Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Battlestar Galactica - 1x04

2007. március 12. 17:48 - sixx

Elérkeztünk hát a mini utolsó negyedéhez, jövő héttől jön a sorozat első évada normál 42 perces heti epizódokkal, ráadásul milyen király résszel fog kezdődni! Nem fanyalgás, a mini is jó volt, de az első évad bevezető 4 epizódjától letette a haját mindenki annak idején. Ott tartunk tehát, hogy Baltarnak ChipSix megsúgja a cylon izé létezését, és a jó doktor nekilát valami tervet eszkábálni arra, hogy a titkot a többiekkel is megoszthassa anélkül, hogy első számú gyanusítottá válna.

Kapóra jön az unszimpatikus riportert játszó civil faszi, már csak arra kell rájönni, hgy lehetne bemártani - erre jön Adama és Tigh, és segítségére siet. Ők ugyanis már tudják, hogy vannak emberszabású cylon ügynökök, és kire másra bíznák rá a felfedezásüket, mint a legokosabb élő emberre? Gaius szempillantás alatt ráveri a balhét a szerencsétlen újságíróra, akit be is zárnak, ahogy kell. ChipSix mindeközben kicsit gúnyolódik Baltarral, aki ezt kissé zokon veszi, de szerintünk ezt ki lehet bírni, ha ez embernek a fejiben ilyen szőke maca él 0-24-es szolgálatban.

Az elnöknő és Adama először csap össze a sorozat folyamán, és látszólag Adama nyer, mert ő még hisz a háborúban, meg hasonló faszságokban, miközben az emberiség mint olyan 50.000 emberre apadt, így "ideje gyerekeket nemzenünk", laglábbis Roslin szerint. Starbuckot kizavarják felderíteni, és lám, ott vigyorog az egész cylon flotta a bázis övező csillagköd vagy mi körül, tehát a sima meglógás nem fog menni.

Miközben a vezérkar azon polemizál, hogyan lehetne minél hősiesebb öngyilkosségot elkövetni (mert egy ilyen összecsapást még egy sci-fi vígjátékban sem lehet túlélni), Billy (az elnök kifutófiúja) és Dualla (rezidens jócsaj a hídon) elkezd flörtölni, és ez Adamát arra készteti, hogy az elnöknő tervét valósítsa meg: a háborúnak vége, ideje menekülni és nekilátni dugni, amit Tigh parancsnak értelmez, és ezen röhögünk egy sort.

A kitörés látványos, és jó hosszú űrcsatát hoz, melynek végén mindenki sikeresen elmenekül, és még az is belefér, hogy megtudjuk: miért is tartják Starbuck kisasszonyt (aki mellesleg szivarozik) a legfaszább pilótának világegyetem-szerte: a sérült Viperában halálra készülő Apollót szabályosan hazatolja, ami mondjuk ROTFL, ha a valósághűséget nézzük, de kurva jól néz ki.

 

Elugorva valami isten(ek) háta mögötti galaxisba, a flotta dísztemetést rendez az elhunytaknak, és Adama tart egy lelkesítő beszédet, amiből kiderül, hogy van ám egy 13. kolónia is, ami réges-régen elhagyta a többieket, és egy halál faszán is túli csillag körüli bolygón telepedett le. Na, ez a Föld. Hoppá. Sok minden helyre ugrik így, hát még akkor, amikor Adama bejelenti, hogy ő tudja, hol van a Föld, és most elindulnak megkeresni. Persze linkel, csak azért mondja, hogy a remény ne haljon meg, de vissza fog ez még ütni később.

Az utolsó jelenet egy fasza kis cliffhanger: a ragnari állomáson hagyott riportert látjuk, és pont olyan szürke a bőre, mint Leoben havernek volt korábban, ergo cylon az istenadta, hogy ebbe hogy talált bele Baltar? Vagy tényleg elvégzett valami vizsgálatot? Még az, de az ismert 3 modell mellett (Leoben, Six és a riporter) feltűnik még egy cylon, BOOMER AZ BAZMEG, A KURVAÉLETBE.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raziel Anarki (törölt) 2007.03.12. 20:32:03

egy apró elírás: roslyn -> roslin

ettől eltekintve ez az első "hogy volt:.." amit mindig elolvasok... hja nosztalgia + meg lusta vagyok előkeresni a dvdket :D

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.03.13. 01:02:04

Sixx ez a "BOOMER AZ BAZMEG, A KURVAÉLETBE." akár egy Tibi-s elszólás is lehetne a napirajz.hu -n

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.13. 08:36:39

tudok én magamtól is paraszt lenni, nyugi :)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2007.03.13. 10:22:25

ha minnel tobb embert meg akartak menteni, hogyan lehet az, hogy a parancsnok ur 50fonek elegendo helyisegben lakik teljesen egyedul?:)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.13. 10:43:13

eh, nem olyan nagy az a kabin, és Adama eleve főnök, szal neki ez jár.

Tuskó Hopkinsz 2007.03.13. 13:14:22

Na ez a keressük meg a földet, mert ott él a 13. törzs legenda egy jó húzás volt a készítőktől! Nem az a kissé már klisés dolog, hogy az emberiség kirajzik a földről és ellenbe ütközik.
Lehet hogy a sorozat kreátora is olvasta Asimov Alapítvány és föld című művét? Kiváncsi vagyok, hogyha egyszer eljut a sorozat odáig, hogy megtalálják a földet, mit találnak majd ott (itt)?

Anak 2007.03.13. 18:38:03

Hogy mit találnak? Majmokat és egy tengerparton álló ősrégi szobrot.

Anak 2007.03.13. 18:39:56

Hogy mit találnak? Hát majmokat és egy tengerparti homokból kiemelkedő ősi szobrot.

tistedur 2007.03.13. 19:57:41

Anak!
az egy másik történet azt hiszem :D

Mostly Harmless 2007.03.20. 01:18:56

a JAG-ben is volt egy epizód, amiben egy repülő hazatolt egy másikat. ott azt írták, megtörtént esemény alapján. megemlítették a pilóta nevét is (a vietnámi hadszíntéren történt) szóval annyira nem hülyeség a dolog.

dupi 2008.04.12. 14:26:29

"BOOMER AZ BAZMEG, A KURVAÉLETBE"

szó szerint, sokkolt rendesen.
süti beállítások módosítása