Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x17 - A társaság embere

2007. június 21. 10:45 - sixx

Na kérem szépen ez az a rész, amitől én először tettem le a hajam. Valahogy így kéne sorozatot készíteni mindenkinek, gondoltam annak idején, és ezen most sem változtatunk. Ez. Kiváló. Volt. A Bennet-házban nyitunk, egy kicsit visszaugrottunk az időben, hogy kiderüljön mi is zajlott a házban a család hazaérkezése előtt. Ted és Parkman közrendőr betörése, az zajlott. Ted megolvasztotta a kilincset (király) és így jutottak be, majd Parkman közrendőr aggódó tekintete láttán közli vele, hogy nem áll szándékában kinyírni Mr. Muggles-t, a világ regrondább kutyáját.

A két botcsinálta betörő a dolgozószoba felé veszi az irányt, ahol Parkman úgy dönt, hogy töltse le a vinyó tartalmát akinek hét anyja van, ő elviszi az egész gépet, oszt jónapot. Ted felhívja a figyelmét arra a tényre, hogy akár a Szemüveges Ember agyába is belenézhet, már ha úgy alakul, mert csak egyszerűbb. Tednek több esze van, mint a rendőrnek. Gáz van, megjönnek Bennették, és Ted Jack Bauer üzemmódba vált, legyen B-terv, mondja, ha a családját kínozzuk, majd beszél a SzE! Parkman, a családszerető nagy maci ezen kiakad, és egy kicsit vitatkoznak, de Ted terve csak jobb, mint a "kérdezzük meg a SzE-t a papírgyárban", így jöhet az előző rész zárójelenete, a pisztollyal érkező páros, és a túszejtés.

Ted közli Bennettel, hogy ne idegelje, mert akkor ő átmegy csernobilba, és baj lesz. Parkman tudja kezelni a helyzetet egyelőre, de nem lennék a Bennet-klán helyében ma délután, az tuti. FLASHBACK! Fekete-fehérben! 15 évvel ezelőtt! Eric Roberts, Julia tesója ül egy irodában Benettel, és kedélyesen beszélgetnek. Szereti maga a papírt? Bennet, aki ekkor még nem szemüveges, nagyon lelkesen fogadja a hírt, hogy a Szervezet fedőcégénél lesz területi igazgató, és nincsenek skrupulusai az "erkölcsileg megkérdőjelezhető cselekedetekkel" kapcsolatban, azaz emberrablás, gyilkosság, stb. Eric Roberts keménycsávó. A beszélgetés végén egyszer csak megjelenik a Láthatatlan Ember, szakáll és homelesskabát nélkül - ő lesz a SzE társa. Aztakurva.

A jelenbe visszatérve Parkman kitálal az egész família előtt, ez emberrabló, nem is papírgyáros! Elkábít minket és tetovál is! A család - kivéve Clairemackót - meg csak áll, és néz bután, hát igen, ezeket a cuccokat is kivakuzta a Néma (aki nem is az). Anyu figyelmét rögvest felkelti az "elfelejt" szó, hogyisvanez? Clairemackó agyában gondolatfoszlány kereng a Némáról (aki nem is az), Parkman, mint a héja csap le rá, te is tudod, kis szőke lyány? Clairemackó gondolatai csak úgy ömlenek kifelé a fejiből, Parkman elkotyogja, hogy a Néma (aki nem is az) a csajt nem is vakuzta meg, erre a SzE néz olyat, mint Bayer Zsolt a melegfelvonuláson. Ted kicsit ideges lesz és elkezdi sugároztatni a kezét, ezt te tetted velem, Szemüveges Ember! Szerintem ideje  megszólalnia Benettnek, mert gáz lesz. Főcím.

Parkman és Clairemackó az egyik szobában dumcsiznak, néha szóban, néha csak telepatikusan, kislány, az apád egy geciember. Ja, tudom, hogy nem papírgyáros. Emo neve is felmerül, meg a korábbi beszélgetések, mentsd meg a lányt, stb. Miért vagyunk mi különbözők? Miért nem olyan jó ízű a Coca-Cola műanyag palackból, mint üvegből? Miért? Parkman felidézi a szalagavatós bulit, vazze, neked ömlött a véred, ezt most hogy? Gyógyulok, és most már Emo is, aki gondolatot is olvas. Parkman összerakhatná már ezt, de nem teszi, inkább flashback.

A LE frizurája 15 évvel ezelőtt nagyon gáz volt, ezt szögezzük le. A parókakészítő osztály nem végzett valami jó munkát, de sebaj, a Le-SzE páros egy tűzesetről dumál fekete-fehérben, mi lesz a kislánnyal, kérdezi a Sze, és vágunk, ott áll Eric Roberts, egy másik faszival, hoppácsak, annak az épületnek a tetején, ahol a LE galambászkodik mostanság. A faszi megfordul, HIRO APJA AZ BAZMEG, ÉS OTT VAN NÁLA CLAIREMACKÓ KICSIBEN. A SzE tud japánul, dumálnak egy kicsit, az anya meghalt a tűzben? Meg hát. (Na ja, mi ezt már tudjuk, hogy baromság.) Na, akkor itt a gyerek, oszt neveljed. Nem jó ötlet ez, naccságosúr, nem is annak szántam, hanem parancsnak, vigyed, neveljed, ne szeressed. Kellemes ember ez a Hiro senior. Ja, legjobb poén: az asztal mellett ül egy kisgyerek, és nintendózik. Hiro az. Király.

Jelen, Clairemackó hisztizik, te tettél ilyenné, nem-is-apám, Szemüveges Ember? Parkman válaszokra vadászik a SzE fejiben, de az JAPÁNUL GONDOLKODIK, istenkirály ez a sorozat. Ted kiakad, na akkor gyilkoljunk le valakit, oszt majd beszél. A SzE egy pillantra angolul gondol egy széfre, Parkman közvetít, Ted kimegy széfet nézni, a SzE meg felpattan, és egy pisztolyt ránt elő a kandalló párkánya alól, de Parkman leüti. Kicsit verekedünk, Ted anyut fenyegeti, feszültség a köbön. Clairemackó üvöltve kéri Parkmant, hogy lője már le, a SzE is ezt sugallja gondolatban, Parkman meg fogja magát, és mellbelövi a csajt. Aztakurva.

Tednek nem tetszik a dolog, ennek a szar is keserű, mér' pont anyut akarta lelőni? Nem mindegy? A SzE gondolatban irányítja  Parkman közrendőrt, Clairemackót felviszik az emeletre, ahol vért és golyót köp és máris jóbban van. Parkman csak ragaszkodik ahhoz az elképzeléséhez, hogy a SzE áll az egész összeesküvés mögött, maga ilyen szörnyszülötteket csinál vasárnap délutánonként, hobbiból? A SzE-nek most lesz elege, félre vannak maguk informálva, haggyjanak már ezzel a szarsággal, nem én teremtettem őket. SzE közli Clairemackóval, hogy ő csak normális életet akart biztosítani neki, és a Cégnél még nem tudnak róla semmit, szóval üljön a seggén, Parkman meg kövesse a gondolatait, oszt minden jó lesz.

