Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Harmadik műszak 6x05 - Embervadászok

2007. június 27. 15:39 - sixx

Az előző részben meg lett fenyegetve egy besúgó, ki lett nézve egy újoncrendőr szép mentősnéninek, ágybavalónak, és hulla lett találva, nyakában táblával. Itt nyitunk, a kamera kéjes élvezettel mutatja a sebeket, az üveges szemeket, a fehér bőrt, HULLA BAZMEG, értjük. Mivel az őrs mögött vagyunk, hamarosan kint van mindenki, Sully, a főnök (nevét nem tom), de nem velük foglalkozunk, hanem a testen látható nagyszámú sebbel. Yokas is megnézi. Kínozták szerencsétlent, ezzel is tisztában vagyunk. Megjön Miller hadnagy is, akinek az üzenet szól, érthetően nem vidám. Hejj, itt van Cruz, a Furcsaarcú Nő is, hiányoltam. Főcím.

Miller telefonoz, valakit arról győzköd, hogy nem random gyilkosságról van szó, hiszen üzenet van hagyva, stb. Kiderül, hogy a vonal másik végén magyarázkodó illető (ex-felettes) nem engedte, hogy Miller az ehhez hasonló ügyeken korábban melózzon, és ezért helyeztette át. Nocsak. Cruz végighallgatta a beszélgetést, és nekimegy Millernek, hazudtál, nyomorult, nem is azért jöttél ide, hogy én ne flangálhassak atlétában kedvemre, hanem mert kiborítottad a főnöködet! Veszem le menten a göncöt!

Yokas, aki elméletileg újonc detektív, máris utasítgat és szervez, ez nem túl életszerű, de jól áll neki. Miller jön segíteni, mert ő azt is tudja, hogy a tűszúrások a hulla karján milyen gyártmányú tűvel készültek, stb. Talán neki kellene nyomoznia ebben az ügyben is, mondja, nem az egynapos detektívnek, de Yokas keménycsaj, és emelt hangon közli, hogy meg tud ezzel a feladattal birkózni, nem kételkedünk benne. Ugrunk, random kocsmai buli, középen Finney újoncrendőr és haverjai, pia, csajok, rákenroll. Mit ünnepelnek? Az első hulláját. Kedves. Ki tűnik fel a képben? A mentősnéni, Grace. Ez nem volt elegáns a forgatókönyvíróktól.

Carlosra ugrunk, aki Holly mentősnéni lakásának az ajtaján dörömböl, hogyvolt azzal a csókkal? Nem vagyok a csávód, nem szeretlek, érted, te nő? Én nem fogom fel a jelenetet, mert tudom, hogy dugás lesz a vége, de akkor meg minek? Vissza Millerre, aki vagányan pózol egy járörkocsi elején, és elmeséli, hogy már négy ilyen testet találtak, módszer ugyanaz, az áldozatok prostik, vér egy csepp sem bennük, mert a beteg elkövető lecsapolja. Miller szeretett volna nyomozni az ügyben, de leállították, mert a "sorozatgyilkos" szótól félnek a rendőrségen. Hja, mi meg a sorozatgyilkosoktól, de nem vagyunk kurvák, szóval annyira csak nem rossz a helyzet. Miller közli Yokasszal, hogy nem lesz ujjlenyomat, mert ügyes az elkövető. Miller mindent tud, akár még ő is tehette.

Finney/Grace fronton a násztánc elején vagyunk, mosolygós sörözés, kúrásról (még) nincs szó. Majd lesz. Carlos/Holly viszonylatban már az ágyban vagyunk, és dugás után, Carlos persze arról papol, hogy ő most éppen nem keres barátnőt, blablabla. Vissza a kocsmába, Grace a budiban teszi magáévá Finney-t, mert itt erről van kérem szó, a csaj kezdeményez orálisan. Vágás, hulla, mellette táska volt, benne név, szóval nem ismeretlen az áldozat, és erre megszólal valami nagyon hetvenes évekre emlékeztető mély szintihang, amolyan John Carpenteres téma, és a GONOSZ szemszögéből mutatják a helyszínt, mert visszatért, és nézi. Mert ezek ilyen hülyék mind, ezek a sorozatgyilkosok. Hirtelen reggel lesz, eligazítunk, a címben belengetett embervadászat következik, el kell fogni a nyikhajt, mondja a főnök, akinek nem tudom a nevét. Yokas vezeti a nyomozást, közli, ez elég furcsa lehet a többieknek, egy hete még ő is ott ült közöttük. Mentőségre kapcsolunk, a két nő vigyorog, asszem ez az ún, "post-coital glow" az angolban, amit most látunk. Carlos ideges, mert Holly hozzászólt. Eszem megáll, ez a faszi teljesen hülye. Holly mindenki előtt bejelenti, hogy járnak. Király.

