Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x19 - A homokóra

2007. május 17. 00:10 - sixx

Múlt héten azzal lett ugye vége a hepajnak, hogy Vaughn rálelt Fogtündér kémfelszerelésére, és így már hiába vak a szerelem, és dönti nyomorba, tennie kel valamit, mégpedig sűrgősen. Arvinbácsi a villamosszék árnyékában pocol, de olyan sokszor járt már erre, hogy sztoikus nyugalommal fogadja az ilyen híreket, mi meg tudjuk, hogy megússza. Kémfaterrel nyitunk, exnejével csetel, Irina Derevko mindent tud mindenről. Az Utazóról kell infó, de anyu erre diszkonnektál, tán csak nem neki is ez kellene?

Ugrunk Nepálba, ahol a Kung-Fu sorozatból megismert sztoikus arcú amerikai szamuráj, azaz David Carradine ül lótuszban és full szerzetes cuccban, de nem sokáig, meg Sark fegyvert nyom a fejihez, és az Utazót követeli rajta. Eh, ez egy ilyen rész lesz, úgy látom, mindenkitől ugyanazt akarják majd. Carradine odavet neki valamit egy idegen nyelven, aztán félkézzel hülyére veri a kis nyikhajt, pisztoly ide vagy oda. Királyság lenne, de megjön Fogtündér anyja, és nyakon lövi egy kábító nyíllal. Muter makulátlanlan sminkben és helyes kis bundában parádézik Nepálban, nagyon jó.

Ismét Los Angeles, ahol Vaughn titkos találkára hívja Sydet és Kémfatert. A nejem egy nyamvadt áruló, mondja, és a napszemüveg ellenére látszik, hogy könnyes a szeme neki. Syd nem szól be, hogy ezt ugattam egy hete bazmeg, de nem egyszerű megállni a dolgot, Garner tekintélyes méretű állkapcsa csak úgy recseg az erőfeszítéstől. Feszült a helyzet, mert Vaughn ki akarja verni a bótifogat a nej szájából, lehetőleg egy ácskapoccsal, de Kémfater, akinek az ilyen dolgokban már rutinja van, közli vele, hogy ez nem megoldás - inkább tegyen úgy Vaughn mintha, mert Vaughnné hátha elvezeti őket az Utazóhoz.

Sydék Dix utasítására Radzsasztánba mennek, ami egy állam Indiában, mint ahogy arra Blumi felhívta figyelmem (műveletlenség rulz) Ragyisztánba mennek (nagyon királyak ezek a kitalált országnevek), mert Sark a sivatagban hurcolássza magával a szerzetest, mint a véres kardot. Sydék lovon, hagyományosnak szánt öltözékben nyomulnak az ellen után, tiszta Indy Jones fílingje van a dolognak. Mondtam már, hogy az ilyenek miatt hiányzik az Alias? A szerzetest sikerül kiszabadítani, de Sark egy jól célzott lövéssel megakadályozza, hogy bármit is mondhasson. Szomorú történet ez, kérem szépen. A haldokló megismerni látszik Sydet, és közli vele, hogy az Utazó Syd tesója. NABAZMEG. Főcím.

Syd kivan, mint a liba, Kémfaterrel közli, hogy mi van, erre az meg közli, hogy oké, anyád félrekúrt egyszer, Arvinnak erős a magja ezek szerint, mert rögvest megfogant. Syd lemegy Arvinbácsihoz, hogy jól megmondja neki a magáét, hát nincs ennek a szegény embernek elég baja? Ki leszel végezve, Arvin, mert megdugtad az anyám, mondja Syd, és hozzáteszi, hogy gyerek is lett ám, kis barátom, ezt miért nem mondtad?  Azért, mert nem tudtam róla, te idióta. Nepálban közölte velem is a faszi a Kung Fu sorozatból, haggyá' má'! Rambaldi mondta ezt is, a gépeken keresztül, 600 év távlatából TUDTA a vén zsivány, hogy Arvinnak majd lesz gyereke. És ő az Utazó, akit a világon mindenki el akar kapni.

Dixon csőbe húzza Fogtündért, mert hamis infóval traktálja az eligazítás alatt: a CIA megkapja azt a kulcsot, amivel el lehet olvasni az ÖSSZES Rambaldi doksit, helló, ez nem kell a Táraságnak? Kémfater még tovább üti a vasat, mert beszólja, hogy a kulcs nélkül vagánykodhat Sark nyugodtan a dokumentumokkal, szart sem érnek. Vaughnné persze majd Marshallt fogja gyötörni a kulcsért, akire rászólnak, hogy viselkedjen normálisan. Muhaha. Nem igazán megy a dolog, de a lényeg az, hogy Fogas egy ügyes trükkel megszerezze Marshall ujjlenyomatát. Sikerül, megy is lemásolni a kulcsot valami nagyon titkos helyiségbe, mert ott van egy komplett kulcslemásoló berendezés. Csak úgy, mert jól néz ki.