Flashback, 14 évvel ezelőtt, Bennet aggódik, hogy a neje sejt valamit, de Eric Robertsnek van rá megoldása: a Néma (aki nem is az), aki ekkor még gyerek, de a gondolatokat egyenként ki tudja szedni az ember agyából. Vakuzás rulez. Parkmanék a papírgyárban, a SzE nem bizonyítékot visz neki, hanem kábítópisztolyt, és őszinteséget ígér cserébe. Otthon Ted kis gombafelhőket generál a tenyerében, nagyon vicces látvány. A Néma (aki nem is az) csatlakozik Parkmanékhoz, a SzE neki is esik, beszélsz, bazmeg? Mér' nem mondtad? (Muhahaha.) Azért, mert a maga felettese még keményebb, válaszolja a Néma (aki nem is az). Na vajh ki lehet?

Ugrunk, 7 évvel ezelőtt, a SzE és a LE kocsiznak, be kell tömni egy rést, azaz a SzE feladata, hogy kinyírja a LE-t. Úgy látszik, hogy a pre-homeless LE lelkiismerete feltámadt, és rejteget egy hírót, ami halálos bűn, és meg fogják torolni. Egy hídra érkezünk, ahol a SzE kicsit vívódik magában, végül is ölt már ő embert, szóval annyira nem nagy truváj a dolog, de akkor is, a LE a barátja, stb. Hiába, no a SzE a társaság embere, és mellbelövi a LE-t, aztán még egyszer,  az meg átesik a korláton, és láthatatlanná válik. Jelen, a SzE és a Néma (aki nem is az) vitatkoznak, Clairemackó szarban van, és nem csak Ted miatt hanem mert a Cég is keresni fogja.

Otthon Ted rádöbben, hogy Clairemackó nem is halt meg, a lány közben kiszabadítja a családot, anyuék kirohannának a házból, de Ted átmegy Csernobilba, és megsugározza Clairemackót, aki nem hal meg még most sem, és anyura a szívbaj jön. Tedre is. Anyu - ki tudja hanyadjára - rádöbben, hogy Clairemackó híró, Ted meg elkezd gondolkozni, vajh most akkor Parkman tudta, hogy Clairemackó híró? Érdekes kérdések, de megjön a SzE, Ted ideges, Parkman, te át akartál vágni engem, kispofám? Ted belátja, hogy a halott ember nem beszél, így nem robantja fel a házat, hanem elengedi a családot, és csak a SzE-t tartja bent. A Néma (aki nem is az) segít őket kivinni.

A SzE elmagyarázza Tednek, hogyan találtak rá, és azt is, hogy erre gyógyír az nincs, te sugárzó szépség leszel életed végéig, Ted, ez van. Ja, egy megoldás van: ha kinyírunk, akkor vége. Erre megjelenik Eric Roberts, és lövöldözés lesz, meg sugárzás, Ted nagyon ideges lesz, és nagyon fényes is hozzá, a láncreakciót nem tudja megállítani, káosz, menekülés, robbanás, kiabálás, Parkman és Eric Roberts kiszalad, Bennet bent marad, mert van nála nyugtató. Clairemackó visszamegy a házba, mint a család egyetlen kvázi sebezhetetlen tagja, elveszi a fatertól a fecskendőt, és beledöfi Tedbe. Kérdés: a sugárfertőzés hogy nem nyírta ki a többieket? Mert lebuktak A KONYHAPULT MÖGÉ? Ennyi? Van ebben a sorozatban azért baromság, de mindegy. Az infernóvá átalakult házból megjelenik ZombiClaire, de nyugi, szépen lassan visszaváltozik.

Eric Roberts és a SzE beszélget a papírgyárban, Bennet a Némára (aki nem is az) veri az egészet, hát ő volt! Én nem is tudtam, hogy Clairemackó ilyen faszacsaj! Komolyan! Eric Roberts meg vagy hisz neki vagy nem, majd kiderül. Na, akkor hozzad befelé a lányod, jóember. Máris, mondja a SzE. Ted és Parkman elfogva, majd kiszedünk belőlük mindent, utána meg halálnak halálával halnak, mondja Eric Roberts, aki nagyon geci. Új hírót ismerünk meg ER mellett, jócsaj, és fasza képessége van, de nem spoilerezünk.

Az epizód végén egy kocsiban ülünk, Clairemackó és a SzE, flashback, kiderül, hogy a SzE szemüvegét Clairemackó választotta ki annak idején, és ugyanebben a beszélgetésben közölte vele, hogy örökbefogadták. Jelen, kocsi, a terv az, hogy a Néma (aki nem is az) elviszi magával Claire-t, de előtte megvakuzza a SzE-t, és bele is lő egyet, hogy hiteles legyen. Jövő héten folytatjuk.

99 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villa 2007.06.21. 10:54:01

azt mondja már meg valaki, hogy ha NE blokkoló képességű, akkor a faszér nem használja ezt sose? pl rayman esetében.

mándruc 2007.06.21. 11:01:03

És Parkmannak a Hősökig már elmúlt a gonorrheája?

vasszűz 2007.06.21. 11:01:28

Nem úgy volt, hogy Clairemaci 16 éves?
Mert a kisbaba max. féléves lehetett.
Mért nem égett le Claire haja? Az is regenerálódik?

vasszűz 2007.06.21. 11:02:38

És újra megnősült!

Denisa Wry (törölt) 2007.06.21. 11:03:51

villa: ez az egyik visszatérő kérdés ezzel a sorival kapcsolatban.
Fogadjuk el ez van és kész.
A hogyvoltok miatt most újranézem a sorit.
Köszi Sixx

villa 2007.06.21. 11:04:39

igen, elég furcsa volt a house után azonnal váltani parkman ügyben:))

villa 2007.06.21. 11:05:28

denisa: ez rendben van, hogy sokszor elbasznak dolgokat, csak ezeken az apróságokon annyit lehet bosszankodni, nem? na mindegy is, a lényeg az, hogy a legzseniálisabb rész volt ez eddig.

fasztumgél 2007.06.21. 11:05:50

Ted csak akkor tud becsernobilozódni, ha 10et mutat? :S
Egyébként meg már abbahagyhatná a képesség-fitoktatást, mert már rohadt melegem van!! :@

Denisa Wry (törölt) 2007.06.21. 11:05:58

mándruc + vasszűz: beletelt egy kis időbe mire rájöttem mire gondoltok.
Jó volt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.06.21. 11:11:27

Bennem az merült fel, hogy az Eric Roberts által alakított nagyfőnök nem azonos e Lindermannal.

