Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x13 - Kelepcében

2007. május 24. 13:37 - sixx

Láthatatlan ember márpedig van, szakállas, és ránézésre büdös, brit akcentussal beszél, de Emo látja. Itt hagytuk abba, innen megyünk tovább, pedig történt még sok érdekes az előző epizódban, és nem a Niki/Jessica/DL/Micah szappanoperára gondolok. A láthatatlan ember közelében Emo is azzá lesz, jönnek a tulajdonságok szépen sorban. A szakállas kissé kiábrándult a híró-bizniszből, mert elhajtja az egyre ferdébb szájú Emót a vérbe, hiába dumálnak neki világmegváltásról tömeghalálról meg hasonlókról. Szimpatikus ember ez, olyan jó kis magának való gyökér.

Jessica, Jessica, roszalkodtál, gumi(?)botot törtél ketté, most meg rajtad a kényszerzubbony, pedig otthon is lehetnél, mint Parkman közrendőr, aki a nejét szórakoztatja a kitalálom mi van a fejedben című vásári mutatvánnyal. A nej csíkos elefántra, és koszos függönyökre gondol, lehet meg kéne nézetni valami szakemberrel. A Szemüveges Ember életben tartja Sylart, akit naponta többször kell újraéleszteni, szar lehet neki.

Hiro egy parkolóban próbálja remegő arccal megállítani az időt, de nem megy a dolog, mert kell hozzá a kard, az meg Lindermannál van. Irány Las Vegas! Hoppácsak, fegyveres rosszemberek várják őket a parkolóban, az utazás asszem ráér. Mohinder tudóskodik otthon, de nem hagyják, mert Nathan meglátogatja, és Emóról beszélgetnek. Senki nem találja - hja, már láthatatlan, elment vicceskedni - és most Nathan aggódik, amit a szemöldök összevonásából tudunk.

Mohinder elmeséli, hogy a faterja jött rá, hogy a híróknak a génjeiben van valami, amitől spontán jó illetve szar tulajdonságaik támadnak. Emónak úgynevezett szivacs-képessége van, ami lehetővé teszi, hogy a közelébe kerülő hírók tulajdonságait magába szívja, ami akár szopás is lehet, mert ha túl sokat lapátol be, vagy valami olyat, amit nem tud kontrollálni, akkor minenféle kellemetlen dolog történhet vele. Hm, mint például a "vörösen izzik a kezem, és felrobbantom New Yorkot a picsába" effektus? Mert ezt ugye megálmodta. Mohinder Nathannel megy Emót keresni.

Emó eközben a Láthatatlan Emberrel dumál, tanítsál meg arra, Obi-Van, hogy kontrolláljam az Erőt. Nem így megy ez, kisbarátom, ha nem bírsz el vele, akkor szívás van, engem ne keress, nem etetem a galambokat itt többé. Ja, talán fontos lehet, hogy annak a háznak a tetején vannak, ahol Emó Shaft urat kezelgette az első részek egyikében. Clairemackó Zach barátjával együtt a SZE számítógépében kutakodik, mert majd biztos ott tárolja a Nagyon Titkos Aktákat. Majdnem lebuknak, de nem, mert Zach hazudik valamit, de a SZE nagyon gyanúsan néz. Clairemackó üzen a Némának (aki nem is az), hogy jöjjön, mert beszélnivalója van.

Parkman a nejének elmeséli a naccerű kis tervét: mindenkit lebuktat. Na ja, nekünk is tetszik az ötlet, alulírott Parkman Matt közrendőr feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen szuperképességgel való visszaélés miatt. Sok sikert. A neje kissé szekptikus, hülye vagy te bazmeg, mennnyé' vissza dolgozni. Kár, hogy Matt Parkman közrendőr minden gondolatot hall. Hiro és Ando egy kocsi alatt bújkálnak, ami nagyon kúl képregényes felvételeket eredményez, de persze az autó eltávozik, ők meg ott maradnak, és elkapják őket a gazok. Az "engedjék el nem-különleges Andót!" beszólás (vagy mi volt magyarul az un-special) nagyon vicces volt.

Niki kap egy pszichológust, mesél neki mindenfélét, otthon DL és Micah összekap, lapozzunk, nem érdekes. Clairemackó elmegy dumcsizni a Némával (aki nem is az), és továbbra is azon parázik, hogy most neki hazudnia kell egy csomót, mert a fater előtt már azt is el kell titkolni, hogy ő tudja, hogy mi történt, és ebbe beleszakad a kis szíve. A Néma (aki nem is az) nagyon-nagyon megsajnálja, és elmeséli neki, hogy az anyja (mármint az igazi) évekkel ezelőt meghalt egy robbanásban, és ezt onnan tudja, hogy a SZE mondta neki, akinek semmi oka nem volt hazudni, szóval igaz. Ezt most ízlelgessük egy kicsit.