A terv pofonegyszerű, és ezért eleve bukott is: követni kell Fogast, az elviszi a kulcsot a futtatójának, az meg elvezeti a CIA-t a dokumentumokhoz. A megfigyelés sikeres, Fogas és a muter egyszerre buknak le, Vaugh azért egy kicsit magába fordul, amikor az anyósról is kiderül, hogy kém. Dixék valami tervet eszeltek ki, melynek során Vaughn elutazik az anyóshoz, ezzel kissé megnehezítve a gazemberkesés kivitelezését. Vaughn persze bepoloskázza az egész házat, remélem Syd nem hallgatja végig ahogy dug Fogtündérrel, mert kibelezi a szőke ribancot.

Marshall a poloskák segítségével rálel a széfre, amiben feltehetően a Rambaldi papírosok lapulnak, s lőn. Vaughn beszkenneli a dokumentumot, hogy majd otthon meg lehessen fejteni, de majdnem lebukik, mert Vaughnné megunja a tétlenséget, és utánaered. Nem kéne lebukni, Vaughn. Izgulunk egy kicsit, a zene szenzációs, de megússzuk, Vaughn érzelmes szálak pengetésébe fog, de jó volt az esküvőnk napja, amikor még nem bóti fogad vót, és simán tudtunk smárolni. Syd végighallgatja a dolgot, hehe, sejtettem.

Marshall megfejtette a dokumentumban foglaltakat, amiben nem az áll ám, hogy az Utazó Kiss Piroska, Kistarcsa, Petőfi út 3, nem, hanem egy újabb Rambaldi bigyuláról szól, ezúttal a fantáziadús Homokóráról. Olyan ez a sorozat, mint egy nagy számítógépes játék. A cuccot egy yakuza-közeli üzletember birtokolja, mert egy aukción vette, csak úgy, simán, mintha Brezsnyev elemtartója lenne, ezeket csak úgy elárverezik. A CIA-nek természetesen full alaprajza van a faszi raktárairól, így nem lehet nagy gáz a bemenetel. A probléma? A Homokóra csak az Utazó apjának fedi fel a titkot. Eh, Arvin hat óra múlva beleül a székbe, na most mi lesz?

Syd megy a cuccért, Kémfater pedig megpróbálja felmentetni Arvinbácsit. Királyság, a 24 Pierce ügynöke is kapott egy pár perces szerepet a részben, az a dolga, hogy örüljön Arvinbácsi halálának. Szarban a haza, Arvin. Kémfater egy üveg bort visz neki, ez van Arvin, örülj ennyinek is, nem segítek bazmeg, megérdemled, sőt, a lányodat is tönkreteszem. Kémfater nagyon ellenséges. Syd közben bejut oda, ahová be kell, és keresi a Homokórát, amit nem lehet megállítani, vagy valami ilyesmi. Arvinbácsi sárga hacukában lépdel a szék felé, ne már, nem lehet kinyírni!!!

Eh, nem is villamosszék várja Arvint, hanem injekció, így már sejtem, hogyan fog kikerülni a csávából. Syd problémába ütközik - mecsoda meglepetés - a raktár tele mozgásdetektorokkal, és Marshall ez egyszer tehetetlennek tűnik. Syd nem vár tovább, és egy nu-metal nóta hangjaira (Deftones, bájdövéj) megindul a cuccért, közben az ellen két tucat samesz képében megjelenik, kis naiv népség ez, Syd kabátja alatt fegyverek lapulnak, welcome to the Matrix, baby. Tűzharc, miskulancia megvan, Arvin az asztalon Krisztuspózban, még tűzharc, menekülés, Arvin a műszerek tanúsága szerint halott. Bevégeztetett?

A végére marad a csattanó: Fogas muterja (az egyáltalán??) telefonoz, nem jó a kódkulcs kislányom, át lettünk baszva, direkte, lebuktál. Most már Fogas is tudja, hogy Vaughn tudja, hogy ő kinek dolgozik, de Vaughn nem tudja, hogy Fogas tudja, hogy ő tudja, hogy Fogas kinek dolgozik. Érdekes lesz az évad vége, az tuti. És ezzel még nincs vége! Kémfaternak van egy fecskendője! És feléleszti Arvint! Szándékosan csinálta! Tudtam!