Ha a kicsi Híró ott játszott apu mellett, miközben azok japánul beszélték meg a kiscsaj Clairmackó jövőjét, nem féltek a felnőttek attól, hogy mit hall és jegyez meg a kiscsávó? Hány éves lehetett? 8-10? És egyáltalán, mi köze van ennek az egészhez (Híró faterján kívűl) Japánhoz? Methogy a szervezetnél úgy látszik ez a hivatalos nyelv, a LE is perfekt...

És ha Híróapu is benne van a bizniszben, akkor vajon tisztában van a kicsi fia képességével? Főleg mióta a gyerek egyfolytában arról hadovál neki, hogy neki Ámerikában kell maradnia, mert küldetése van?

Halvány Görény 2007.06.21. 11:12:45

nálam két dolog okozott zavart, az egyik az idő, hogy 14 évvel ezelőtt volt csecsemő kler, én aszittem most olyan 17-18, nem valami végzősközeli növendék egy hájszkúlban?
a másik megencsak klerrel kapcsolatos, hogy most mi ez a képesség? ha levágnám a karját meg a lábát és félretenném akkor kinőne neki egy új? szóval az eltávolított részek is újranőnek, vagy csak a sérültek regenerálódnak?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.06.21. 11:13:15

Végre, ez egy jó rész volt. A kezdés meg tipikus krimi: kutya sétafikál az üres lakásban.

2007.06.21. 11:13:25

-Ted egy f@szkalap.
- a paróka részleg Eric Robert sérójával szerepelt le a legjobban (lsd fotó)
- Ted felesége meghalt a sugártól, a múltkor a sírja körül a fű is elsárgult, most meg mindenki very happy és egészséges, aki kikerült a házból
- Clairemaci haja miért nem pörkölődött meg egyáltalán (ha az is generálódik, miért nem ér már földig neki?)
- ha Eric Roberts már rálőtt Tedre, miért nem fejbe vagy célzott jól, vagy kapta el figyelmeztetés nélkül?
- ha ott volt a NH, aki nem is N a házban (ő vitte ki a csládot) a f@sznak nem blokkolta TEd képességét?
- SZE felesége a kórházban majdnem holttá nyilváníttatott, de SZE úgy döntött hazaviszik, itt meg már olyan virgonc volt a nőci, mint, aki daueroltatni volt,és onnan jött haza.
- imádtam, amikor a kis Hiro ugyanazzal a mozdulattal tolta fel a szemüvegét, mint a nagy Hiro ;-)


Spoilert maguk után vonó, merőben költői kérdések ;-)))
-miért volt Bennett, meg Hiro papa azon a teraszon, ahol a vastagszájú csaj papája élt, és LE galambászkodott
-kit is rejtegetett LE
-haslövéssel hogy fog SZE hazavezetni
-mit szólnak a Bennett residence szomszédai a kis armageddonhoz


vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.06.21. 11:15:31

Szerintem számos kérdést(mint a Klerét is) még a szerzők sem tudják pontosan megválaszolni. Ahogy a történet sodra hozza... ha kell a Klermacinak egy új kéz, előveszik a fiókból a takarékszövetkezet. :)

2007.06.21. 11:19:16

Clairemackó biztos
Taft-ot használ :)

sélli 2007.06.21. 11:19:52

Nyihihi! Valóban über remek volt a tegnapi rész!!! 1 dolgog idegesít -ami eddig is- Most végül Linderman = Híró faterja???
Nagyon jól meg volt csinálva Clair mackó égése-gyógyulása, 1 rohadt nagy hibával: a haja szála sem görbült - szó szerint. Azért az lett volna az igazi, ha a haja is leég és újranő....!!! De neeeem, ugyanolyan szépen ondolált mint mindig. Ehh.
Eric Roberts satu volt, mint mindig! Hajrá!rulez! (sztem nem Ő Linderman... vagy igen???)
Viszont Ted egyre unszimpatikusabb. Olyan mint egy 5 éves hisztis gyerek. Ráadásul még trapéz feje is van, szal nem szeressük!

Denisa Wry (törölt) 2007.06.21. 11:21:11

Több fórumon is végigolvastam a hozzászólásokat és mindig megmosolyogtat, hogy milyen kérdések merülnek fel ezzel a sorival kapcsolatban.
Az a jó film számomra ami elgodolkodtat.
És a "hibák" amiket felvetünk mind azt szolgálják, hogy gondolkodjuk, érdeklődjünk, kibeszéljük és nézzük.

Halvány Görény 2007.06.21. 11:24:53

hát igen, ezzel az égéssel kapcsolatban vannak nekem is aggályaim, ezért is kérdeztem ezt a karlevágásost, mer ugye szarrá égett szegény jány, viszont akkor mentek el belőle részek a levegőbe is gázok formájában, meg a hamu is le kellett volna essen róla, arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy szénné égett izom az hogyan mozgatja az embert? jobb lett volna egy terminátoros jelenet amiben a házból kilépő kler széthullik hamura és szénre, de aztán a szél összefújja (mint a kis "higanycseppecskék" ahogy összeszaladtak egy tócsává, a maradékot meg a mostohaapja összesöpri, aztán kler feláll.)

2007.06.21. 11:25:00

A leggázabb a 11-12 éves Claire volt (mikor papinak szemüvegkeretet választottak). Már 14-15-nél is idősebbnek néz ki, nem, hogy még a három évvel ezelőtti önmagát is eljátsza.
Amúgy, nem tudom, elhangzott-e iagából, hány évesnek kellene lennie a story szerint, de a főfőponpomcsaj, akit Sylar megmurdelt, jóval idősebbnek látszott.

Apropó, miért otthon válogatnak szemüvegkeretet papinak? Azt nem az Ofotértben szokták? Netán ez a sok keret mint a nagypapitól maradt rájuk?

Ja, és jó volt a még nem SZE SZE szövege az örökbefogadásról nem a szíve alatt, hanem a szívében, stb.), de Clairet azért egy kicsit jobban is megrázhatta volna a közlés + nem csak 3 évre rá kezdhetett volna el érdeklődni az igazzi szülei felől

2007.06.21. 11:28:59

Esetleg összekeveredik Ted hamujával, és újjáépülve olyan lesz, mint a Nagy Durranás 2.-be Saddam és a kutyája ;-))))

toi 2007.06.21. 11:29:27

"SzE néz olyat, mint Bayer Zsolt a melegfelvonuláson" - sikítógörcsöt kaptam:))))

linduc (törölt) 2007.06.21. 11:30:33

sixx, gratu, megint nagyon jó. :)

Claire 16 éves a sorozatban.
A képessége meg olyan, amilyen. Képregény. Tessék elfogadni ilyennek; nem kell, hogy bármi köze is legyen a valósághoz. :)

sélli 2007.06.21. 11:31:27

'mit szólnak a Bennett residence szomszédai a kis armageddonhoz' simán azt mondják hogy gázrobbanás...