Vágás, sorozatgyilkos figyel szőkenőt, a kezén gyűrű, hoppácsak, ilyen van nekem is. Yokas az őrsön dolgozik, Jelly ideges, mert újonc létére nem főzött kávét. Telefon jő, megvan a halott lány családja. Miller is megjön, segítő kezet nyújt, oldjuk meg ketten, hadd dörgöljem az előző főnököm orra alá, jólvan, akkor melózzunk együtt. Ismét a gyilkost látjuk, szőkelányok láttán kormányt markolászik izomból, ez valami betegség lehet. Cruz és Sasha dumálgatnak egy sort, te Sasha, szerinted Finney a besúgó? Á, nem. Mentősök, Grace és Carlos robognak valamerre, a csávó teljesen ki van készülve a tegnapi dugástól, mi van, ez látens homoszexuális? Közben Holly MINDENKINEK elmondja, hogy Carlos megdugta, többek között Davisnek, aki Carlos szobatársa.

Grace és Carlos kies környékre ér, gyanús a dolog, az is, az állítólagos betegember drogos, fegyvert fog Carlosra, és anyagot akar a mentőautóból, ilyet is láttunk már. Carlos addig pofázik, míg meg nem ráncigálják a haját egy kicsit. Hullaház, Yokas és Miller konstatálja, hogy a csajt megfojtották, a vérlecsapolás idejét nem tudják meg, de azt igen, hogy az elkövető minden bizonnyal tanult orvoslást valahol, mert a vér nem alvadt meg, hanem mind kifolyt. Ugrunk a gyilkosra, aki egy öregek otthonában melózik ápolóként. Davis és Finney járőröznek, Davis azonnal rátapint, hogy valami van az újonc és Grace között, a dugásról egyelőre nincs szó. A drogosok vs. mentőség meccsen a bűnözők vezetnek, az egyik pisztollyal tartja sakkyban Carlost, a másik éppen megerőszakolná Grace-t, de csak kis petting lesz belőle, és verekedés, aminek a végén Carlos fejét beverik a pisztollyal, vér folyik belőle, DRÁMA VAN, mert Carlos agyrázkódást szenvedett, és kórházba kell vinni. Az egyik drogosnak ez annyira nem tetszik, és a Davis-Finney páros is megérkezik, itt hiríg lesz.

Yokas ismét a házban, a halott lány legjobb barátnője keresi, mert látta az elkövetőt. Vissza a drámára, a megérkező rendőrök egy fasza kis túszdrámába csöppennek, aminek az a vége, hogy Finney újonc Clint Eastwod üzemmódba vált, és fejbelövi a drogos köcsögöt, ezzel akar jó pontot szerezni a bögyös mentősnéninél, vagy mi? Tanukihallgatás, a kislány leszögezi, hogy nem kurva, csak pénz kér néha a dugásért, megnyugodhatunk. A gyilkos egy sötétkék furgonnal közlekedik, és eladó kiskutyákkal csalja tőrbe a lányokat. Ja, és zöld műtősruha vagy mi volt rajta. Mellesleg a szemétben kólásdobozt találtak a rendőrök, ujjlenyomattal. Mentőkocsi, padlógázzal a kórház felé menet, Carlos szarul van. Nem érdekes, vissza Yokashoz. Az ujjlenyomat alapján priuszos elkövetőnk van, kék furgonnal, minden stimmelni látszik, szerintem klasszikus átbaszás, de meglátjuk. Kék furgont mutatnak, meg közben Yokast és Millert, azt kellene hinnünk, hogy ahol a rendőrök vannak, ott a gyilkos is, de ennél mi sokkal tapasztaltabbak vagyunk.

A gyanusított bilincsben, de persze NEM Ő AZ IGAZI GYILKOS, ezt hívják red herringnek angolul, csak ez most mérföldekről látszott, mint ahogyan az is, hogy az igazi gyilkos majd idegbeteg lesz amiatt, hogy nem őt gyanusítják. Az új áldozat már kinézve, kiskutyát visznek neki, és elkábítják, sejthető volt, hogy ez nem egy ennyire könnyen. Miközben Miller az ártatlanul vádolt faszit vegzálná tovább (Yokas spec. hisz a szerencsétlennek) egy apa magyarázza emelkedett hangon az előtérben, hogy a lánya eltűnt. 16 éves. Miller odafordul, erre a FASZI KÖZLI, HOGY Ő A GYILKOS, ÉS A LÁNY VÉRE ÉPPEN LASSAN FOLYIK KIFELÉ, 12 ÓRÁN BELÜL MEGHAL. AZTAKURVA. Ez milyen cliffhanger már!!!!

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.06.27. 16:06:50

a végén frankón eszembe jutott a Hetedik...
jó rész volt, a csajt úgyis megtalálják.

Angie24 2007.06.27. 16:20:37

Kevin Spacey azért elegánsabban csinálta:-)). De azért ez a Télapó-szerű figura sem rossz - már ha lehet ilyesmit írni gyilkosokra (ezt azért nem tudom hihagyni - csak nem begolyózott a Bill Murray-féle Idétlen időktől?:-) ).