A SZE otthon hívást kap, Sylarnak annyi mint a botnak, aránylag jól fogadja. A testet össze kell csomagolni, so long Mr. Sylar and thaks for all the fish. Hah! Nem is halott! Tettette! Még jó, majd kinyírják a főgecit a 13. epizódban? Clairemackó és übergeek Zach barátja az anyja tűzesete után nyomoz, Texasban volt egy nagy tűz 16 éve, amiben egy bizonyos Meredith Gordon és 18 hónapos kisdede életét vesztette. Mivel Clairemackó él, úgy gondolja, hogy hátha anyu is. Meg kell keresni.

Matt Parkman közrendőrt egy bizottság hallgatja ki, ő meg az ő gondolataikat, és így inkább visszavonja a szuperhősös-gondolatolvasós-radioaktív emberes vallomását, és megússza egy szimpla felfüggesztéssel, pedig simán diliház is lehetett volna belőle. Hiro és Ando egy kisbusszal utazik valahová, és egy Nagyon Gonosz Kopaszemberrel néznek farkasszemet, aki tud japánul, és közli velük, hogy Hiro küldetése humbug, ereje smafu, és húzzanak haza Tokióba, mert különben. Nem mennek, jöhet a különben, ami egyenlő a főnökkel való mítinggel.

Emó hazamegy alsógatyáért, de megjelenik az Intervenciós Kommandó Mohinder és Nathan képében. Feladat: lebeszélni Emót a hülye világmegvátásról és/vagy önrobbanásról. Emó nagyképű üzemmódba vált, ugyan már Mohinder, ki vagy te, még kanalat sem tudsz hajlítani, mit ugatol itt nekem? Nathan még győzködi, de Emó átmegy láthatatlanba, és meglóg, illetve ott áll a falnál, láthatatlanul, mellette az oridzsi láthatatlan ember szintén láthatatlanul, és láthatatlan kezét Emó láthatatlan szájára szorítva állnak, eggyé forrva, mintha egy szadomazó-homopornó nyitójelenetében lennének.

Kicsit beszélgetnek is ezt követően - miután Mohinderék elhúznak - és Obi-van ezek szerint csak tanítani fogja az ifjú padawant, mert nem akar felrobbanni New Yorkkal együtt. Matt Parkman közrendőr otthon szerel csapot, most hogy féléves felfüggesztést kapott, valamire csak jó volt ez a kaland, gondolja az asszony, aki terhes. DL bemegy Nikihez (szó szerint) és unalmas témákról beszélgetnek, gyere haza, mert nem bírok a gyerekkel. Micah közben elmegy bankautomatákat rabolni, meghogyishívjákolja a gépeket, és kiszed egy rakás lóvét. Beszáll a lakbérbe, rendes gyerek.

Clairemackó otthon jókislányt játszik, de közben Zach segítségével jó régen elhunyt anyja után nyomoz. A SZE meglátja az ablakba kiakasztott Néma (aki nem is az)-hívó berendezést, és láthatóan ideges lesz. Van ez így, a tinikorba lépett lányod hazudik, EZÉRT NEM LESZ NEKEM LÁNYOM. Nikihez visszajön a pszichológusnő, és Jessicával akar beszélni, vagy bezáratja a tömlöcbe, de végleg. Micah hazaviszi a lóvét, de nincs benne köszönet, DL, az ex-bűnöző erkölcsről magyaráz neki.

Hiro megérkezik a nagyfőnökhöz, aki nem más, MINT AZ APJA!!! És George Takei alakítja a Star Trekből! Clairemackó telefonon elér egy szőke nőt, aki Meredith Gordon, és az anyja! Mert nem halt meg! Ja, és csettintéssel tüzet tud gyújtani! És még nincs vége! A SZE elmegy megnézni Sylar hulláját, de az már ott várja, és ilyet szól be neki. "Hogy van Clairemackó?" Állat! Ez a három jelenet megmentette az egyébként igen szar részt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[HEJ] 2007.05.24. 14:22:50

Amúgy Obi-van lát6atlan ember miért etet galamobkat, és miért hajléktalan, mi szükség arra, hogy közönséges földi halandók pénztárcáját lopkodja; hiszen bármelyik ábécébe bemehet bármit elvinni. Neeem, majd fizet a galambeledelért az Obi-ban, mármint Obi-van, asszem a pénztáros szivinfartkust kapna a semmiből megjelenő pénztől... That makes no sense.