Haslövéssel simán kibírod jó pár órán keresztül - azért is mondta SZE, hogy PONT oda lőjön ahová mutatja, mert ha 5 centi, akkor... szal sihihihimán hazavezet (vagy a Néma -aki nem is néma-hazaviszi , hívják a 911-et (bár azok szerintem a robbanás miatt már úgyis ott vannak) oszt jó napot.

Ami jobban foglalkoztat, hogy LE-be HÁROM golyót eresztettek annó... na Ő hogy élte túl??? Ráadásul estett is egy k.nagyot a hídról ugye -és nem vízbe érkezett...

Gestas 2007.06.21. 11:33:05

Hát szemüveg fronton,nagyon nem eggyezik az ízlésem Clairemackóval:)

2007.06.21. 11:36:21

linduc, okés, de akkor legyen úgy, hogy Mafla Úr Lindermann, és minden szálat ő rángat ;-)))
egy képregényben ez is simán lehetséges! ;-)))

Amúgy, meg persze, el kell bizonyos dolgokat fogadni, ha egyáltalán nézni akarja az ember a Heroest, de, azért ez a hajdolog szerintem ennél több, illetve, akkor minden következetlenségre / hibára rá lehet mondani, hogy "tessék elfogadni" 8pl. ha egy szereplő egy jelentben véletlenül két ruhában jelenik meg, vagy Mafka Úrat egyszer csak egy pittbull fogja alakítani...

Gestas 2007.06.21. 11:37:40

Ja és a sorozat legnagyobb mondata tegnap hangzott el,a szemüveges intézte Parkmanhez:"maga meg tegye amit gondolok":)

2007.06.21. 11:38:28

sélli, igen, LE lelövése is elég necces volt.
Eleve, mi a búsnak kellett a hídra cipelni? Ez egy olyan híd, ahol a hasbalövéseket szokják intézni a TExas állambeli akárhol???
Amúgy, szerintem LE nem esett le, csak úgy csinált, mintha ;-))), de az sem volt kevés, ha azzal a három lövéssel elért a galambdúcig és illegalitásba vonult ;-)))

2007.06.21. 11:40:57

Bikavér, ezen mi is nyerítettünk és befejeztük, hogy "Ted, meg menjen, ahová gondolom"..
Aztán azon agyaltam, hogy vajon ánglisul is megvan az a vetülete ennek a mondatnak, ami magyarul, ill., hogy a fordítók biztos nem akarták volna-e elkerülni ezt az asszociációt?

2007.06.21. 11:41:29

Bikavér, ezen mi is nyerítettünk és befejeztük, hogy \"Ted, meg menjen, ahová gondolom\"..
Aztán azon agyaltam, hogy vajon ánglisul is megvan az a vetülete ennek a mondatnak, ami magyarul, ill., hogy a fordítók biztos nem akarták volna-e elkerülni ezt az asszociációt?

2007.06.21. 11:42:08

No, de miért 2x???

Halvány Görény 2007.06.21. 11:43:48

úhú, no itt egy nagyon súlyos mondat
"Képregény. Tessék elfogadni ilyennek; nem kell, hogy bármi köze is legyen a valósághoz. :) "

nekem pl. nem is ezzel van a bajom, hogy nem valóságos. a nem valóságos dolgoknak is van viszont egy saját valóságrendszerük, saját szabályokkal, amit ha megszegnek az hiba, erre próbáltam rákérdezni pl a kler képességével kapcsolatban is. a másik valóságban sem lehet birkamód mindent elfogadni, pl. esetleges önellentmondásos dolgokat, mert attól az egész gagyi lesz. teljesen komolyan lehet venni fiktív dolgokat is, amíg abban a vonatkozási rendszerben logikusak és megfelelnek az ottani szabályoknak, de ahogy azokat áthágják, komolytalan lesz az egész.

linduc (törölt) 2007.06.21. 11:50:06

Los Alamuszi, nem illik spoilerkedni Mafla úrral. :-)
Felőlem lehet ezeken agyalni, meg azon, hogy hogy lesz láthatatlan LE ruhája, meg DL rucija is hogy megy át a dolgokon.. (meg nemcsak a ruhája, de majd később meglátjuk..) megkifogásolhatatlan magyarázat nincs rá. Akkor meg fogadjuk el így. :)

Egyébként a házdoktorban Matt egyszer pont úgy tartotta a fejét, mint amikor gondolatolvasni szokott.

Denisa Wry (törölt) 2007.06.21. 11:51:02

Pb, Lost, 24 nem képregény mégis tele van nem logikus, ellentmondásos, néhol gagyi dolgokkal.
Bár tény hogy azért a Heroes viszi a prímet, és akkor még az a rész le sem ment ami majd a legtöbb kérdést felveti.

linduc (törölt) 2007.06.21. 11:52:01

Halvány Görény, itt hogy akarnád felállítani a szabályokat? Figyelek.. :)

2007.06.21. 11:57:07

linduc, szerintem pl. biz. dolgoknak nem kellene Claire-en regenárálódni, mert akkor elég hosszú körmökkel, hajjal kellene rendelkeznie....
Vagy, a már felvetett szüzesség kérdése, sőt, ha belegondol az ember, a nehéz napok Claire-nél akár 5 percig is eltarthatnak, hisz itt is olyan hamar elállt a vérzés...
Tudod, a kisdolgokban engedni, akkor a nagyok hihetőbbek.

2007.06.21. 11:58:24

linduc, szerintem pl. biz. dolgoknak nem kellene Claire-en regenárálódni, mert akkor elég hosszú körmökkel, hajjal kellene rendelkeznie....
Vagy, a már felvetett szüzesség kérdése, sőt, ha belegondol az ember, a nehéz napok Claire-nél akár 5 percig is eltarthatnak, hisz itt is olyan hamar elállt a vérzés...
Tudod, a kisdolgokban engedni, akkor a nagyok hihetőbbek.

2007.06.21. 12:01:50

De jó, 5 perc homokóra után megint duplán ment be...

linduc (törölt) 2007.06.21. 12:08:51

Nem értem, miért lenne ez feltétlenül hiba. Mint ahogy HG is hibákat emleget. Tim Kring kitalált egy történetet, a Hősök egy fikció. Szerinte ezek a szabályok, így történnek a dolgok.

Az mondjuk hiba egy sorozatban, amikor ott marad egy mikrofon, vagy valakin másik ruha van két vágás között.

