi a fatert, de bocsánatot persze nem kér, jó nagy paraszt, na. Davis Finney kapitány irodájában, nem ide hívták Sashát is? Mit tervez a vén szaros? Két órát mindenesetre váratta Davist, aki a szemébe vágja, hogy tudja mi történt annak idején. Finney arca meg sem rezdül, tudtál róla kisbarátom, hogy apád azért volt sáros, mert volt még egy másik nője is, gyerekkel? Bazmeg, ha kiderül, hogy Sasha és Davis testvérek, lefejelem a tévét. Yokas a focista nyikhajnál, mert az smsek alapján ő hívta a csajt a parkba, de a srác lelép, mielőtt beszélhetnének vele. Üldözve lesz, amibe beszáll Sully és Finney is, eksön.

Finney kapitány kis terve? Behozza Sashát Davishez, aztakurva, ez nagyon geciember, de jól áll neki. El lehet képzelni a találkozót. Üldözés 2.0, a végén a gyerek megáll egy mólón, és csak nézi a vizet maga előtt, majd padlógázzal belehajt, lemerül, és szép cendesen fulladozik. Ki ugrik utána? Finney újonc, aki ezek szerint nem egy beszari fickó. Közben id. Finney vigyorogva közli Davisszel, hogy na látod, egy besúgót dugtál, szar érzés mi? Carlos és Grace érkezik (ki más?) a mólóra,  Finney Aquamant játszik a mélyben, feszült  pillanatok következnek és persze happy end, kimenti a nyikhajt.

Davist úgy elintézi az öreg zsivány, hogy csak néz: visszaüt a négy-öt résszel korábban előállított diszkópicsák esete, amikor is hamis vád alapján lettek gyilkossággal vádolva (nem volt miért megállítani őket, de Davis fabrikált valami bizonyítékot), hát igen, ez már nem a megye egy, hanem az első osztály, Davis közrendőr. Az ajánlat: maga engem nem baszlat a fater ügyében, én meg békén hagyom ebben a dologban, minden megy tovább szépen, oké? Nem oké, megfizetsz a bűnödért, te rohadék. Az utcán Sasha próbálja menteni a menthetőt, de kevés sikerrel, pedig beveti az "én adtam a bizonyítékokat" kártyát is.

Yokas a kórházban, a focista gyerek elmeséli hogy ő csak pofánvágta a csajt, és egy kő volt rossz helyen, na persze, az a hülye kő, az. Az indok a fentebb leírt klisés izé, én focizni akarok, nem gyereket nevelni, de a csaj nem értette meg, blablabla. Finney és Grace beszélgetéseit nézni olyan, mint sajtreszelővel hokizni, tehát tekerünk. Yokas elmegy vezekelni a halott lány szüleihez, bocsánatot kér, és elmesél mindent, itt kapunk egy kis kioktatást a kulturális különbségekről, örülünk neki, ilyet már nem hallottunk vagy tíz perce. Sully este megdicséri Finneyt (van melegség a rideg külső mögött), Yokas este a lányával, aki meglepetésre őt választotta, és nem Fred bácsit, ennek örömére beszélgetnek, én büszke vagyok rád, anya, én meg sírok, lányom, és remélem soha nem dug meg senki, mert akkor lelövöm az illetőt. Montázs jön zenére, Sasha sír, Davis mered a semmibe, Grace és Finney vacsiznak, mi pedig búcsúzunk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2007.07.11. 11:59:03

hátvédként fordították.
volt is egy kis verbális kavar, mert mint mondták, hogy hátvéd a csapatban, erre Jelly mondja, hogy "rühelltem a hátvédeket", Sully meg: ja, mondja ezt egy hátvéd"
nemértettem, de már értem.

Hivatalnok 2007.07.11. 12:05:18

Sz@r rész volt, mert nem volt benne "Cruzy baby" :(
Bosco helyett meg ezt a 150 cm-es nyálképűt erőltetik (Sean Penn hasonmás tényleg, eddig fel sem tűnt :)).
"Lassítva futó lábakkal nyitunk, Davis az, aki ezek szerint nyitóképnek tökéletes a sorozat készítői szerint, mi atlétás Cruzt szeretnénk inkább." :) Sixx-nek, mint mindig most is igaza van, bár nagy duzzogva Szasát is elviselném. :)

Faby 2007.07.11. 12:11:28

A quarterback - hátvéd dolgot már soha nem fogjuk tudni megváltoztatni, ott van a back szócska, talán amiatt?
Bár az egyik online fordító is hátvédnek hozza.

