Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x21 - Lőj a fejvadászra

2007. június 12. 16:19 - sixx

Isten az atyám, tényleg ezt a címet adták az utolsó előtti (múlt héten bemutatott) epizódnak, ezek a címadó szakmunkások nem viccelnek. 2x42 perc, ennyi van hátra a valaha volt legjobb politikai témájú sorozatból, ennek elégnek kell lennie a szálak elvarrására, olyan sok nem is lóg a levegőben - mert mondjuk szólhatna ez a rész Brunorol is, de nem fog, mert minek. CJ Dannynél aludt, yeah! És csók is van! Jó, tudtuk a 7x01 óta, hogy összejönnek, de akkor is. Két nagyon jó karakter, szimpatikus színészekkel, mi kell még? CJ elaludt, 6:45 van, és késésben van, ismerős a dolog, de nekem hálistennek nem kell a Gyurcsány-kabinetet igazgatnom. Danny kicsit baszlatja CJ-t, mert sokat melózik, nem kell komolyan venni, hiszen már csak két hét, és vége az egésznek - erre CJ a Fehér házba beérve döbben rá istenigazából, mert Charlie és Margaret elkezdte összepakolni a cuccát.

 

A kabinetfőnököt már várja egy újabb fejvadász, de már a lista végefelé tartunk, mondja Margaret, nem mintha CJ ettől annyival jobban érezné magát, és inkább lemondja az összes további interjút, ott van neki Danny, oszt kalap. Kate Harper is kapja az ajánlatokat, ő leginkább Will miatt hezitál asszem, és nem írta meg a transition memo-t, ami leginkább egy ilyen használati utasításféle az utódnak, és mindenkinek írnia kellene - már látom az epizód B-cselekményszálát magam előtt.

Ami CJ-t illeti, kissé monomániásnak tűnik, ahogy 2 héttel munkaköre megszűnése előtt arra utasít két szerencsétlen dolgozót, hogy keressenek a költségvetésben (amit senki nem olvas el) 50%-os deficitcsökkenést. Kit érdekel ez már ilyenkor? A két fickó egyébként is szeretne valami álláshoz jutni, elég az arcukra nézni, teljesen készen vannak. Én biztos felmondanék, ott a szobában. Will is befut, aki persze nem írta meg a memót, miért is írta volna - mostantól nem említem ha valaki nem írt ilyet, mert kezd unalmas lenni.

CJ-ért maga Franklin Hollis érkezett, nem egy fejvadász. Hollis egy nagyon gazdag ember, és hülye frizurája van, de ettől még mindeni odáig van érte - CJ-t kivéve. Hejj, ez Xander Berkley a 24-ből! Király, kurva jó hangja van a faszinak. Közben Will elújságolja Kate-nek, hogy felkérték a demokrata párt kongresszusi kampánybizottságának elnökének, és ha marad Washingtonban, akkor folytatódhat a románc. Hollis terve nagyon csábító, hiszen tele van mint a déli busz, és a pénzét EGY nagy ügyre szeretné fordítani, mondjuk legyen Hollis vs. AIDS in Africa. Ezt kellene CJ-nek felügyelnie. És kap rá 10 milliárd dollárt.

Will elmegy a demokratákkal tárgyalni, ez kábé annyira tűnik érdekesnek elsőre, mint egy foghúzás, de kiderül, hogy nem csak egy szimpla elnöki posztról van szó, hanem sokkal többről: Will akár képviselőként is megmérettetheti magát - persze nem Washingtonban. Befut Andy is (Toby exneje), és ezzel egy új törtnetszál is - az elnöki kegyelem témaköre. Bartletnek lehetősége van ugye kegyelmet adni elítélteknek, és Toby egyértelmű jelölt kellene, hogy legyen, de ennyire azért nem egyszerű a dolog. CJ letereli a dolgot, nem volt még idő arra, hogy átolvassuk a kérelmezők listáját, stb. Majd meglátjuk mit tehetünk.