Itt szerintem ezek a dolgok nem hibák, egyszerűen csak Tim Kring így írta meg. :)

HG is ha megírja, szerinte melyik szabály nem jó, vagy mit kellene másként, az is egy kitaláció, az övé. Csinálhat filmet belőle, stb. Akik megnézik, és máshogy gondolják a dolgot, majd belekötnek, hogy szerintük máshogy kéne, és elmondják hogyan, és az megint egy másik történet.

linduc (törölt) 2007.06.21. 12:09:52

Los Alamuszi, ez ilyen kétszer, de legalább lassan dolog Nálad. :-)

2007.06.21. 12:21:11

linduc, revideálom az álláspotomat. Neked, meg nekem sincs igazunk. Halvánxy Görénynek van ;-)))
Én már eleve hülyeséget írtam, hiszen nem kell, hogy méteres legyen a haja, vagy a körme.
De Neked is akkor lenne igazad, ha Clairenek ÚJRANŐTT volna a haja, de az egész egyszerűen SÉRTETLEN maradt...
Magyarán, a többi szerve SÉRÜL, de REGENERÁLÓDIK, de a haja meg ki sem rúgja a loknit?????
A Wella álma ez a lány.
Másképpen, akkor lenne igazad, ha Claire SÉRTHETETLEN lenne (mint talán Bruce Willis vm régebbi filmjében), de ő sérül, és gyógyul!!!

Amúgy, meg honnan tudjuk, hogy ahol ott marad egy mikrofon, az nem a forgatókönyv része, hogy ezzel is emlékeztessenek, ez csak játék? Vagy a két ruha az önkifejezés fontos eszköze, és nem hiba???? ;-))))
Elég vékony a mezsgye, amit menekvéskétn írtál..

Halvány Görény 2007.06.21. 12:24:15

nem figyelsz, mert én nem akartam felállítani a szabályokat, nem is az én dolgom, hanem azé aki kitalálja a másik valóságot, én próbáltam megfejteni,ill. rákérdezni, hogy konkrétan ebben az esetben mik azok.
szerintem akkor izgalmas és jó valami, és akkor vehetjük komolyan, ha a saját maga által felállított szabályrendszernek eleget tesz, máskülönben nincs tétje és komolytalan.
ha például az alien akárhányadik részében valaki egy kardot szúrna az egyik idegenbe és napok múlva is úgy különböztetnék meg a többitől, hogy az amelyikben a kard van, akkor azt mondanám, hogy nem jó, hiba, mert a lény savas vére fel kellett volna, hogy oldja a kardot és kb fél óra után le kellett volna esnie róla a kard maradékának.
ha ezt a szempontot nem érted, akkor kár erről beszélgetni, viszont akor nem bírom megérteni, hogy mi a jó neked ebben az egészben, ha tényleg bármi megtörténhet.

Tilcsák Bea (törölt) 2007.06.21. 12:38:22

ez most nagyon jó, ez az összefoglaló, mert a filmből egy szót sem értettem este:)))

kérdés: ki az a LE, és hova lett a skizo szőke kiccsaj a micah nevü gyerekével?

Halvány Görény 2007.06.21. 12:40:23

sixx örülni fog, hogy a kedvenc színésznőjét hiányolod.

2007.06.21. 12:41:47

LE = Claude, a láthatatlan ember, aki többünk helyett szájonkapta és kib@szta az emeletről Peter Petrellit pár résszel ezelőtt.

Niki / Jessica meg már két rész óta nem szerepel, ami nagyban emeli a sorozat színvonalát.
De, sajna, biztos lesz még ;-))))
Nekem nem hiányzik sem ő, sem a története

linduc (törölt) 2007.06.21. 12:50:08

Los Alamuszi: asszem a Zimmer Feriben van, hogy egy kerti jelenetben a csajon kameraváltásonként mindig másik fürdőruha van, nem emlékszem pontosan, de az megint más dolog :)
Szerintem nem úgy kell értelmezni Claire képességeit, hogy minden visszaáll eredeti állapotra, mer' akkor hogy nőtt volna fel, stb.. hanem a fizikai sérüléseit meggyógyítja. A hajformázás nem sérülés. Mint ahogyan a többi felsorolt dolog sem az.

Halvány Görény: Nem értesz, valóban.
Szerintem ha az író úgy találta ki, ahogy történt, akkor az a szabály. :)
Kettőnk között a különbség annyi, hogy én el tudom fogadni, hogy így ámodta meg, Te pedig máshogy szeretted volna.
Nem azt mondtam, eddig sem, hogy nem kellenek a szabályok, csak azt, hogy ezek a szabályok nem feltétlenül kapcsolódnak az általunk elfogadott tényekhez és logikához.

vasszűz 2007.06.21. 12:54:10

Eric Roberts játsza Lindermant?
Egyébként: senki nem éhes? Megehetnénk Eric Robertset.

Tyler Durden 2007.06.21. 12:55:39

Én azt nem vágom, hogy az nyugtatós injekcióstű, hogy a viharban nem olvadt el Clairmackó kezében az 1000 fokban!

Halvány Görény 2007.06.21. 13:09:57

jajistenem, dehogy arról van szó, hogy másképp szerettem volna :)
"Szerintem ha az író úgy találta ki, ahogy történt, akkor az a szabály." - ez pontosan azt jelenti, hogy nincsenek szabályok. itt van tlyer durden példája, vagy hogy lehet akkor már az, hogy kler szétég, de a ruhája megmarad rajta? minimum meztelenül kellett volna kijönnie (most persze megerősítem benned azt, hogy csak azért mondom, mert másképp szerettem volna, de nem erről van szó :) )
vagy tim kring úgy írta meg, hogy abban a világban a ruhák nem éghető anyagból készülnek? minden tárgy vonatkozásában tudhatjuk, hogy milyen tulajdonságai vannak, milyen keretek között léteznek. szerintem gyenge és talán gyáva dolog lenne ha pont a főszereplőknél hagynák ezt nyitva, hogy egyszer így, máskor meg úgy lehessen. de asszem hagyhatjuk, mert szerintem nincs közös pontunk :)

zolij 2007.06.21. 13:16:23

Lehet hogy a Néma (aki nem is az) csak egy bizonyos erősség alatt tudja blokkolni a többi híró képességét

Llew 2007.06.21. 13:17:20

Ha még menne az Alias akkor az este Parkmané lett volna. Eric Roberts az örökös rosszarc. Remélem nem ő lesz Linderman. Maradjon csak közepesen fontos geciembernek. Ez, hogy a Néma (aki nem is az), akkor most fejben kavar csak vagy mindent gátol dolog nekem se tiszta. Kinek a parancsát követheti, ha még ER is azt hitte, hogy néma? Ez a Ted tényleg egy f.sz. Ő mindenképpen megérdemelne egy golyót, mert elég közveszélyes a lelkem. Keresse a gombafelhőt? Nem zavarja, hogy kinyírt volna x ezer ártatlant is nem csak Benettéket? Parkmennek meg jót tenne egy bölcs társ, mert olyan béna egyedül, hogy hihetetlen. A Benett ház nem lett kicsit sugárfertőzött? A rohadt kis japcsik vannak minden mögött. Fasza volt, hogy SzE is meg LE is perfekt japán. A film után esett le, hogy mintha valami biotechnológiás dolog is lett volna a cégnél amit Hiro huga irányít. Kiderül majd, hogy LE kit rejtegetett? Ez a Company honnan azonosítja a herokat, mert elvileg Peterről nem tudják, hogy az. A múltkori végén a vastagszájú csaj meghót? Mintha ő is csak haslövést kapott volna, azzal meg állítólag egy darabig ki lehet húzni.