Mme du Tancin 2007.07.11. 12:22:36

nem fred bácsi az, akit a kiccsaj nem választott? má'bocs.

sélli 2007.07.11. 12:22:51

Hivatalnok, sztem Bosco sem nagyon magasabb júnior genyánál... na jó, talán kicsit, monnyuk 155 cm, de nem egy Davis-i magasság, az tuti.
Nem tom, nekem Cruz olyan benyomást kelt, hogy olyan csúnya, hogy már szép. De inkább az előbbi :)
Arra leszek kíváncsi, hogy mivel fő genya kinyiratta a börtönben az egyetlen olyan tanút aki érdemben tudna nyilatkozni az ügyben, Davis mégis hogy a gyíkba fog 5-ről a 6-ra jutni... A bíró (?) akinél az eredei mappa volt max még fél részig fogja húzni, mert gyanítom 'véletlenül' elüti majd egy autó...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.11. 12:28:19

Sixx, kösz a gyorsaságot (bár nyilván nem miattam siettél), a kábeltévének meg szerencséje van, hogy nagy dolgokról nem maradtam le!:)
Kíváncsi leszek, hogy alakul majd a sorozat megítélése, amikor egyszer elkezded elölről. Bosco gyerek is megér egy misét, és vannak egy csomóan, akiket már nem látunk ezekben az évadokban, pedig állati jó figurák.

Gukker 2007.07.11. 12:52:16

Már bocs' de az Országh szerint
quarter-back:
US sp összekötő [futballban]; hátvéd [amerikai futballban]

Tehát az amerikai futballban bizony hátvéd. Az európai fociban (soccer) összekötő. Hogy egyébként ez mit jelent azt nem tudom, mert a egyik focihoz sem értek.

Faby 2007.07.11. 13:16:40

Akkor az Országh rosszul tudja:
""A quarterback (rövidítve QB) az amerikai futballban egy pozíció a támadócsapatban. Magyar neve irányító, mivel ő a támadók vezére, "karmestere". Ő az, aki tudatja a támadócsapat tagjával az ún. huddle-ben – ez a snap előtti 25 illetve 40 mp-es megbeszélést jelenti – a következő play-t (akciót).""

wikipedia.hu

Érteni én sem értek hozzá nagyon, de láttam egy-két meccset filmet, és világos, hogy a quarterback feladatköréhez legközelebb a magyarban az irányító áll.
Arról nem beszélve, hogy egyértelműen támadójátékos.

Ha tudnék html-ben linkelni, akkor...
De így csak ez marad:
hu.wikipedia.org/wiki/Quarterback

Faby 2007.07.11. 13:17:26

Mégis tudok linkelni????

Vagy valami script?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.11. 13:59:03

Gukker: már bocs, de az Országh-szótárban a pogácsa is benne van, és a tarhonya is, amit leteszteltem írektől amerikaiakig mindenféle angol anyanyelvű kollégákkal, és egyikük sem jött rá az angol megfelelő alapján, hogy mi a faszt akar vele mondani. Az már csak hab a tortán, hogy nem kötőjellel írják, hanem egybe... Hátvéd az apja faszát.

Angie24 2007.07.11. 14:52:21

Köszi Sixx a gyorsaságot:-)). Az azért vicces volt, mikor Yokas a következőt mondta: "Ebben az országban az embereknek vannak jogai".:-)De hogy már megint mennyire demagóg volt a muszlim hit bemutatása... Vagyis: muszlim=gonosz, amerikai=becsületes. Még szerencse, hogy nem az apát hozták ki gyilkosnak.

ezekiel 25:17 2007.07.11. 16:02:44

"hátvédként fordították.
volt is egy kis verbális kavar, mert mint mondták, hogy hátvéd a csapatban, erre Jelly mondja, hogy "rühelltem a hátvédeket", Sully meg: ja, mondja ezt egy hátvéd"
...nem azt mondta, hanem azt, hogy "igy beszél egy igazi védő" ugyanis a védők dolga, hogy lezúzzák az irányitót.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2007.07.11. 16:18:28

Davis nagyon is jó az intróba, de persze kinek a pap, másnak a papné :)
Cruz pedig igen dögös női szemmel, bár tegnap tűnt fel először, hogy valahogy egymáshoz közelít a két szeme. De lehet, hogy csak a pszichozás hozta ki belőle, annyira koncentrált a szerepre :)
Amcsik... az orosz ősellenségből lett muszlim ősellenség.