villa 2007.05.24. 14:24:29

már aggódtam, hogy nem lesz összefoglaló, de ezért érdemes volt várni:)

Neocon 2007.05.24. 14:24:30

Hmm, azért én Parkman közrendőr helyében lecsekkolnám, hogy valóban az enyém-e a gyerek. Az nem lehet, hogy SZE valóban Clairemackó apja (és mint olyan ő is rendelkezik szuperképességekkel? Egyébként nem nagyon tudom elképzelni, hogyan élné túl a beszélgetést Sylarrel. És Hiro apja mi a franc, jakuza főnök? Na, mindegy sok kérdés, kevés válasz, várom a jövő hetet....

sirtomi 2007.05.24. 14:27:25

Összefoglaló megint nagyon jó :D

Múltkori részt nem láttam teljesen, de Hiro az ereje segítségével lopta el a kard másolatát, nem? Akkor hogy-hogy tudta használni most meg megint nem?

Denisa Wry (törölt) 2007.05.24. 14:27:53

Egész nap erre az összefoglalóra vártam, nem hiába.
A tv-ben nem nézem (túl vagyok az összes részen) de a hogy volt-ot mindig elolvasom ez után is.
Neocon: majd kiderül ki Mackóka apucija

masterblaster 2007.05.24. 14:29:24

SZVSZ überkirály rész volt, nem pedig "igen szar".
Ez a legfaszább sorozat, amihez eddig szerencsém volt.

sleepless40 2007.05.24. 14:34:00

ha igy folytatjak, h. (mint a Lost-ban) meg kell nezzel 30 reszt, h. ertsd mirol van szo, akkor elobb v. utobb beadom a kulcsot...
legalabb neha ki is derulhetne valami, ne folyton a bonyolitas, meg a hangover menne.

btw: sixx gratula, tetszenek az osszefoglaloid.

linduc (törölt) 2007.05.24. 14:37:09

sixx, navégre :)
[HEJ]: ha Láthatatlan ember minden reggel kiengedi a galambokat, ki zárja be őket? :)
itx: ez nem olyan :)

Dike 2007.05.24. 14:37:39

[HEJ]: Jééé, ebbe én pl bele sem gondoltam. De tényleg furcsa. Most vagy nem folyamatosan láthatatlan vagy bug van a sztoriban :-) Vagy én vagyok szőke.
Egyébként meg én nem láttam, hogy DL erkölcsi prédikációt tartott volna Micah-nak...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.24. 14:41:01

dike: ja, azt csak hozzágondoltam az ábrázatából.

RavenLord 2007.05.24. 14:41:15

Nekem az ütött rövid időre szöget a fejembe, hogy van-e jelentősége annak, hogy SZE még Clairemackó 64 éves korában is vele lesz??? Valami ilyesmit mondott ugyanis. Nemtom belőni a korkülönbséget, de mókás elképzelni a 90 éves SZE-t amint járókeretével hadonászva bőszen védi 64 éves - azóta is sérthetetlen - pompomlányt. Valamit tud a SZE. Vagy túllihegném ezt az aprósáot?

toxikus 2007.05.24. 14:42:20

mi lenne ha most leírnám mi volt az évad uccsó részében?:D

Mocsár 2007.05.24. 14:46:59

Jaj, nagyon jó! *fetreng*
Egyébként tényleg elég vontatott volt - igazából nem látom, mi helye van az egész Jessica/Nicky/DL/Micah szálnak a történetben, és őszintén nem is hiányoznának...
Claire anyja viszont valahogy nem tetszik. :/

Mocsár 2007.05.24. 14:48:06

Toxikus: megvernénk. ;)

Huxley 2007.05.24. 14:53:43

sixx: Kösz az összefoglalót :) Erre tényleg érdemes volt várni!
Szegény Parkman közrendőr, amilyen peches tutira nem az övé a gyerek. Hiro-s rész kifejezetetten jó volt. Főleg a nem különleges Andó beszólás :) A Szemüveges ember meg egyre idegesítőbb. Nem tudom eldönteni, hogy az erő jó oldalán áll, vagy behódolt a sötét erőnek. Ez roppant idegesítő.

huligánpalánta 2007.05.24. 14:59:01

Azon nem gondolkodott el senki, hogy OK, hogy az "oridzsi láthatatlan ember" és Emó láthatatlanok, de nem is hallják őket???!!! Senkinek nem tűnik fel, hogy kiabálnak egymással az utcán? Mert ha nem hallják őket, akkor kérdem én minek kell befogni a száját, mikor meg akar lépni he??? Ezt mondja meg nekem vki, mert nem hagy nyugodni!!!!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.05.24. 15:02:28

azt ne írd le drága Toxikus, de Emo a fekete csóka? olyan rég láttam már a 18.részt,az volt meg utoljárara, hogy mindenkinek elfelejtem a nevét(na jó Hiró-ét nem) a végére.előre is köszi:)

[HEJ] 2007.05.24. 15:09:20

huligán, szvsz. nemcsak lát6atlanok, hanem olyankor hall6atlanok is. de ha a csótányos srác, a 24-ből, meg hal6atlan, akkor minek kell neki a pomponoslány regenerálós képessége? Csak azert, hogy teljes legyen a bélyeggyűjtemény?!

