Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: 4400 1x05 - Tűzpróba

2007. február 21. 23:30 - sixx

Kezd kicsivel mozgalmasabbá válni a történet, kár, hogy az előző két epizódot nem gyúrták egybe, mert akkor maradna idő még egy pár visszatérővel foglalkozni a finálé előtt (nyugi, csk az első évad végét jelentő epizód jön jövő héten, a sorozat minden bizonnyal folytatódik). Kyle felébredt tehát, de nics jól, és akkor még nem is mondtunk semmit. Az, hogy nem nagyon tudja hová tenni a szüleit, illetve gyermekkori emlékeit, az rendben van, 3 év kóma kemény lehet. De miért kell a kertben üldögénie? Pizsamaalsóban? Miközben megy az összes locsoló? Mert ő nem Kyle Baldwin, azért. Ez a végén derül ki az epizódnak mellesleg.

A másik főszál a múltkori epizódban bemutatott riporter csajról szól, illetve az ő általa kiváltott heveny 4400 pogromról, ugyanis valakik csőbombákat tesznek furmányos módon a visszatérők lakásaiba/kocsijába, és robbantják őket miszlikbe. Ügynök párosunknak 37 percbe kerül, hogy rájöjjenek: a bombagyárosnak valami baja van a 4400 visszatérővel, mégpedig az, hogy egyikük (a hangszigetelt celléban sínylődő Knox úr) kinyírta a tesóját, és most bosszút áll úgy globalice.

A bombakészítő munkáját nagyban segíti az a két tény, miszerint a riportercsaj nyilvánosságra hozta a 4400 visszatérő nagy többségének nevét és lakcímét, ami azért nem kicsit geci dolog; illetve Collier barátunk lakóközösségének gyarapodása, ahová egyre több visszatérő fészkeli be magát, így egy bomba aká elég is lehet egy jó csomó fura szerzet kinyírására. Persze nem, mert Tom egy helikopterrel illetve egy baszott nagy puskával megakadályozza a kis tervet.

A Collier-negyedbe beköltöző első párt jól ismerjük: Lily és Richard érkezik, az ő lakásukat is szíjjelvágta egy bomba, de ők megúszták, mert a szőke csaj babája figyelmeztette az anyukát a veszélyre. Na ez egy jó képesség bájdövéj. Richard önérzetes fekete biztonsági őr lesz, ami nem adatott meg neki az ötvenes években (mármint fehérekre lövöldözni az utcán) azt most kiélheti, Collier zseniálisan manipulálja az embereket, habár a lóvéval nem kellene ennyire kidobólegényesen villognia, legalábbis Lily szerint.

További esemény még az epizódban Maia kinyilatkoztatása, miszerint valaki majd eljő, és jobbá tesz mindent, amire Diana is csak a vállát vonogatja, vaddöfákk? Shawn a korábban megjósoltak szerint csak levarrja az öccse nőjét, ami nagy tuskóság, akárhonnan is nézzük. Ügynökeink életét egy új arc keseríti meg, azért jött, hogy rendet tegyen a zűrzavarban, és el is kezd nyomozni Kyle után, fene a száját. Végül a riporternő sztorija is befejeződik: egy elitkolt cserbenhagyásos gázolását kaparják elő, és varrják be miatta, tetszett volna inkább csendben maradni a visszatérőkkel kapcsolatban.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Borivoje Surdilovics 2007.02.22. 09:41:34

Marha jó ez a film: amint elkezdődik elalszom.
süti beállítások módosítása