Dallas 2007.07.11. 16:53:37

Jahh, nagyon béna volt ez a muszlimozás, de a konklúzió is. Kiváncsi vagyok Shasára, hogyan éli meg h lebuktatták, mit szólnak hozzá a többiek. Gyakorlatilag örülök, h a rekekklub annyira kretén, h gyorsan le akarja zavarni a sorozatot, mert legalább többet látok belőle egy este..

noriq 2007.07.11. 17:32:10

én meg annyira nem vágom h fekacsajra mér kell kiakadnia dévisznek. belső ellenőrzés - és akkor mi van? bántotta tájt? hm? nekem annyira egyszerű ez az apuszál, hogy az már bonyolult. magyarázat kell vkitől aki nem tegnap nézett bele először az új évadba. lécci.
(boldog névnapot nekem!)

mókus 2007.07.11. 19:29:44

john wells nagyon kreatív módon a másik sorozatában (ER, vészhelyzet) is leadta ugyanezt a sztorit ("becsületgyilkosság") és hasonlóan demagóg, gáz volt..
kicsit elegem van már, hogy mennyire nevetségesen nyomják azt a propagandát.. Mondjuk az átlagamcsi sajna a tévéből meríti az információit (nem kamu, tény, felmérések), szóval a legtöbbjük mindent bekajál, amit a sorozatokban/filmekben hall :(
Persze nyilván nem csak az ameriakiak, de ez ettől még tény :-s

yokas-t hogyhogy nem perelte be a muszlim family? Tök paraszt és jogtalan volt minden mozdulata és tette a család ellen! Aztán elment a házhoz, de nem is annyira bocsánatot kérni, mint inkább megint beléjük rúgni és "észt osztani". De a leggázabb az, hogy a yokas-t alakító színésznő (??) eljátszik egy ilyen szerepet, a perzsának látszó anyukáról satöbbi már nem is beszélve..
áh, nem húzom fel magam, csak ez elég gáz..
Egyébként a muszlim családot jobban is ábrázolhatták volna, de persze nem is ismerik mi az, így aztán nehéz..

almapaprika 2007.07.12. 10:13:16

Néztem én ezt a szörd vaccsot anno, aztán kicsit nem, most meg megint igen, de valamit nem értek. Ugye jól emlékszem, hogy anno nem csak mentősök, meg zsaruk voltak benne, hanem tűzoltók is? Azok hova lettek? New York-ban nincs tűz, vagy autóba szorulás? Ja és az összes cica lejött a fáról... (Bár most nézem, hogy Grace mentősnő vállán egy FIRE DEPARTMENT embléma díszeleg) Most akkor hogy is van ez?

Cold Heart 2007.07.12. 12:28:21

Mintha egyszer összevonták volna a mentősöket és a tűzoltókat...

2 résszel ezelőtt is, az újfiú tűzoltó volt, és nem csak a közvetlen kollégák várták, hanem a mentősök is, szóval az F.D. felirat emiatt lehet.
Tűzoltás, szabadítás persze ettől függetlenül tényleg nincs.

mókus 2007.07.12. 22:58:00

A korábbi gárda szerintem elment. Eddig is alig ovltak tűzoltók, főleg a jimmy képviselte őket és a szőke lány, aki meghalt a robbanásban.

toi 2007.07.13. 07:59:11

nem akkor ejtette túszul őket a Doki, mikor összevonták őket?
tiltakozása jeléül?

mókus 2007.07.13. 22:38:10

de a dokit azt hiszem azóta elmeotthonba küldték

érdekesség: öt rész múlva (a 15. részben) vendégszerepel majd helen mirren színésznőnéni, aki grace anyját alakítja, ha jól emlékszem..

mókus 2007.07.13. 22:39:10

más: kevesebb mint három hónap izgalom és full vége lesz a harmadik műszaknak. Ez a hatos széria volt az utolsó (azt hiszem)

mókus 2007.07.24. 22:20:46

nem hiszem el, hogy megint iszlamofób ez a rész is.. john wells nagyon utálja a muszlimokat és a lehető legnegatívabban akarja őket beállítani :(

Velleda 2007.08.08. 12:12:24

help! Nem lesz hogyvolt a tegnapi részről? Én nem tudom hogy csináltam, de átcsúszhattam egy másik időzónába a két epizód között, mert a " mi történt az előző részben" cimű összeállításban voltak olyan dolgok amit én nem láttam, és fogalmam sincs, hogy hogyan alakult. (A Carlos betegsége körüli dolog.)

dr. pretender 2007.08.08. 23:37:18

Szerintem tegnap az RTL kihagyott egy részt...
süti beállítások módosítása