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.06.27. 16:41:37

Ez a csávó egyébként szerepelt a Horrora akadva 2-ben ő volt az aki mondta hogy fogd meg az erősebbik kezemet.Meg a pulykás trükk hani hani hó.

r.crusoe 2007.06.27. 16:54:53

Nekem is tisztára a Hetedik jutott eszembe, most is tisztán felidézem képpel és hanggal, amint K.P. véresen besétál a rendőrkapitányságra és csöndesen, majd hangosan kiáltja, hogy: Detective!

Tatarszkij 2007.06.27. 17:26:29

Elég érdekes volt az idő múlása ebben a részben. Míg a mentősök felnyalábolták szerencsétlen Carlost, s beértek vele a kórházba, addig a rendőrségen baromi sok miden történt. :)

Más: a héten direkt figyeltem, Cruz rangja a magyar szinkronban hadnagy, jól emlékeztem rá. Miller pedig főhadnagy lett.

Madmoazell 2007.06.27. 18:51:26

Meg vagyok lepve, micsoda dark lett a third watch, a tegnap esti 2 részhez képest az eddigiek mesedélutánnak is elmentek.

Denisa Wry (törölt) 2007.06.27. 19:25:46

Még jó hogy az előző rész végén felébredtem és benyomtam a videót.
Na ez jó volt.

Denisa Wry (törölt) 2007.06.27. 19:28:42

Sixx: úgy emlékszem említetted hogy ez elött nem nézted, azt ajánlom már ne is pótold, mert az eddigi évadok, hogy legújabb kedvencemet szentjánosbogár kapitányt idézzem: "lepkefing" voltak ehhez képest.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.06.27. 20:50:03

Sztem meg kicsit sem, én mindig csodálkoztam, hogy ez a sorozat 12-es karikával megy szombatonként, kora délután. Ne nevezzük már lepkefingnak, amikor a mentősöknek egyetlen alkalommal besegítő tűzoltó csajt kettévágja egy felboruló autó, vagy amikor Doki bekattanva túszul ejti a fél őrsöt, vagy a Cruzos drogdíler-üldözős részeket, vagy amikor Kim végre bepasizik, de lelövik az emberét... Fel sem lehet sorolni, mennyi izgalmas rész volt már az előző évadokban is...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.06.27. 20:52:35

Egyébként sztem Miller nem Cruzzal fog összejönni, hanem Yokasszal...
Én sok mindennek nevezném ezt a sorozatot, de sablonosnak semmiképp. Jó, bevallom: szeretem:)

Denisa Wry (törölt) 2007.06.27. 21:15:17

Igazából nem az izgalom miatt hanem a hangulata, a képek, zenék, cliffhanger-ek miatt van olyan érzésem mintha nem is ugyanaz a sorozat lenne.

squeegy beckinheim 2007.06.27. 21:39:13

csodálkozom hogy sixx csak most fedezte fel

Desmond Wallace 2007.06.27. 22:21:14

Nekem meg még mindig az a sorozat ami eddig volt. Vagyis nagyon szeretem. Nagyon jó részek voltak eddig is. Korábban is volt már pl. Nickelback és Enya.

toi 2007.06.28. 10:16:18

cliffhanger fasza:)
én is szeretem ezt a sorozatot, és télleg, el is felejtettem, amit Nadine mondott, hogy jórégen ez még hétvégén délután ment.
aztán meg keddenként kilenctől, utána meg alias.

ColLector 2007.06.28. 13:32:55

Nekem meg a Dexter jutott eszembe, gondoltam is magamban, hogy koppintás, de aztán rájöttem, hogy a Harmadikműszak előbb készült, hm.

Dorkapa 2007.06.28. 14:05:04

Jó, pörgős részek ezek, szóseróla. De nagyon elment az egész a rendőrök irányába, jó, tuggyuk: ott mindig történik vmi. Vmi véres, vmi megrázó, vmi hűdehűha. A tűzoltók meg szinte(?) teljesen ignorálva lettek. Pedig assevoltrossz: pl. a csaj aki belilleszkedni igyekezett, meg a csajok kedvence: Kim pasija akivel most megint összejött (és miatta pikkpakk le is
falcolt), ugye.
Carlos meg sirályság: olyan nagyon hülye seggfej, hogy kell, mert olyan szar hogy már jó! :)

Cold Heart 2007.06.28. 14:39:55

Bosco karaktere hiányzik.
Régi részek meg tényleg mások voltak. Emlékeim szerint történtek tényleg vicces dolgok. No és nem nyomozgattunk, hanem járőröztünk, meg roncsokból vágdostuk ki az embereket.
Az unikum volt, most meg...
remélem elmozdulnak némileg a régebbi részek irányába
süti beállítások módosítása