Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Törtetők 1x01 - Pilot

2007. július 08. 10:33 - index

Ismét hogyvoltozott egy olvasó, ezúttal bakfitty írta le milyen is volt a Törtetők című űberinsider sorozat pilotja. Jó szórakozást hozzá!

Na vajon milyen sorozat az, ami úgy kezdődik hogy egy baszomnagy citromsárga Hummerből kiszáll egy köpcös, félig szicíliai fazon, és a bikinis csajok mind odaköszönnek neki? Milyen az, amiben az első párbeszéd-jelentben elhangzanak a ”Nike”, ”pöcs” és ”Warren Beatty” szavak? Ez az Entourage, avagy magyarosan Törtetők (pedig a Slepp pontosabb fordítás lenne, de úgy kutya nem nézné), a férfiak Szex & New Yorkja Amerika másik partján és fordított nemekkel.

 

Szóval a köpcös gyerek Turtle, a nagy áttörés előtt álló nyálarcú színész, Vincent Chase sleppjének egyik tagja. Velük lóg még Vincent féltestvére Johnny ”Drama” Chase, az örökös mellékszereplő a kilencvenes évek szappanjaiban, és akinek az egyetlen nagy dobása a Viking Quest főszerepe volt (értsd: Drama = Kevin Sorbo). Ott lakik még Vince vendégházában Eric is, avagy röviden E (ejtsd Í), a kvázi főszereplőnk, szóval ők négyen hatalmas haverok, egy helyen nőttek fel, kitartanak jóban-rosszban, de inkább jóban, mert láthatólag kurvára élvezik az egészet ami rájuk szakadt.

Tehát Turtle megérkezik a nagy Citrommal, viszi Vince-nek az új filmjének (Head On, nevezzük Fej Rának) plakátait, jön a férfiduma a reggeli/tízórai fölött, Turtle próbál csajozni, a srácok elejtik, hogy ma este nem mennek partira, hisz Vince-nek premierje van. Expozíció folytatódik, ők mind egy suliba jártak, igaz Drama csak füvet árulni, Ericet most dobta a nője, jól lebiccsezi mindenki, és a tesztoszteron már az egekben. Megy a négyes limóval a premierre, kiderül Drama-nak van minimálszerepe Vince filmjében, hát istenem, kell neki a farvíz, egyetlen mondatát el is mondja „I'm outta here, motherfuckers!” és már oda is értünk a veres szőnyeghez, kattognak a vakuk, sikítanak a lányok, Vince vigyorog, mint egy hülyegyerek, Eric becsületes írhez méltóan kicsit lemarad, Drama meg Turtle persze tapadnak rá a nagy haverra, mint polip a kőre.

Vágás, már lement a film, megy a smúzolás a rajongókkal, producerekkel, a Fellini filmekben az ilyenekbe fásul bele Mastrioanni, hát Vincent Chase is húzza a száját, Turtle és Drama csajozik éééééééés megjelenik Ari Gold, Vince ügynöke, a legnagyobb és leghatékonyabb faszkalap a világon, most is baszogatja E-t hogy ugyanmár olvastassa el Vince-el azt a nyamvadt forgatókönyvet (Matterhorn a címe, nevezzük Anyagszarvnak). Ari nagyon szeretné ha Vince elolvasná, E megígéri, Ari mozdulataiban már most ott az idegbaj, pedig mi még nem láttunk semmit. Ari el, Turtle talált egy olyan csajt, aki hasonlít E exére, nosza Í dugd meg bosszúból. De egy rövid trécs után (témák: bosszúdugás és oboa) jön az első húsvér cameo a sorozatban, ugyanis a lépcsőről leereszkedik Ali Larter avagy Niki a Hősökből. Ali keresi Vince-t, akit úgy néz ki bújtatni kell a szigorú asszony elől, nem is csodálom, ahogy a száját biggyeszti biztos bemosna neki egyet, Vince meg repülne a falig. Ali megereszt két fákkot, és már megy is a dolgára, sovány cameo.


És a limóval megyünk is hazafele, már négykeréken is dúl az édes élet, csajok mindenkinek az ölében, a tematika még marad egy ideig csak közben eljutunk Vince házáig, azon belül meg a medencéig, Drama tarzankodik egyet, Turtle próbál fűzni, Vince már kettővel nyomja, E beszarik mert tényleg úgy néz ki a csaj mint az exe, de sebaj, mindenki elvonul kefélni, bár Turtlenek cserébe meg kell mutatni Vince hol reggelizik. Gyűlik a geng reggelizni, mindenki dicsekszik, de E észnél van, szól Vince-nek, hogy olvasni kell. E már olvasta az Anyagszarvot, neki nem tetszik, hát akkor Vince sem csinálja, kiderül hogy a nyálszínész annyira utál olvasni, hogy a tegnap bemutatott film forgkönyvét sem futotta át, naszép és ő él a nagy puccban. Olvasni nem fog, az neki nem megy, de a mítingre elmegy a francia rendezővel. Úton arra szembejön cameo #2 Mark Wahlberg, executive producer és a sorozat alapanyaga. Marky Mark, Turtle és Drama haverok, de amint felismerjük sztárunkat már el is tűnik saját sleppje között.