Terrance 2007.05.24. 15:17:48

huligánpalánta: Hallják őket az utcán az előző részben legalábbis volt ilyen rész hogy a szegény new yorki pógárok forgolódtak hogy ki kiabál.

Clairemackó vajon öregszik?

huligánpalánta 2007.05.24. 15:20:50

Hi HEJ! :) Jó kérdés, nem tom. Lehet, hogy csak úgy tesz, mintha hal6atlan lenne, közben meg nem is az. Tudod, mint a néma ember (aki nem is az) :))) Szóval nekem kezd ez az egész sorozat olyan himihumis lenni. :) Nem gondoltam az elején, hogy ilyen lesz. :(

huligánpalánta 2007.05.24. 15:23:32

Hi Terrance! Sztem csak azért forgolódtak az emberkék az előző részben, mert ezek ketten verekedtek és röpködött ott minden szanaszét. Ja és akkor arról nem is szólva, hogy amikor sétálgatnak Emóval, akkor miért térnek ki előlük az emberek? Hogyhogy nem megy nekik mindenki az utcán? Brrrr.

vasszűz 2007.05.24. 15:23:56

Szép új világ...!

Gondolom, SZE ilyen ingadozó, mint a középparaszt osztályréteg.

linduc (törölt) 2007.05.24. 15:31:00

huligánpalánta: nem tértek ki az emberek, nekik mentek.
A folyosói arcbefogós jelenet meg arra enged következtetni, hogy hallják őket.
marisell: Emó = Peter Petrelli

sirtomi 2007.05.24. 15:37:14

Szerintem is halják őket, csak láthatatlanok lesznek. Annyira nem figyeltem, hogy a járókelők kitárnek-e előlük, nem vettem észre ilyesmit.

Hironak mitől működik a képessége? Nem hiszem, hogy a kardtól, mert a másolatot is ellopta.

linduc (törölt) 2007.05.24. 15:42:07

Volt egy csomó jelenet, amikor az utcán ment elől Láthatatlan Ember, Emó a nyomában, és antiszociális barátunk mindenkinek nekiment, a sértettek meg a nagy semmibe bámultak morcos fejjel.. hazamegyek, csinálok screenshotot :P

Hiro meg szerintem nem hisz eléggé magában.. de csak találgatok. :)

huligánpalánta 2007.05.24. 15:53:34

Persze arra én is emlékszem, hogy pár embernek nyilván szándékosan nekiment az oridzsinal láthatatlan ember, de úgy emlékszem, hogy mikor megálltak az utcán és magyarázott Emónak, akkor nem ment nekik senki. De majd írd meg linduc, hogy mire jutottál ez ügyben okszi?

Charlie Drop 2007.05.24. 16:12:43

Áh, nahvégre, míg hazaértem lett összefoglaló :D

Egyetértek az előttem szólóval, mármint azzal, aki azt mondta hogy jó rész volt és azzal is, hogy most már történhetne is valami, mert ez így smafu

[HEJ] 2007.05.24. 16:15:06

Van itt más is ami bűzlik. Pl. tfh. DL DNS-e (meg akarom dönteni a rövidités guiness-t ;) úgy modosult, hogy át tud menni a falon, akkor a vele mozgó ruhának is, mivel át tud menni a gumiszoba falán, van DNS-e? Tovább érthetetlen, ha a skizo-"hős" el tud törni 1 gumibotot, akkor a gumiszobát miért nem kapja ketté? - gondolom Jessica ki akarna szabadulni, csak Niki nem...
Nna, m1ek, kirakom a szélcsengőt, hátha beszélhetek a Némával, vagy hogy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.05.24. 16:22:27

"Hironak mitől működik a képessége? Nem hiszem, hogy a kardtól, mert a másolatot is ellopta."

Hát éphogy... Már erősen csökkenőben volt már akkor is, megállítani már nem is tudta az időt, csak lelassítani. Azóta már ez se megy.

vasszűz 2007.05.24. 16:31:18

huligánpalánta, mintha lett volna egy olyan jelenet, hogy a láthatatlan ember átment egy járókelőn, de lehet, rosszul emlékszem.

