Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x18 - Requiem

2007. május 28. 13:41 - sixx

Nem kezdődött túl vidáman ez a rész, hiszen Leo McGarry temetését nézhettük végig, rengeteg ismerős arc tűnt fel ismét a készülődés különböző stádiumaiban, és valahogy végig érezhető volt, hogy ugyan John Spencer temetésére már korábban sor került, a szereplők egy percig sem játszották a gyászolót, ezek igazi érzések voltak. Nyugodj békében, John!

Közhely ugyan, de az élet megy tovább, az új elnöknek kismillió teendője van, és persze azt már lehet sejteni előre, hogy 1) egy csomó mindent el fog cseszni 2) a neje kiakad. Mindenki oda akar férni a húsosfazék mellé, miniszteri, államtitkári posztok ürülnek meg, s az igazi politikai kötélhúzás csak most kezdődik - Josh pedig ilyenkor van igazán elemében, ha a kimerültségtől tud még egyáltalán dolgozni. Röpködnek a nevek, elég követni, hogy éppen ki akarja jobban nyalni Santos seggét. A legfontosabb kérdés az alelnök személye, jelentkező bőven akad.

Charlie finoman közli Toby-val, hogy persona non grata az arlingtoni temetőben, ahol Leo végső nyughelyére kerül, hát igen, a botrány hullámai ceppet sem csitulnak, és Toby jelenléte még mindig rossz fényt vethet Bartletre. Santos újabb főhadiszállásra költözik, a feladat ezúttal a két adminisztráció közötti hatalomátvétel simulékony lebonyolítása. Santos politikai értelemben véve egy csecsemő Josh-hoz képest, aki kezd kicsit ideges lenni, mert az új elnök (vagy President-Elect, mittudomén hogy magyarították) első javaslata az, hogy egy rebulikánus szenátornak adják oda a védelmi miniszter posztot. Nem feltétlenül saját ötletről van szó persze, Barry, Santos kongresszusi kapcsolattartója, és az átmeneti helyzet kezelésével megbízott pártkatona javallotta, és ettől Josh konkrétan behány, mert olcsó trükknek tartja - úgysem fogadhatja el a faszi, hát akkor?

A Fehér Házban CJ és Danny flörtölnek, és mivel tudjuk, hogy össze fognak házasodni, nem meglepő, hogy lefeküdtek egymással, stb. Donna Charlie-val beszélget, és persze a jó öreg "téged Josh csak kihasznál, tegyél ellene valamit" szál is előkerül, ami igaz is, és várhatóan valamiféle Josh-Donna konfrontációhoz fog vezetni, de persze ez csak hiú remény, hiszen már nem Sorkin írja a sorozatot. Santos két újabb lépésével kergeti őrületbe az egyre ritkuló hajú Josh-t: kampányreformmal akarja kezdeni a kormányzást (a lobbik ne befolyásolhassák a jelölteket, stb,) és bele alar szólni a házelnök személyée körül elmérgesedni látszó küzdelembe is, sok sikert mindkettőhöz.

Leo virrasztására a Fehér házban kerül sor, ahol megjelenik Bingo Bob is, de csak annyi időre, hogy figyelmeztesse Billt: nemsokára munkanélküli lesz, és az szar. Az esti CJ-Danny dugásba Donna köp bele alaposan, hiszen nincs hol aludnia, így beköltözik hozzá, és ez kissé frusztrálja a velószínűtlenül magas CJ-t. Donna mellesleg emiatt nem randizik Josh barátunkkal, ez nem a férfiak napja a sorozatban. Megjelenik Amy is, aki amellett, hogy megpróbál valami nőt beszervezni Joshnak (Donna mindeközben ölni akar a tekintetével), szeretne egy nőt alelnöknek, vicces. Hoppácsak Ainsley Hayes is itt van, egyem meg a kis szívit neki, és szeretne a Fehér házban dolgozni.

Az epizód utolsó 12 perce egy nagy sztoriparádé, amiben Jed, CJ, Josh, és úgy egyébként mindenki a főszereplők közül (Toby kivételével) visszaemlékezik Leora, viccesebbnél viccesebb történetek mesélése és egészséges röhögés közepette. Mellesleg John Spencerről olvastam valahol, hogy nagy mókamester volt, és tényleg állandóan sztorikkal traktálta a stábot a forgatási szünetekben. A következő epizódban már sokkal komolyabb vizekre evezünk, és Josh kezdi elveszíteni az önuralmát.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.05.28. 13:43:51

President-Elect = Megválasztott elnők

efzsé 2007.05.28. 16:10:22

Az idevonatkozó topicban már pedzegettem, hogy szerintem ezek az emlékező sztorik ( beleértve a rózsaszín ingeket, melyeket, állitólagosan Leó előszeretettel hordott volna) mind Spencerről szóltak.
Most ezzel a félmondatoddal igazolsz és ezt örömmel nyugtázom.

Mongyuk, ez egy olyan sorozat irói "következetlenség", amelyet én nem tudok kárhoztatni...

johnsonandjohnson 2007.05.29. 10:43:07

és hogy volt lefordítva a Mr. President-Elect? Megválasztott Elnök Úr?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.29. 11:12:09

nem tom, ezt kérdeztem én is.

Gabba 2007.05.29. 11:37:38

johnson: Pontosan. Így szólította CJ pl., amikor a Transition részben Santos belépett a situation room-ba.
Magyarul persze körülményes, de hát ez van.

Civitas Fidelissima 2007.05.30. 21:34:03

Körülményesen hangzik, pedig ugyan annyi szótag...
süti beállítások módosítása