"-mit szólnak a Bennett residence szomszédai a kis armageddonhoz"
A Néma (aki nem is az) körbesétál aztán semmit.

sélli 2007.06.21. 13:21:54

linduc, szerintem Los csak arra akart rávilágítani -többek között- hogy ha pl egy majd' 10 évvel ezelőtti Interjú a vámpírral című műremekben meg tudták azt csinálni, hogy Kirsten Dust hajlevágása cca 0,5 mp alatt újranőjön akkor itt miért nem. Mert technikailag mindenre figyeltek csak pont ez a LÁTVÁNYOS baki benne maradt.
nem is annyira az ondolált ticsek sérülésmentes megmaradása zavart, no!
Kövezzetek meg, de tegnap hiányzott Emo.. viszont Niki távolmaradásának kimondottan örültem - Isten tartsa meg a sztorilájnerek jó szokását :)

linduc (törölt) 2007.06.21. 13:25:41

Ja. Hagyjuk.
Személy szerint jobban szeretek egy-egy epizód után mint egy jóllakott napközis hátradölni, hogy 'ez tetszett', mint azon agyalni, hogy miért nem égett le a haja? miért nem olvadt el a cucc? hogy tudott a ruhája átmenni a falon? vagy miért lett láthatatlan a mobil, amit lopott?
Elfogult vagyok, ez biztos. :)

Kyntea 2007.06.21. 13:37:18

Dzsízusz szent szívére emberek! Nézzétek már meg azt a képet, amin klermaci össze van égve.... ha még a haja se lenne rajta, hát minden jobb érzésű néző az epizód hátralevő részét a fajansz fölé görnyedve töltötte volna! És akkor nesze neked nézettség! Hát ezért maradt rajta a haja...

silaris (törölt) 2007.06.21. 13:37:52

LosA: "Magyarán, a többi szerve SÉRÜL, de REGENERÁLÓDIK, de a haja meg ki sem rúgja a loknit?????
A Wella álma ez a lány."
:DDD
linduc: szerintem is LosA-nak és HG-nek van igaza. Ha ugyanis felgyújtasz egy házat, és a ruhádnak meg a bőrödnek van ideje megégni, akkor a hajad tutira leég.
értem, mit akarsz mondani azzal, hogy "így találta ki", de pont az a probléma, hogy önmaga szabályrendszerének nem felel meg. sőt, a haj esetében nem is a szabályoknak nem felel meg, az egyszerűen a fizika törvényeinek nem felel meg. (regenerálódhatott volna a haja is, de LE KELLETT VOLNA ÉGNIE). ezen biztos brainstormingoltak egy sort, hogy "oké, de ha leeégetjük, milyen gyorsan tudjuk újranöveszteni?" "ne idegelj má, tim, ha máját újranöveszti tíz másodperc alatt, nehogy má a haja legyen problémás" "vaze, de akkor rohadt rondán néz ki, plusz a cenzúra nem engedi leadnia a 8/9 idősávban" "hagyjámá, lefűrészelt fejeket meg enged?" "kussá, én szeretem a loknikat, haj marad. pont"

2007.06.21. 13:40:39

linduc, perfekció az élet lényege ;-))))
De, még át is siklottam volna rajta, ha legalább egy ICIPICIT megpörkölődik a hajzata a drágának.
De, így tényleg TAFT reklám volt (London, eső, Berlin, napsütés, Texas / Odessa, tűz, és a frizura még mindig tökéletes!)

Kyntea 2007.06.21. 13:42:44

silaris... ez a flash bennem is lejátszódott hajügyileg, amint ott vitatkozik a sminkes és a stylist...

linduc (törölt) 2007.06.21. 13:45:43

silaris: ja, mert csak úgy repülni meg falon átmenni enged - a jelenleg általunk ismert - fizika. :)
Nem értem, miért baj, hogy én el tudom fogadni, hogy így szerették volna, és nem azért volt így, mert elrontották. :)

linduc (törölt) 2007.06.21. 13:49:35

Los Alamuszi, most lehet, hogy felgöngyölítettél egy hatalmas nagy összeesküvést. Ki emlékszik a reklámra, amivel megszakították a filmet? Volt benne taft? :-)
Egyébként lehet, hogy a gyengébb idegzetűeknek attól is volt néhány extraszisztoléja, hogy néhány pillanatra oda lett a szőkésége... :)

Halvány Görény 2007.06.21. 13:50:39

nekem igazán nem baj ha te elfogadsz mindent, csak azt magyaráztam, hogy én miért nem, és hogy miért szeretném tudni, hogy mik a szabályok (szebben mondva, mik a lehetőségek. a "bármi"-tól nekem komolytalan lenne.)

ford? 2007.06.21. 13:58:03

ez bug volt? kérdés: ha a reaktor ember szét olvasztotta a kilincset a bejártai ajton az epizód elején, akkor a benett családnak mért nem tünt ez fel, amikor kinyitották(a szétolvadt kilinccsel?)azt????

nofeedback 2007.06.21. 14:01:59

szar lehet a kler fodrászának... engem kikészítene a küzdelem, hogy levágom a haját, és egybôl visszanô. de miért pont ugyanolyan hosszúra? vagy genetikailag megvan benne a szabályozott hajhosszúság, amin nem lehet változtatni. mindig ugyanolyan lesz a haja. ez is para. ha befestik feketére, akkor valószínûleg pillanatok alatt eltûnik róla, és helyette visszatér a szôke séró. unalmas lehet

2007.06.21. 14:04:08

ford?
ez jó!!!!

linduc, arra nem emlékszem, de ahogy a Nissan szponzorálja őket, lehet, vmlyik hajformázó izé is (
a Született feleségeknél, az ABC honlapján mindig úgy lehet megnézni videjókat, ha előtte végignézed a reklámot is, ott is Nissan van, vmlyen fogkrém, meg, emlékeim szerint volt vm hajformázó is, Teri Hatcher lobogtatta a haját, meg villogtatta a protkóját folyton)

gyarfas 2007.06.21. 14:04:21

"vasszűz · www.kalandrover.hu 2007.06.21. 12:54:10
Eric Roberts játsza Lindermant?"

a port.hu-n rajta van a szereposztás, ha érdekel

linduc (törölt) 2007.06.21. 14:06:32

HG: azért meg sem közelítené mondjuk a Galaxis Útikalauzt.. :)

ford?: Matték hátul jöttek be, amazok meg elől.:)

Tatarszkij 2007.06.21. 14:06:41

LE valószínűleg úgy élte túl a hidat, hogy előre tudta, hogy le fogják lőni. Ezért felvehetett golyóálló mellényt, ilyesmit. SZE (aki akkor még nem is volt az) meg annyira el volt foglalva magával, hogy ez fel sem tűnt neki.