RCH 2007.05.24. 16:55:24

>Van ez így, a tinikorba lépett lányod hazudik, EZÉRT NEM LESZ NEKEM LÁNYOM.
---------
Beszoptam: lanyom lett. Igaz, meg csak 20 honapos, de jobb minel elobb felkeszulni ;-)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.05.24. 17:09:13

RCH
három lányom van, szerencsés ember vagy!(na jó, van egy fiam is).
mégewgyszer who the fcuk is Emo?fekete pasi,valaki plíííííz!

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2007.05.24. 17:15:51

RCH: Ja. Mérges lesz rád és levegőbe repíti a házat a kis firestarter. :D
Vagy még rosszabb és gondolatolvasó lesz.
Itt az idő felkészülni a hősképzésre!

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2007.05.24. 17:16:49

marisell: Emo a szivacsember-ápoló-tetőugró.

zolij 2007.05.24. 17:26:31

dí el kitudja terjeszteni a képességét másokra is, szal ennyit a ruháról.
Az emo meg pítör

2007.05.24. 17:28:43

Many thx az öf-ért!
Ami nem igazán jött le, de, lehet, hogy nem is fontos, hogy, Claire az xxx nevűeket hívta végig azon a környéken, ahol az anyja meghalt, erre azon a néven, azon a környéken megtalálja az anyját? Ott nem olvasták az újságot, hogy meghalt?
Vagy, Clairemackónak csapdát állított apuci?
Amúgy én bírom a SZE-t, jó, ha valaki nem fekete, nemfehér, és a 64 évesen majd mé mindi védelek, szintén szúrta a fülemet, csak kell, hogy jelentsen valamit.

Amúgy, tuti biztos voltam, hogy Hiroékat Lindermannhez szállítják, és én balga még akkor sem fogatm gyanut, amikor a csúnya kopasz smasszer tudott japánul ;-)
Hiro meg egy lúzer, de ezért szeretjük!

Remélem, Micah meg vigyázott arra, hogy nem kamerás bankautomatákat csapoljon meg, mert különben csúnyán bebukik...hacsak, azokat is meg nem simizi.
Volt valami jelentősége Niki piszomókus nénijének? Csak, mert átsuhant a fejemen, hogy esetleg ő is SZE ember cégének dolgozik, és azért akar vizsgálódni. Ha nem, remélem, Jessica szétkapja, mert rohadt idegesítő volt.

A tegnapi részben nem egy utalással erősítettek rá Peter tipródására, hogy nem tudja uralni az erejét: Parkman ki is mondja a feleségének, hogy nem tudja befolyásolni, DL csak csúnyán néz, hogy nem tudja magával vinni Nikkit, Hiro meg ugye, heroesimpotens lett...
A láthatatlan ember vs Peter dolog engem amúgy a Ghostban a metrós szellem kontra Swayze meccsre emlékeztetett.

Gestas 2007.05.24. 17:31:53

RCH:az enyém meg éppen 16-éves!Nem is jöhet nagy darab,némának látszó,fekete férfi a házhoz:)

Terrance 2007.05.24. 17:32:01

Tehát akkor összefoglalva a szuper tulajdonságokkal kapcsolatos ki nem dolgozott részletek:
- A láthatatlanság és a falon átmenés miér' hat a ruhákra is?
- Clairemackó vajon öregszik-e, vagy a teste az öregedéssel járó "sérülést" is regenerálja?
- Hiró hogy tudott másodszor is beutazni amerikába, ha az első repülőútja során igénybe vett vízumot még nem léptették ki, hiszen hazateleportált? (Tán a japóknak nem kell vízum?)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.05.24. 17:51:48

Alfdam 2007.05.24. 17:16:49

köszi!:)

Ares90 · http://szubjekt.blog.hu/ 2007.05.24. 17:59:26

Tényleg Sixx! Te csak TV2-en követed a sorozatot, vagy amcsi premierekkel egyidőben?
Csak mert, most volt a season finálé 2 napja.

huligánpalánta 2007.05.24. 18:08:10

Vasszűz 2007.05.24. 16:31:18

Köszi. Ez mindent megmagyaráz, mostmár nyugodtan alszom majd. ;)

FCs 2007.05.24. 18:29:36

nem tudom, hogy volt-e már, én igaen nagyon röhögtem rajta:
www.youtube.com/watch?v=5H_MnG_iuZg

linduc (törölt) 2007.05.24. 19:05:13

huligánpalánta:
kb. 4 ember ment el mögöttük, míg elmélkedtek, azok valóban nem mentek nekik, bár alig látszanak a háttérben is
képek itt: linduc.extra.hu/heroes.htm
Ha érdekel, kivágtam a jelenetet, de hangsáv nélkül is 10 mega.. azért odatűztem a képek után.