CJ megkapja a listát a nap végén, de Toby neve nincs rajta - mert nem kér kegyelmet. Bartlet persze magától is felveheti rá, de eddig nem tette meg. Dráma van. Bailey megjelenik, és közli CJ-vel, hogy a megreformált büdzsé aggasztja az egyik újságírót. Asszem lapozhatunk. A 18. percben járunk, és a Santos-stábot most látjuk először, de csak egy kicsit, mert ismét Will jön, és hasztalan képviselő-keresése Oregon államban. Úgyis ő lesz, aki Haffinger ellen indul, ezt zárjuk is itt rövidre. Santos és CJ találkoznak, hubazmeg, Jimmy Smits valóban rohad magas, még Allison Janney-nél is, pedig ő aztán tényleg nagyra nőtt. Santos azt akarja, hogy CJ maradjon a Fehár házban még két évig, mert az ott szerzett tapasztalatai felbecsülhetetlen és pótolhatatlan értéket képviselnek. Ja, és elmondja azt is, hogy Vinnick lesz a külügyminiszter, amitől CJ majdnem félrenyel. A poszt: az elnök különleges tanácsadója.

A Fehér házba visszatérve CJ ismét Kate Harperbe botlik, akivel Toby kegyelmét vitatná meg, de rossz helyen kapirgál, mert a nemzetbiztonsági tanácsadók általában nem veszik jó néven, ha valaki katonai titkokat szivárogtat ki. Megjön Danny, és elrabolja CJ-t. Kate Willel dumálgat egy kicsit, mi van drágám, higy telik a nap? Hát szarul, nem én kaptam meg a Santos kormányban a pozíciót, és veled mi van? És megint megyünk az oregoni választások felé, tudom én, hogy lassan kell az ilyet felépíteni, de könyörgöm, ez annyira látszik már, hogy fáj. Na végre, Kate kimondja.

Danny és CJ sétálnak egy kicsit a díszletben, hideg van és hot dog az utcai árustól, kis séta és randi napvilágnál. CJ elmeséli a Hollis ajánlatot és a Santos-félét is Dannynek, aki kiakad egy kicsit, mert nem erről volt szó: CJ meg sem beszélte vele, hogy mit tegyen az életével, és ez így nem kapcsolat, stb. Dráma van #2. CJ visszaér a Fehér házba, ahol Santos már várja, és lecseszi a büdzsé miatt, amiben 50 centes adóemelés van a benzinen, de ez tulajdonképen Santosnak jó, mert ennél csak jobb költségvetéssel állhat elő, amit a ház elfogad, és akkor mindenki boldog lesz.

CJ este, Tobynál. Piálás lesz, hozott italt is. A bor nyitása alatt próbálnak egy kicsit csevegni, de nem nagyon megy a dolog, az Alkotmányban van egy vesszőhiba, hasonlók. CJ aztán előáll a farbával, mi van a kegyelemmel? Toby kiakad, mert neki van ilyen integritása vagy mi, esetleg gerincnek is lehetne nevezni, vagy mátrírkomplexusnak. Ő nem kér kegyelmet, mert nem akarja kényelmetlen helyzetbe hozni az elnököt, stb. CJ mesél neki az ajánlatokról, és Vinnickről, majd Danny témáját is előveszi, és kiderül, hogy fél a kötöttségtől, nézz magadba, és dönts, háni. A döntés az epizód végére születik meg: CJ beszél Dannyvel, és Hollis mellett teszi le a voksát, irány megmenteni a világot. Már csak azt nem értem, hogy akkor most kinek kire lőnie, és miért is???

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r_magpie 2007.06.12. 16:43:04

CJ és Toby jelenete nagyon jó volt. Az összes jelenetük jó volt a 7 évad alatt. Hüpp...

santinocorleone 2007.06.12. 16:48:40

Leginkább a címadó kisiparosokra kellene lőni...

Amúgy kösz sixx, már nagyon vártam. Hihetetlen, hogy már csak 42 perc van hátra.

thenx 2007.06.12. 16:55:35

Lol, aszongya "baszlatja" :DDD Mekkora egy szó már :)
Egyébként jó iromány lett ez is. Szorgalmaznám hogyvolt írását a képzeletbeli 8. évadról is. Itt az ideje bizonyítani sixx, h felérsz egy Aaron Sorkin-hoz is :)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2007.06.12. 18:02:12

No végre egy a régi szép idők stilusában ! Értem én hogy azokra megy el a több idő amelyeket többen néznek. De
Reménykedem hogy a visszafordithatalanul utolsó és a teljes sorozatot befejező részről nem egy hét múlva készül el a hogyvótt hanem hamarabb. Érdemel ennyit ez a sorozat.

Patrik 2007.06.12. 19:40:08

Az utolsó epizód után kérek egy teljes összefoglalót tpilus sixx stílusban.
Szerintem titokban forgatják a 8. szezont...

thenx 2007.06.12. 23:48:05

A próféta szóljon belőled Patrik :)
süti beállítások módosítása