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2007.05.17. 01:05:28

sixx, láttad ezt a szériát? Mert én anno évekkel ezelőtt, amikor valami miatt alias fan lettem, megnéztem, igaz, már a felére sem emlékszem (bár a hogy volt után feltolultak bizonyos emlékképek)
Most fog előkerülni a hugi, igaz? Aki beteg is, ha jól emlékszem..

limbekcs 2007.05.17. 01:29:14

basszus, a reklámra azt hittem, vége már? :)

(vagy vmi házmesterség-bevetésem vetett véget a hihhetetlen izgalmaknak?... :)

nehhéz az amatőrök rongyélete...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.17. 06:07:57

jaja, mókus, fején találtad a szöget, csak ne spoilerezzünk.

huligánpalánta 2007.05.17. 07:31:39

Most akkor hogy is van ez? Mind a 2 lyány Arvinbácsijé? Hehe! Kémfater biztos kivan, hogy Derevko 2x kúrt félre, és hogy neki nem olyan "erős a magja" mint Arvin bátyónak! :)) Köszi az újabb csüt. reggeli röhögést sixx :)

toi 2007.05.17. 08:17:38

ismét tökéletesen indul a csütörtök!
köszi, sixx!
:D

Hattory Hanzo 2007.05.17. 09:13:00

David Carradine kapcsán ne felejtsük el, hogy jó ideig miatta nem csináltam kardot. Viszont a "túlreagáltam"-os párbeszéde Uma Thurman-nel közelít a tökéleteshez. Thx, Bill!

Bééééci 2007.05.17. 09:50:12

mókus ha lelövöd a csattanót megkerelek egy franciakulcs-al...:D
amúgy ez megint fasza volt!
Kedvenc rész volt mikor Carradine szétkapta Sark stukkerét:D

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.17. 10:01:20

huligán: Irina eccer kúrt félre, ebből lett az Utazó, Syd Kémfater lyánya, erős a mag ott is.

Bééééci 2007.05.17. 10:13:51

erős hát! ezek mind tökös csávók! a Fogtündért azért blokkolnám egyszer...:)

Gabba 2007.05.17. 10:23:49

Fogtündér :-DD hát ez qrva jó!
Sixx, úgy osztogatod a neveket, mint SzójerDzsémszFord a Lostban!

bedovera 2007.05.17. 10:37:57

azért a végén az a "nóta" a mátrixos részben...tökéletes bevezetése arvin bácsi halálának.mi amatőr nézők még el is hittük fél pillanatra hogy itt vége,de neeeeeem....mesteri.vaughnnak azért nem kellett volna olyan "lelkesen" belevetnie magát az elterelő hadjáratába,de látszott a fájdalom az arcán...megbocsátunk!

Mme du Tancin 2007.05.17. 10:55:25

Öööö... aszondja meg valaki, hogy mért is pont "Utazónak" híjják a másik lyányt..?

huligánpalánta 2007.05.17. 10:56:17

Figyu sixx, lehet hogy én emlékszem rosszul, de mintha egy korábbi részben (kb. 3-4 résszel ezelőtt) Arvin bátyó (mikor éppen összejött egy töcskölésre az agyturkásszal) bevallotta vóna neki, hogy Syd az ő lyánya, nem?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.17. 11:13:19

aszonta a pszichomókusnőnek, hogy igen, de ez megvezetés vót.

huligánpalánta 2007.05.17. 11:19:18

Jóvan, akkor megnyugodtam. :) Úgy látszik ez kimaradt, biztosan már bőr alól szemléltem az eseményeket, mikor néztem azt a részt. :)

Lucca 2007.05.17. 17:28:36

Minek kellett Vónnak a lófoguval... ?
ráadásul rádiókapcsolat közben...
Esküszön én adok egy franciakulcsot Sydneynek, egy kicsit megigazíthatná vele a bics arcát :)

ErrorFlynn 2007.05.17. 17:44:32

azt mondja meg nekem valaki inkább, hogy a cia-nak két db bevethető ügynöke van, szidni meg vón? meg nagynéha a barátarcú harmadik?

mókus 2007.05.17. 18:07:17

Igen Error, csak ők :) Meg az a nagyfejű. A cia már csak ilyen low-budget hely :)

Látom páran megdolgoznának.. oké, nem spoilerkedem, bocs :)
süti beállítások módosítása