[HEJ]:
Akkor azt is meg lehetne kérdezni, hogy Hiro miért tudja magával vinni a ruháját a jövőbe meg vissza (a Terminátorban is ugye mezítelenül küldték vissza 101-est...)?
Skizolány azért nem lép le, mert be van lőve, még Niki default, és nem hagyja magát. :)

Los Alamuszi:
Claire az anyja rokonait kereste, nem kifejezetten az anyját. (Zach-kel beszéltek róla, hogy talán van egy nagybácsija vagy ilyesmi)

Gestas 2007.05.24. 19:08:28

Ja, és a szemüveges ember ezt a zárójelenetet,hogy tolja ki szögletre?
Vagy kiderül,hogy ő a legnagyobb király?Nagyobb mint Urbán Flóri:)?

2007.05.24. 19:26:02

linduc,
azt értem, sőt, tudom, hogy "egy nagynénit" kerestek valahol.
De, azt nem, hogy előtte olvasták Zach-kel az újságban, hogy az anyja is, ő is "meghaltak" a tűzben.
Claire ugye, tiszta: SZE lenyúlta onnan (lsd. még képregény), és új helyen, új néven él tovább.
De nehogy már anyu a tűzeset helyén, a közzétett vezetéknéven él tovább, és ez a környékén senkinek sem tünik fel????
Na, jó, mondjuk, "nagynénit" csinált magából, megváltoztatta a keresztnevét, és maradt a környéken, mintha csak egy rokony lenne, de akkor bevallja az első ügyben érdeklődő ismeretlennek, hogy ő aztán nem hótt meg, ő maga a meghótt mama????

linduc (törölt) 2007.05.24. 19:50:56

Los Alamuszi: én most inkább erre nem mondok semmit.. majd a következő rész(ek)ben ott lesz a válasz.

huligánpalánta 2007.05.24. 20:01:16

Linduc köszike, megnéztem, tényleg úgy van. Amit Vasszűz írt, az is megnyugtatott. Szóval összegzem akkor még1x: az "oridzsi lát6atlan ember" és Emó nemcsak lát6atlanok, hanem néha hal6atlanok is, és ha közlekednek az utcán, akkor a járókelők egy része nekik ütközik, a többin meg keresztül mennek. HÚ!

linduc (törölt) 2007.05.24. 20:29:19

igazán nincsmit :)
maradjunk annyiban, hogy nem firtatjuk sem őket, sem DLéket, hanem elfogadjuk axiómának: ez már csak így műkdöik. :)

2007.05.24. 21:06:31

linduc, kösz, sejtettem, vagy inkább reméltem, hogy lesz jelentősége, és nem baki ;-)

mininyul 2007.05.24. 21:49:00

sixx, annyira negatívan állsz a lányokhoz (eleve nem lesz, ha meg lesz, a pincében fog lakni, h ne mászhasson ki az ablakon,lásd Klermackó és a homecoming) h tuti az lesz.. kezdj gondolkozni a nevén :)

Sherpa11 2007.05.24. 22:29:51

Sixx!
k...va jó az összefoglaló! Mint "ötséd",mindíg élvezem az írásaidat.Mindenkinek üzenem, aki nem tölti netröl a sorozatot,(hanem tv-n nézi,)hogy legyen nyugiba, mert lessz itt eksön nemsokára, és bekeményítés, meg bokafosás.Szóval ne legyetek hűtlenek a Hírókhoz.
Szííjasztok...Sherpa voltam, vagyok, leszek...
ÁL BÍ BEK!

Sherpa11 2007.05.24. 22:32:56

Ares90!

Nállunk családi hagyomány a netröl, sorozat függés :-) lol....

Sherpa11 2007.05.24. 22:37:57

frufru!

a link amit beraktál, űberkúúl volt.Két liberót toltam tele!!! :-D

banza 2007.05.25. 00:13:21

Az öregedés nem sérülés eredménye hanem a sejtek csak bizonyos számú osztódásra képesek. A kromoszóma(k)végén lévő molekula minden osztódáskor feleződik, ha elfogy lőttek az osztódásnak -> öregedés van.
A ruha meg gondolom része a személyes térnek meg elég bután nézne ki a sorozatban néhány pucér faszi. De egyébként a pénztárca is láthatatlanná vált amikor origin lát6atlan ember felvette.

toxikus 2007.05.25. 07:36:52

hiába láttam már véigig megfogalmazás miat asszem olvasni fogom a hogyvoltos heroest:) emo:DDDDDDD