Hazafele kicsit basztatják egymást közt a filmrendezőt merthogy francia és mindig kérdezgetett, de jön a hívás Aritól, hogy minden fasza, Vince-t imádták. El kellene olvasni a könyvet, Vince nekiáll, a többiek golfoznak mások tetőjére. Turtle elmondja miért lesz akkora sztár Vince, csak hogy kezdjük el mi is lassan felfogni („Jól néz ki, tehetséges és nagy a feje!”). Vince kiszól, hogy az Anyagszarv könyve hulladék, de azért majd végigolvassa. Zsaru lenne a szentem benne, kapna érte 4 milliót, de közben megint hív Ari, Vince rákeni E-re az egészet, hogy ő nem akarja, Ari elhívja vacsizni az ír kölköt, hogy azért mégis hogy képzeli a dolgot, Ari arca fura alakzatokba rendeződik, rosszat sejtünk. Közben ratyi sitcom-közjáték, megjött a megrendelt rotweiler Arnold, mindenki fél tőle, Turtle beöltözik hokicuccba hogy teszteljék a kutyát, haha, ugorjunk. Vacsora az ördöggel, Ari a bájcsevej után leszidja E-t, hogy ha majd pizzériát kell vezetni akkor neki szól, de sóbizben kussoljon, E sem tejszínhabból van, visszaszól hogy letörli azt a vigyort, ha még egyszer így beszél hozzá. Lenne mit törölgetni.

E már alszik a kanapén, biztos sok volt Arival a szaké, Dramaék jól megtréfálják és felébresztik, haha, itt is ugorjunk. Holnap osztálytalálkozó a bandának, de mégse, Turtle szerzett a dílerétől egy repülőt, menni kell Vegasba. E picsog, többiek rátesznek egy lapáttal, látták az exét Vince Vaughnal, aki egyáltalán nem néz ki szarul. Íben megfagy a vér, de csak vicc volt, amiért tartós kapcsolatban élt. Men power! Megérkezik Vince, ő is lebassza E-t hogy beszólt Arinak, E azt mondja, hogy akkor rúgja ki Arit, Vince már tárcsáz de a haverja leállítja, hogy azért mégse, gondoljon a karrierre. E-ből kibújik a lényeg, megmondja Vince-nek, hogy nagyon rossz az Anyagszarv, és ne vállalja el. Újabb bájcsevej, csak hogy megnézzük milyen hülyén áll a nyálszínésznek a vízipipa.

Megy mindenki Vegasba, E elküldi Turtle-t fejhallgatóért, pedig nem is kell, hatalmas visszavágás van a kocsira ragasztva, ez is hahaha, itt is ugorjunk. Ari telefonál és nagyon mérges, Colin Farrell lecsapott az Anyagszarvra, E elgondolkodik döntése helyességén, berobban egy hipihopp szám és jön a végefőcím.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

etiop 2007.07.08. 12:48:12

Ez rohadt jó volt. Volt néhány röhögős pillanatom. Még decemberben láttam az elsőt, de a sárga hummeres plakátos nyitójelenet egyből beugrott.

clegane 2007.07.08. 12:59:13

örülök az Entourage hype-nak, de valamiért az jön le nekem, hogy a Hogy volt írójának nem teccik a sori... vagy csak túl cinikusan állt neki a cikkírásnak :)

mittomén, ez alapján én tuti nem kezdeném el nézni, sőt, pedig bizony az egyik legjobb sorozat napjainkban.

[ross] 2007.07.08. 13:42:46

elolvastam, tetszett. aztán megnéztem, és az is tetszett :)

N.Zoli 2007.07.08. 14:52:42

Gratula bakfittynek, azért kíváncsiságból megnéznék egy-két részt.

Beyonder 2007.07.08. 18:20:07

2 rész után cancel lett nálam. Unalmasak és unszimpik a főszereplők.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.07.09. 12:54:06

köszönöm a bókokat. finoman szólva kurvára imádom ezt a sorozatot, csak még az elején botlatozik, később már kiirtják belőle a tipikus ostoba sitcom jeleneteket.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2007.07.09. 22:35:47

No, gratula az újabb "az olvasó ír" hogyvolthoz!
Ez a terjedelem némileg olvasóbarátabb, mint a Vészhelyzeté volt.
A stílus is jó (Johnny "Drama" Chase és társai), ezennel megszavazom a folytatást! ;)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2007.07.09. 22:37:00

Igaz, a sorozatot korántsem biztos, hogy rendszeresen nézni fogom, de a hogyvolt jöhet.

silaris (törölt) 2007.07.16. 13:20:14

kis off:
minden kedves cikkíró/szakdolgozó/hogyvoltszerző figyelmébe ajánlom a magyar helyesírás szabályait, a "hogyan toldalékolunk idegen neveket" témakörben. Pl. Drama-nak helyett Dramának, viszont Turtlenek helyett Turtle-nek. Számomra nagyon zavaró. A leginkább akkor, ha mgh a név vége. Legyetek szívesek meghosszítani és egybeírni! Dramának, Hiróval, Kutyafaszát. A magyar helyesírás legfőbb alapelve ugyanis a KIEJTÉS.
nagy on:
szerintem a cinizmus elfedi azt a lazaságot, ami a slepp (én is ezt a címet akarnám, és én is azt gondoltam, hogy nem néznék, de engem a törtetők cím jobban zavar) lényege. persze nehéz hogyvoltot írni egy olyan sorozatról, ami maga is beint halivudnak. :D
süti beállítások módosítása