EasyFriend 2007.06.21. 14:07:40

Eddig nem olvastam hogyvoltokat, de ez vicces. Csak megnézés után kell olvasni. Fiatal Hiró a legjobb.

silaris (törölt) 2007.06.21. 14:18:01

silaris: ja, mert csak úgy repülni meg falon átmenni enged - a jelenleg általunk ismert - fizika. :)
de azok önmaguk szabályrendszerén belül logikusak! én a regenerációt is engedem, csak regenerálódjon minden.
attól még, hogy kérdezel, nem vagy kevésbé lojális fan, csak gondolkodsz is, és nem dőlsz lustán hátra, hogy "na ez jó volt", hanem úgy dőlsz hátra, hogy "na, ez kurva jó volt, de"

EasyFriend 2007.06.21. 14:23:28

"Claude, a láthatatlan ember, aki többünk helyett szájonkapta és kib@szta az emeletről Peter Petrellit pár résszel ezelőtt." :-D Nem értem, miért kell PP-t utálni meg emózni. Niki / Jessica az már más tészta, ő télleg súlyos eset.

EasyFriend 2007.06.21. 14:26:59

Egy atombombát a gonosz japcsik amerika közepén csak úgy pukkanás nélkül kiiktassanak? Ne vicceljetek.

sélli 2007.06.21. 14:38:44

Easy, nem útálja senki Petert (legalább is én nem). Emózni meg azért emózzák/zuk, mert olyan viccös a haja. Ennyi.

2007.06.21. 14:41:02

Easy, nem utálom Petert, de kb. neki egy arckifejezéssel van többje, mint a Nikit alakító csajszinak.
Plusz arcba lógó haj
Plusz, nagyon tud szenvedni (lsd. a vastagszájú csajjal és Isaac-kal kapcsolatban, hogy őt akkor itten most csalják), amikor nem nagyon van rá oka.

Kyntea 2007.06.21. 14:57:32

hihi aki megnézte a stefi grafos dr Ház trubadúrdalt..... az tudja miről beszélek... akkor most dr. Ház is emó?

Kyntea 2007.06.21. 14:58:37

Egyébként meg Milo mindig pórul jár a csajokkal.... Lorinak se kellett...

mininyul 2007.06.21. 15:06:18

Hajrá Mafla úr!! Sylertől kezdve Atomsrácig mindenki végigtaperolta és MÉG MINDIG TART! Vajon meddig marad életben? A Lori meg Rory sztem, ha egyre gondolunl :D

sélli 2007.06.21. 15:07:48

'Lorinak se kellett... ' mármint Rory-ra gondolsz? Kellett az neki, csak már akkor kezdett előjönni az Emós lénye meg a hisztije, oszt jól elment Nyújorkba (ha jól emlékszem)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2007.06.21. 15:23:30

Tyű, hogy megszaporodtak a kommentek :)
Jó volt Parkman közrendőrt előtte a Dr. House-ban látni - bár én is azon röhögtem, hogy de gyorsan kigyógyult a reklámszünet alatt a gonorreából :)


"hogy lehet akkor már az, hogy kler szétég, de a ruhája megmarad rajta? minimum meztelenül kellett volna kijönnie"
Hámlott is lefelé róla rendesen a ruha, minden lépésnél - csak a "lényegnél" ugye a SZE ráterítette a ballonkabátját, elvégre 12-es karikás sorozatról van szó
;)))
A haj dolgon nem értem, mit kell úgy kiakadni. Szerintem a dolog ugyanúgy működik, mint az X-Men Rozsomákjánál (aka Farkas, bár én ezt az elb@szott filmbéli nevét utálom): ha elroppantják a gerincét, kiontják a belét, szilánkosra törik a karját vagy letépik a fél arcát, azt pillanatok alatt regenerálja.
Éppen ezért emlékeztetett engem a házban történő leszámolás az X-Men 3 végső összecsapására, amikoris a világot atomjaira bontó Főnixet (Famke Janssen, yum-yum :))) egyedül a regenerálódó Rozsomák képes megállítani.
A fecskendő pedig minimum adamantiumból vannak (mint Rozsomák SNIKT-pengéi), vagy valami ahhoz hasonló überkemény anyagból - elvégre Szemüveges Emberék biztosan nem akkor találkoztak _először_ olyan szuperképességű emberekkel, akit jobb elaltatni, mielőtt szupernóvát csinál a jó öreg bolygónkból...

Kyntea 2007.06.21. 15:46:02

selli: i stand corrected! :-)

stimpy 2007.06.21. 16:14:32

Fonalat vesztettem. Ki Loli és Rory?

stimpy 2007.06.21. 16:15:16

Fonalat vesztettem. Ki Loli és Rory?

mukuru 2007.06.21. 16:37:59

"így szerették volna, és nem azért volt így, mert elrontották. :)"

fenéket. szerintem az egész stábból senkinek nem volt annyi esze, hogy rájöjjön, ha a csaj teste szétég a hajának sem ártana. :P

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.06.21. 16:44:30

Vannak bizonyos szabályok, melyeket sem Newton, sem Kring nem írhat felül. Ilyen például, hogy a darabban feltűnő fegyver mindig elsül (Kivéve amikor kellene, mert akkor mát mond), a szereplőkkel együtt változik a ruhájuk (láthatatlan lesz, át megy a falon), mert milyen lenne már hogy egy csomó meztelen ember mászkál a filmben, vagy éppen egy üres nadrág alias Mézga Géza...

sélli 2007.06.21. 16:44:38

stimpy, bocs az OFF-ért az egy másik sorozat :)
(Gilmore Girls... játszott benne Milo -aka Peter Petrelli- miégpedig Rory lieblingjét alakította)

[HEJ] 2007.06.21. 16:52:42

awesome.