Jacknikolzon 2007.05.25. 09:53:45

Srácok srácok:D

akkor elmondom ezen a fórumon is:D Ez egy KÉPREGÉNYBŐL ÉPÍTETT FIKTÍV MESE! Komolyan néha olyan dolgokon keresitek a hibákat, hogy nemértem miért nem jutott eszetekbe megkérdezni, hogy nálunk mérnem mondták az Esti Tényekben Nathan Petrelli New Yorki jelölését. Könyörgöm, mérnem kérdezte anno senki, hogy Supermen neccharisnyája miért nem gyullad ki vagy pókember gumitalpas csizmije mitől tapad meg a falakon... komoly leveti az agyam az ékszíjat ezeken a kérdéseken. kezdjük előlről vesézni a Hófehérkét is, hogy abba mi a bibi...

[HEJ] 2007.05.25. 10:12:28

Ebben a részben miért nem volt "miszter Izsák"? A következő részt rajzolta, vagy csak elvonási tüneteit pihente? És a tűzcsináló radioaktiv ember vajon rokona a tüzet csettintő Clair maminak? A japán vizumos témát én teljesen nem értem, hova lett a future-hiró, nem vált ketté itten az univerzum és párhuzamosan létezik több Hiro? A múltkori részben azért mászkáltak a csótányok, mert már akkor bomlásnak indult a Szájlergyerek? Illetve nekem csak most tűnt fel, de a Haiti megmondóember nyakában ugyanaz a fél-DNS szimbólum fityegett, mint a Hiró kard markolatán. Vajon volt-e máshol is ez a szimbólum, csak nem vettem észre? Pl. a papirgyár logójában, vagy a nyaktáji tetkókon?

Jacknikolzon 2007.05.25. 10:26:24

HEJ: Igen volt, a legelejétől kezdve benne van ez a DNS szimbólum, és idővel fontos szerepe lesz, de hangsúlyozom: idővel:DD

Sherpa11 2007.05.25. 11:26:29

Jacknikolzon! :-D Nekem Gyanusak a törpék....:-) LOL

[HEJ]: Igen a félbevágott DNS fonal amit Hélix-nek neveztek el, végig kíséri a sorozatot, olyan helyeken lehetett látni hogy hogy ha leírnám, teletolnál egy csomag Liberót!Tessék, itt írják:
Here’s all the references it has had in Heroes thus far, as listed on Wikipedia. The symbol has appeared…

* formed by flotation devices in a pool at a crime scene
* scrolling in Chandra Suresh’s program
* in a drawing by Peter Petrelli
* in Isaac Mendez’s paintings
* on a post-it in Mohinder’s apartment
* on a geometry textbook owned by Claire Bennet
* on pictures in Sylar’s apartment
* on Niki’s back whenever she becomes Jessica
* on future Hiro’s sword
* on Chandra Suresh’s book, Activating Evolution
* on Wonders!, the comic by Isaac Mendez
* on the Haitian’s necklace
* on a Greyhound bus

De mindenkinek,ajánlom ezt az oldalt.Itt mutatják hogy hol tünt,tűnik majd fel a symbolum.
heroeswiki.com/The_Symbol
óóó...egyébként az én nyakamban is fityeg egy :-))










Jacknikolzon 2007.05.25. 12:57:27

Colnago! Kiderült az igazság:D Sherpa 11 a nagy néma négered, ne engedd a lányod közelébe:D

silaris (törölt) 2007.05.25. 13:01:04

frufru: állat a videjó! :D
jacknikolzon: ezt az elemző tevékenységet hermeneutikának hívják :D

silaris (törölt) 2007.05.25. 13:01:48

Sherpa11: mér ez a név? (csak mert máshol én is szoktam használni!)

Jacknikolzon 2007.05.25. 13:48:09

silaris! nem az elemzésekkel van a baj, énis kalkulálgatok, hogy milehet, de amikor ilyeneken akadnak fent, hogy Mikát látta e a bankautomata kamerája vagy miért megy át DL ruhája a falon, az már kezd idegesíteni. Majd ha Magdi anyus villámokat ereget a füléből és Házdoktornak röntgenlátása lesz akkor lehet hőbörögni, de ez egy képregény ahol nem kell minden apró szart megmagyarázni.

Jacknikolzon 2007.05.25. 13:51:12

Jah és még 1 hozzáfűznivaló az eddigi és ezt követő kommentekhez:D Azért kell a sok szereplő, akár ha úgytetszik "feleslegesen" mert különben Peter és Sylar ott ácsorogna és nem lenne mit elszedniük senkitől.