Ez már a második konzekutiv rész, hogy nincs falon átmenő f@szi, duplán szőke felesége, meg a géphekker majka baba, az ózdi, mármint amcsi hős?! Nem hiszem el. Jó útra tért a vágó. Vagy csak lemaradtam?

stimpy 2007.06.21. 17:35:40

sélli

Közs! Már megijedtem, hogy körömrágás közben bealudtam, és kimaradt valami. :)

Mocsár 2007.06.21. 20:59:20

Egy kissé off kérdésem lehet? Nem tudja valaki véletlenül, hogy az előzetesek alatt hallható, erősen drámai, kórus által aláénekelt zeneművet honnan lehetne letölteni? Tudom, hogy van a neten valahol egy trailerzene-adatbázis, de sajnos elhagytam a linket...

zolij 2007.06.21. 21:29:29

[HEJ], ne örülj, visszatér a majka és bandája

Jacknikolzon 2007.06.21. 21:43:04

Itt mindenkit az érdekel miért nem égett le a haja:D Én inkább a ruhaleégés utáni meztelen jelenettel lettem volna elfoglalva:P

Penge™ (törölt) 2007.06.22. 01:26:27

A haj és a köröm külön tulajdonságokkal bír a való világban is. Érzéketlen szaruból van, nem fáj, ha levágják, halál után is nő, szóval nem egyenértékű a többi testrésszel. Na meg érdekes problémákat vetett volna fel a folyamatosan növő haj, vagy a fix fazonra és színre visszaregenerálódó haj.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.06.22. 02:06:32

de kit rejtegetett a le (vagy kw)?
a piszén pisze sylart netán?

Sherpa11 2007.06.22. 10:50:48

Eddig ez volt a legistenfaszábbűberkúúl rész, a maga baromságaival együtt....Heroes,forewer!!!

Wienerwolfi 2007.06.22. 13:53:42

Nem tudom, hogy azt kiszúrta-e valaki ki játssza LE-t? Néhány hete benne van a sorozatban, de mivel én a vendégszereplők neveit nem figyelem, egészen eddig fel se tünt. Most ismertem fel, hogy wazze ez Cristopher Eccleston. Ő még a Hősök előtt nagyban Doctor Who volt a magyar ker.tv-kben. Ott érdekes módon normálisabb volt a sérója, meg a magyar hangja is.

EasyFriend 2007.06.22. 19:25:44

Jóvan, értem én a tréfát, ami Peter Petrellit illeti, de azért a szenvedés valamennyire életkori sajátosság is. Meg aztán mégiscsak ő a szuper-szuperhős, szóval tiszteljük. :-)

EasyFriend 2007.06.22. 19:30:29

Annyira központi téma itt a haj, amennyire szerintem még egy fodrászblogon se.
Kler hajával nem értem a problémázást, én az ilyeneket tényként elfogadom, aztán jóvan.
A flashbackes frizurák viszont tényleg súlyosak voltak, én régi startrek-ekre asszociáltam... :-) Több flashbacket, vagy prequelt a népnek!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.06.22. 19:56:30

Bárcsak ennyire jó lenne a sorozat, mint a hogyvolt meg a hszek.

Garott 2007.06.23. 12:20:06

A haj azért van így, mert a szervezet azt az állapotot veszi mindig kiindulónak, amikor kialakult a képessége. Ugyan ez vonatkozik a körmére is. Viszont az tényleg érdekes kérdés, hogy melyik az a része amelyik a regenerálódást irányítja, mert ugye volt már, hogy megérült az agya mégis megygógyult. Az, pedig, hogy vissza tudna-e növeszteni egy egész végtagot szintén egy érdekes kérdés, bár nem hiszem, hogy a sorozat elmenne idáig. Persze az egész regeneráció másképp is értelmezhető, mert ha jól emlékszem az Alkonyzónában (vagy lehet, hogy a Végtelen Határokban) volt egy olyan rész, ahol egészen új felfogásban került elő a regeneráció.

[HEJ] 2007.06.25. 09:56:57

Ezen a haj dolgon ennyit tenyleg kar veszodni, ujra kinott neki, mikozben meg a hazon belul volt. Az eletten dolgok (haj, ruha) biztos gyorsabban regeneralodnak, mint az elo szovetek. Nna, igy mar mindenkinek megfelel ugye?

Mondjuk a szekreny moge bujas hogy megvedene a sugarzastol, vagy akarcsak a haz ajtaja, ablakai, ugyanekkora nonszensz, szerintem az sokkal zavarobb. Kiskedvencem, Mafla urfi meg nem serulese -rogton a kilincs radioaktiv meltdownja utan - ugyanekkora blodli, plane ha az elozo reszben (amikor meg volt WifiCsaj) a temetoi fu -mindenfele tudatos szandek nelkul- kihalt... Szoval ez az egesz korlatozott hatosugaru, neha iranyitott, neha spontan sugarzas eleg rosszul lett kivitelezve.

Penge™ (törölt) 2007.06.30. 10:39:31

A felesége sírjánál előtörtek a régi emlékei, ezen felhúzta magát és ezért kezdett sugározni. És a Bennet család is kapott belőle, azt már nem fogod látni a sorozatban (max 3.-4. évadban), hogy 2 év múlva rákban mindegyik elpatkol.

Tryptich 2007.06.30. 16:00:12

Már miért kéne maghalniuk, vagy miért kellett volna Claire hajának megégnie? A köv részben pl kiderül, ha eddig még nem volt világos, hogy Ted nem csak radioaktív (gondolok itt féleg a gammára) sugárzást tud előállítani, hanem mást is. Lássuk csak ezeknek a hullámoknak több fajtája van, mondjuk a radioaktív sugárzást pl látni nem lehet, a Bennett házban meg úgy fénylett Ted, mint a karácsonyfaizzó. Elmondom, én hogy gondolom. Ted nem annyira radioaktív, hanem inkább egy bizonyos hullámhosszú sugárzást képes előállítani, aminek pl része a látható fény is, (ami ugye nem halálos) sőt, az infravörös, a mikrohullám stb. Na most, az zavar titeket, hogy elbújtak a szekrény mögé, oké, ha gamma sugár van, az ellen nem véd, de mondjuk egy alfa sugarat simán felfog. Lángra robbantak a bútorok: na az nem radioaktivitás. Attól nem gyulladna meg úgy semmi, vagy infrára vagyis hőre lehet gyanakodni, vagy befigyelt egy kis mikrohullám, annak meg elég jól ismerjük a hatását, nemde? Claire hajáról: rakjál már be a mikróba valami húst amin szőr is van (hogy mit azt a fantáziádra bízom) aztán nézd már meg, hogy a szőr ég-e le előbb, vagy a hús pirul meg:)
süti beállítások módosítása