RCH 2007.05.25. 14:54:59

Colnago: En mar trenirozok arra, hogy Al Bundy modszerevel tessekeljem haza az udvarlokat.
Ficko feje konyokhajlatba es nehany veletlenszeru koccanas a be(inkabb ki)jarati ajto keretevel :-)

huligánpalánta 2007.05.25. 15:14:45

Jacknikolzon: OK, hogy az egész alapja egy képregény. Nincs is ezzel semmi baj. De ha már kiagyalták, hogy TV-sorozatot csinálnak belőle, akkor csinálják már normálisan és minden részletre kiterjedően következetesen nem gondolod?

linduc (törölt) 2007.05.25. 15:34:49

ja, mert az életben is minden olyan következetes meg szabályszerű... lehet keresni a hibákat, ha a saját szórakozásunkat akarjuk tönkretenni..
de én inkább csak élvezem (ma már túl vagyok 5 részen, szóval érdemes volt felkelni. :) )

huligánpalánta 2007.05.25. 15:38:46

linduc: miért tennénk ezzel tönkre? Épp ellenkezőleg! Ettől jó, hogy mindenki véleményt cserél. Én ezt jobban élvezem, mint magát a sorozatot! :))
Amúgy aki sorozatfüggőként megnéz még 5 részt, az nem következetes? :))

linduc (törölt) 2007.05.25. 16:12:43

Nem az a baj, ha valaki elmondja, amit gondol... de roppant unalmas tud lenni, ha nem áll le vele. :) (ne vedd magadra.. csak sokat olvastam most egyszerre, és azért jegyeztem meg)

Egyénként meg Te is írtad, képregény világ, képregény szabályokkal. Ezek után nem értem, miért kéne a valóságra hasonlítania. Vagyis.. azokra a szabályrendszerekre, amiket mi alapvetően valóságként fogadunk el.

huligánpalánta 2007.05.25. 16:18:57

Nyugi, nem veszem magamra. :) Egyébként lehet hogy igazad van, nincs értelme boncolgatni, élvezni kell és kész. Azért örülök, hogy vannak itt olyanok is akikkel értelmesen lehet cseverészni. :)

Kyntea 2007.05.25. 16:29:11

Emberek, köszönöm nektek ezt a szép péntek délutánt. Mire végigolvastam az összes hozzászólást, minden keserves munkában töltött perc tovaszállt..

linduc: megnéztem a letöltött anyagot és ha figyelmesen nézitek, akkor az elején látszik, hogy habár láthatatlanok... az emberek mégis kikerülik őket!

linduc (törölt) 2007.05.25. 16:39:19

huligánpalánta: örvendek. :-)

Kyntea: azért pár embert elsodornak az útról, és akárhogyis, ha én megyek az utcán, és van szembeforgalom is, általában az előttem lévő után lépkedek, mer' ő már csinálja nekem az utat. :)
Meg úgy általában az emberek - kivéve akik teljesen rendben vannak magukkal, a világgal, és stb, tehát magabiztosak meg minden - nem az út közepén haladnak, hanem valamelyik széle felé tartanak..
meg hát eléggé rossz lenne úgy a világmegmentésről beszélgetni, ha közben állandóan bökdösnek. :)

Hidalgo 2007.05.25. 17:43:10

nem akarom lelőni a poént, de ott fogtok beszarni, amikor az utolsó részben a főgeci elkezdi fölnyitni (konzervnyitó nélkül) Emo fejét, hogy belekuksizzon mit is tud, miközben szegény Mohinder a plafonon lebeg, mint Terence Hill a Szuperzsaruban, merhogy odarakta a főgeci, miután mindenki azt hitte, hogy Mohinder buta és nem tudja, hogy kivel indult kis körútra újabb halusokat keresni (tálcán kínálva őket a főgecinek), aztán pedig kiderül, hogy mégis tudja, csak nem képes átverni a főgecit, aki el tudjy fordítani az infúzió csapját az akarattyával is. ppppffffff

linduc (törölt) 2007.05.25. 18:14:15

Hidalgo biztos valamelyik másik sorozat utolsó részét láthatta... másfelől meg beteg ember az, akinek ez - a spoilerkedés - okoz örömet.

drn 2007.05.27. 14:48:39

szerintem mindenki vágja ezt a képregényes izét, de ettől még el lehet töprengeni a fura megoldásokon. Hátha olvassák ámerikai filmesek aztán tanulnak belőle :)))

amúgy nekem is cseszte a csőrömet a bűnözőhajlamú kiskölök,de majd lebukik a beste, ha megnézik az otépések a vidiót...

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2007.05.27. 18:34:40

"Beszáll a lakbérbe, rendes gyerek."
ezen felrohogtem :D
süti beállítások módosítása